ovih dvadesetak šljiva su Bistrice a stare neznam koje su..stare su 40-ak godina.Prskat ću u cvatnji protiv osice,vjerujem da će biti u reduto nema veze,ovisi koje su sorte šljive i u kojoj godini daju obilniji rod,na proljeće prskaj u fazi cvjetanja i znati ćeš jeli u pitanju osica
nema problemailegalac,ako budeš dolazio do osijeka ponesi litricu od topa,kupio bih da probam
evo i jedna obavjest, koga zanima dobra rakija, tj dobra šljiva za rakiju
dakle topking u berbi mjereno prosječno 28-30 brixa, a kad se pekla rakija dala je 18 litara od 18 gradi .
bez zrna dodanog šečera
i da dodam daje jako aromatičnu rakiju s dosta mirisa baš na šljivu
pa koga zanima neka je traži, a da dodam i jednostavnija je za uzgoj od npr. rodne
Ha ha, nešto si pobrkao Nemreš piti, mislim možeš ali ne bez posljedica za zdravlje 40 gradi
tako je kod nas uvjek.od 37pa do 50 nisam nista pobrkao, zato mi zagorci velimo da se ove vase rakije moze popit i litra haha.
Crnogorski Prvijenac je bezbojno jako alkoholno pice sa 50 vol% alkohola, vrlo pitko, harmonicno, blago izraženog tipicno vinskog mirisa. Ukus pun, izdašan. U podgorickom vinogorju od probrane berbe Vranca, nakon alkoholne fermentacije ukupna kolicina kljuka se podvrgava destilaciji na bakarnim aparaturama za destilaciju. Najbolji destilati se odvajaju i odležavaju najmanje godinu dana u sudovima od inertnih materijala.
Ovo je jedno od najjačih alkoholnih pića. Mislim da si pobrkao grade i volumni alkohol
http://www.plantaze.com/cg/#/Crnogorski_Prvijenac?scena=rakije