Dimilin 48SC
Zna li neko da li ovaj preparat djeluje na malog potkornjaka (Scolytus rugulosus), s obzirom na mehanizam djelovanja ovog preparata. Prvenstveno me interesuje suzbijanje druge generacije koja je obično javlja u julu mjesecu. Postoj preparat koji na njega djeluje, ali ima visoku karencu (28 dana), pa ga ne mogu koristiti. Preparta je Pirel-D...Link. Šljiva je u pitanju.
Svaka informacija iz ličnog iskustva u vezi suzbijanja ove štetočine ja dobro došla.
Dnas sam gledao svoje cac.-ljepotice vec su pocele da plave dali je ovo rano za nju. Koliko je mani poznato ona stize u avgustu.
rumster@ koja je ovo sorta šljive sa slike i iz kojeg kraja ako nije tajna?
zamolio bih sve na forumu ako neko zna koja je ovo sorta sljive na slici,posto sam sadnicu kupio navodno kao neka japanska sljiva tako mi je receno kad sam je kupovao
Povremeno pratim ovaj forum, jer mi je hobi voćarstvo a registrirao sam se, da ti odgovorim na pitanje.
To je Moretini 355 i talijanska je sorta. Ne znam kako kod tebe, ali meni je jako osjetljiva na cvjetnu i plodovu moniliju. Plod je osjetljiv na prijevoz.
Jeftinije od pšenice, gdje to ima? eee