Pozz ekipa šljivari, imam nekoliko pitanja u rukavu pa bi zamolio za pomoč. Naime imam jednu parcelu od cca 1000 čhv-a, pravilnog oblika, lagano visi, tlo je ilovača, međimurski brežni kraj, znači tlo pogodno za sadnju šljive. Od parcele je iskoristivo nekih 900+ čhv-a a ostalo je kuča i bunar koji bih koristio za navodnjavanje u ljetnim sušama. Zemlju trenutno koristim kao oranicu ali bih rađe zasadio šljive prvenstveno za rakiju i pekmez. Prvotno sam mislio baciti aroniju ali kod nas je počela več iskakat iz paštete, pa je šljiva prevagnula jer dobra rakija barem kod nas ima uvijek prodaju. Imamo u vinogradu cca 35kom raznih starih šljiva za rakiju, ali ovo bi bio nasad a u vinogradu je to više kak se pes pod bregom poscal tak su bile sađene! [emoji38]
Znači zanima me sljedeče: koje dvije sorte preporučate a da pašu jedna drugoj (ja sam imao u mislima bistricu i čaćanku rodnu), koji razmak sadnje iči, koju gnojidbu na jesen uraditi za sadnju( umjetno+gnoj) i kakvu pripremu tla odraditi, tj kako duboko izorati, i koliko komada može cca na tu površinu?
Sve preporuke dobrodošle! [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk