• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šljivarstvo

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
3dho.jpg

9d51.jpg

r10t.jpg

Šljiva dobila šljivu na oko :( Led ju tukao opet...

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Dimilin 48SC
dimilin1.png

Zna li neko da li ovaj preparat djeluje na malog potkornjaka (Scolytus rugulosus), s obzirom na mehanizam djelovanja ovog preparata. Prvenstveno me interesuje suzbijanje druge generacije koja je obično javlja u julu mjesecu. Postoj preparat koji na njega djeluje, ali ima visoku karencu (28 dana), pa ga ne mogu koristiti. Preparta je Pirel-D...Link. Šljiva je u pitanju.

Svaka informacija iz ličnog iskustva u vezi suzbijanja ove štetočine ja dobro došla.

Evo dobio sam informaciju od stručnjaka u vezi ovog preparata.

Ne djeluje na potkornjaka, ostaje samo ovaj drugi:(.

Tu od
19 Sij 2013
Poruka
173
Dnas sam gledao svoje cac.-ljepotice vec su pocele da plave dali je ovo rano za nju. Koliko je mani poznato ona stize u avgustu.

Žuti

Član
Tu od
29 Lis 2008
Poruka
609
Dnas sam gledao svoje cac.-ljepotice vec su pocele da plave dali je ovo rano za nju. Koliko je mani poznato ona stize u avgustu.

Kod mene su isto počele plaviti , ona dozrijeva krajem sedmog početkom osmog mjeseca

rumster

Član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
47

Uploaded with ImageShack.us
slika je od 28 juna ove godine,zadnja dva dana se snalazim i prodajem kako stignem jer nema nikakvog otkupa sljive svi obecavaju ali nis od toga :( trenutno imam 2 tone zrele sljive .
Pod vocnjakom imam 7000m kvadratnih i sve je to lijepo dok ne izraste i suocis se da ih nemas gdje isporucit

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
pozdrav svima!

Lepo izgleda šljiva :icon_super:
Isti problem i kod mene, nema odkupljivača, pa se muvam po pijacama, i kojekakve vragolije i trampe izvodim samo da plasiram robu.
Poslednja solucija je: sve u bure za rakiju :smile:
Nevalja kad nema, al kad prerodi...onda nastaju problemi ...

rumster

Član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
47
Evo danas utrgano
wdty.jpg

i "joekiki" kako si sam napisao spakovano u auto i redom :D 20 gajbi sam prodao

l5hv.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
rumster@ koja je ovo sorta šljive sa slike i iz kojeg kraja ako nije tajna?

rumster

Član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
47
rumster@ koja je ovo sorta šljive sa slike i iz kojeg kraja ako nije tajna?

Ovo je Cacanka rana, bar tako mislim sad uporedo sa njom ima ljepotica i uveliko je zaplavila a kraj je Kalesija :)
Kad sam ovo sadio prije 8 godina jbg nisam ni pomislio da ce biti nesto ovakvo kupio cacanku da uzrije kad i sve normalne sljive a ne 5 stabala bude zrelo 1 jula a 10 jula imam 50 stabala ,i tako 3 mjeseca naredna ja imam zrele sljive,Da bar oce da sazrije najednom pa otrest i pokiselit nego svaki dan i drugi dan ima da se nabere ,pored ovih imaju neke izgledaju kao breskve i neke velike kao jaje kokosije jbg,zadruga od koje sam kupio vise nepostoji a i da postoji samo bi se smijali.

Kod nas svi obecavaju otkup dok sadnice kupujes i preparate kad dodje do ovakvog roda niko nepoznaje,svi pricaju samo o uvozu i svercu jbt

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...baš zato ja (što se šljive tiče) od svih sorti osim sorte Stanley imam od svake po 5 - 10 stabala, ne više. I to se onda super proda na tržnici, uz breskve, marelice i ostalo voće...

Tu od
19 Sij 2013
Poruka
173
elo1.jpg
[/IMG]
z70e.jpg
[/IMG]
ds58.jpg
[/IMG]
zamolio bih sve na forumu ako neko zna koja je ovo sorta sljive na slici,posto sam sadnicu kupio navodno kao neka japanska sljiva tako mi je receno kad sam je kupovao

zdrave

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
80
zamolio bih sve na forumu ako neko zna koja je ovo sorta sljive na slici,posto sam sadnicu kupio navodno kao neka japanska sljiva tako mi je receno kad sam je kupovao

Povremeno pratim ovaj forum, jer mi je hobi voćarstvo a registrirao sam se, da ti odgovorim na pitanje.
To je Moretini 355 i talijanska je sorta. Ne znam kako kod tebe, ali meni je jako osjetljiva na cvjetnu i plodovu moniliju. Plod je osjetljiv na prijevoz.

Tu od
19 Sij 2013
Poruka
173
Povremeno pratim ovaj forum, jer mi je hobi voćarstvo a registrirao sam se, da ti odgovorim na pitanje.
To je Moretini 355 i talijanska je sorta. Ne znam kako kod tebe, ali meni je jako osjetljiva na cvjetnu i plodovu moniliju. Plod je osjetljiv na prijevoz.

Pa iskreno ja imam samo dva stabla u trecoj su vegetaciji dosad sa monolijom nisam imao problema. A sto se mene tice i nije neka sorta kupio sam je samo iz radoznalosti. u svakom slucaju hvala na odgovoru.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Jeftinije od pšenice, gdje to ima? :) eee

Stvarni jadno,pa to je za propast,sada će uživati šverceri u Hrvatskoj (sve zapadno od Slavonije):icon_mrgreen:
A koliko mi poznato i tko peče rakiju isto propast kada ga uhvati Carina-min.financija.

BuKvIk

Član
Tu od
11 Pro 2011
Poruka
53
Pozdrav forumaši evo slike ako netko zna koja je ovo vrsta šljiva:

DSC_0193.jpg

DSC_0194.jpg

DSC_0195.jpg

DSC_0196.jpg

sitna koštica a debelo meso jako fina puna soka!

Najnoviji postovi

Na vrh