bbrane kaže:LJudi imam problem sa graškom i zobi .Grašak je zreo a zob još nije napunila klasove ni blizu .
Šta mi je činiti bojim se ga ostaviti da nebi grašak ispadao dok nedozre zob(klas)
bbrane kaže:Ne Bogec to je za sjenažu ,
omotavanje da je za kombajniranje nebi mi bio problem.
Kod nas pada kiša svaki dan ,koliko sam je molio da pada sad je već dosta.
Čim stane kiša kosim grašak i zob pa kakomu bude a i ljulj mi je bacio metlicu i njega isti dan
kosim, sušenje i omotavanje.
Sad smo već potrošili 3 bale ljulja ,3 dana bala traje krave da se potrgaju za ljulj sušeno sijeno baš negledaju sad stari kaže kako je to super stvar.
toma84 kaže:Bitno je koliko je nabijena ali ne koliko ako se dobro ne omota, kod baliranja najbitnije je zamatanje bale u foliju, ako je nema dosta ne valja. Ja sam imao balu tako malenu da se jedva na vilicama donijela doma, nije imala ni malo plesnivog, a nabijena nikako nije bila.
@ Mario-Di je cerada sa BCS-a, odma i rastepeš vakal Ide to imt-u
mario kaže:toma84 kaže:Bitno je koliko je nabijena ali ne koliko ako se dobro ne omota, kod baliranja najbitnije je zamatanje bale u foliju, ako je nema dosta ne valja. Ja sam imao balu tako malenu da se jedva na vilicama donijela doma, nije imala ni malo plesnivog, a nabijena nikako nije bila.
@ Mario-Di je cerada sa BCS-a, odma i rastepeš vakal Ide to imt-u
Toma
Nisam skuzil pitanje. Bale su omotane sa 6 slojeva.
Cerada je skinuta, i odrezana je greda za ceradu
bogec kaže:ŠANANA 8) 8) 8) 8) 8)
bude to super masa 8)
ja sam danas u susjednom selu balirao grašak i zob kod jednog čovjeka, bila je super masa 8)
el ide kukuruz na to polje :?:
ŠANANA kaže:evo grašak je izbaliran u srijedu popodne :mrgreen:
što se tiče prinosa nije bog zna što, al za 1. puta ja sam zadovoljan
bilo je 18 full nabijenih bala na 1 Ha površine :mrgreen:
da kukuruz je več posijan na to polje :!: