• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Smjesa stočnog graška i žitarica

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
đuka kaže:
bravo rođo al će biti bala i bala :D :D

hvala, a bogme če rođo bit i kod tebe bala :D još tritikale bude rastao :D
moja očekivanja su preko 100 bala na 2 ha, a mislim da to bude ostvarivo :D :D :D :D

Ä‘uka

Član
Tu od
2 Sij 2008
Poruka
94
ja imam 2,5 ha a mene je najviše strah kako će se to izbalirati i dali će se dati dobro sabiti jer će biti teško istisnuti zrak između dva koljenca na tritikalu a i grašak ima dosta debelu stabiljku :scratch

B

Bobo

Guest
Ljudi moji...

Gledam ove sliek sto Bogec salje i ne vjerujem... Pa kud cete vi s tolikim sjenom i sjenazom, a nedaj boze jos i silazu praviti, pa da imate 400 Krava, ostalo bi viska... Bar mislim da bi, jer ovi prinosi koje Bogec ima su pre pre prejaki...

Svaka cast!

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Ljudi moji...

Gledam ove sliek sto Bogec salje i ne vjerujem... Pa kud cete vi s tolikim sjenom i sjenazom, a nedaj boze jos i silazu praviti, pa da imate 400 Krava, ostalo bi viska... Bar mislim da bi, jer ovi prinosi koje Bogec ima su pre pre prejaki...

Svaka cast!

ja sad več imam dovoljno krme za cijelu godinu :D a tek kad pobaliram sve i grašak i sirak ijuuuu bude za izvoz :D
oh da ti vidiš kad daš kvalitetu kravama kolko mogu pojest :shock: i samo trpaj pred njih i trpaj a mlijeko curi i curi, ja sam prošle godine kad je bila suša imao viška, a ove godine več sad imam :D
što se tiče siliranja ja još imam jedna silos otvoren sa kukuruzom koji če izdržat do lipnja , i jedan zatvoreni tak da i toga ima
a sad na to kad velim da ja imam 30 komada u štali :!: imaju da cijeli dan žvaču

B

Bobo

Guest
Cek malo... ti na 30 krava imas toliku veliku masu hrane? ili ti fali jedna "0" pa da bude 300 ;)

Nekako mi se to cini previse masee za 30 krava... jel visak mozes kome prodati, ili to propada?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Cek malo... ti na 30 krava imas toliku veliku masu hrane? ili ti fali jedna "0" pa da bude 300 ;)

Nekako mi se to cini previse masee za 30 krava... jel visak mozes kome prodati, ili to propada?

ne fali nula, 30 komada 8)
nije to previše mase, mogu one jako puno pojesti
ništa ne propada, masa u silosu ili balama može stati godinama a da se ne pokvari :D , a naravno ako ima puno viška ja uvijek imam kupce pa prodam, i prošle godine sam dobro utržio po 900kn balu :D

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
Interesantna travno-leguminozna konsocijacija grasak + zob za zrno :!: Volio bih to probati da proizvedem. Nego interesuje me druga stvar posto dosta poznajem tematiku ali mi treba upravo ovog iskustva od ljudi koji su vec probali, naime imam 3 dunuma neke krcevine malo vlaznije koju sam tek danas uspio pofrezati pa me zanima da li ima smisla da sad tu eksperimentalno bacim jari grasak + zob, koji bi inace kosio i uzeleno davao kravama? Inace sam iz planinskog podneblja pa ovo sjetveno kasnjenje nije nista cudno, visa sila :)
Vrlo interesantna tema, samo nastavite tako
Pozdrav!

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
juxi kaže:
Interesantna travno-leguminozna konsocijacija grasak + zob za zrno :!: Volio bih to probati da proizvedem. Nego interesuje me druga stvar posto dosta poznajem tematiku ali mi treba upravo ovog iskustva od ljudi koji su vec probali, naime imam 3 dunuma neke krcevine malo vlaznije koju sam tek danas uspio pofrezati pa me zanima da li ima smisla da sad tu eksperimentalno bacim jari grasak + zob, koji bi inace kosio i uzeleno davao kravama? Inace sam iz planinskog podneblja pa ovo sjetveno kasnjenje nije nista cudno, visa sila :)
Vrlo interesantna tema, samo nastavite tako
Pozdrav!

ovako stoje stvari, kažeš da je vlažnije tlo, planinsko područje :!:
grašak je prilagodljiva biljka isto kao i zob i mogu se sijati za zelenu krmu tokom cijele godine, tako da možeš posijati i ako bude vlage možeš očekivati zavidne rezultate, naime kod nas znadu sijat grašak i zob krajem kolovoza i po ljetu pa ima podosta mase tako da je to provjereno :D
ujutro u traktor i udri po polju :D

A

Alen

Guest
Bogec, jel ti poznata ova slika:

oku.jpg

Moram te pohvalit narodu! Čujem da si zakupio zemljište da imaš kud bale odlagat! Inače ovo na slici su bogecove bale danas ujutro slikano a "zekan" je neumorno vozio bale skoro cijeli dan tak da si možete mislit kak to izgleda sad...

Inače,bogec,vidim da si se bacio na uređenje dvorišta... Kamioni samo voze i voze a bageri ravnaju... i onda kažu da je seljaku teško... :twisted: :twisted: ;)

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Alen kaže:
Moram te pohvalit narodu! Čujem da si zakupio zemljište da imaš kud bale odlagat! Inače ovo na slici su bogecove bale danas ujutro slikano a "zekan" je neumorno vozio bale skoro cijeli dan tak da si možete mislit kak to izgleda sad...

Inače,bogec,vidim da si se bacio na uređenje dvorišta... Kamioni samo voze i voze a bageri ravnaju... i onda kažu da je seljaku teško... :twisted: :twisted: ;)

hvala hvala :D
poznata mi je slika, nekak ko da je kod mene, da bogami sam zakupio zemljište i kupujem ga čim srede papire, tak da če sve bit moje okolo :D
to je izvezena trečina, šogor je cjeli dan vozio, zato nisu poslagane, to si ja poslije poslažem, ja sam danas na ispitu bio cjeli dan tak da sam bio podosta vesel kad sam vidio da je dost izvezo , imamo još za 5 dana vozit, one sve bale što se vide prema šumskoj vili su moje i tamo prema šumi.
a da i bageri su imali posla i kamioni, stalno se kod mene radi, sutra valjd dolaze majstori plot farbat :D , a bogami je teško seljaku.
kaj nisi otišao grašak pogledat, u ovoj ulici gdje si slikao odi od kraja i parcela iza onog gradilišta na kraju asfalta je moj grašak jedna parcela.

A

Alen

Guest
kako da idem žedan u polje? Nisi mi ni sok ponudio a kamoli da sam pivu tražio... Šalim se , nije te bilo vjerojatno doma.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Alen kaže:
kako da idem žedan u polje? Nisi mi ni sok ponudio a kamoli da sam pivu tražio... Šalim se , nije te bilo vjerojatno doma.

ja sam naranio u štali ujutro i vratio se popodne za hranjenje krava, i reko šogiju vozi kak ti se svidi bitno da se nekaj dešava i dost je bala izvezo.
mogao si stat malo razravnat kamen lopatom u dvorištu, pa bi dobio i sanduk pive , a ovak ja begere moram zvat ;)
pa ima tam na polju potok al na drugom kraju, uff al smo off topic :!:

A

Alen

Guest
Bogec, vidio sam danas tvoje polje. Pa čovječe moraš to kosit! Sigurno je sad oko 1,5 m visoko! Imam sliku u mobu stavit ču sutra umoran sam sad. I opet si šogiu uvalio "zekana"... A kad ti radiš nešto?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Alen kaže:
Bogec, vidio sam danas tvoje polje. Pa čovječe moraš to kosit! Sigurno je sad oko 1,5 m visoko! Imam sliku u mobu stavit ču sutra umoran sam sad. I opet si šogiu uvalio "zekana"... A kad ti radiš nešto?

uh a ja bi kao trebo nekaj i radit :shock: pa to mi niko do sad nije reko :shock: ja sam mislio da je dovoljno da se počešljam ujutro :mrgreen: :mrgreen:
kod susjeda sam slagao balirku jer je sijeno balirao, pa su petljači nekaj zezali
još malo nek naraste, traže se rekordni urodi i extra kvaliteta :D

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
bogec kaže:
Alen kaže:

hvala hvala :D
poznata mi je slika, nekak ko da je kod mene, da bogami sam zakupio zemljište i kupujem ga čim srede papire, tak da če sve bit moje okolo :D
to je izvezena trečina, šogor je cjeli dan vozio, zato nisu poslagane, to si ja poslije poslažem, ja sam danas na ispitu bio cjeli dan tak da sam bio podosta vesel kad sam vidio da je dost izvezo , imamo još za 5 dana vozit, one sve bale što se vide prema šumskoj vili su moje i tamo prema šumi.
a da i bageri su imali posla i kamioni, stalno se kod mene radi, sutra valjd dolaze majstori plot farbat :D , a bogami je teško seljaku.
kaj nisi otišao grašak pogledat, u ovoj ulici gdje si slikao odi od kraja i parcela iza onog gradilišta na kraju asfalta je moj grašak jedna parcela.

Ma nema sta Bogec je institucija :!: 30 krava kako sam ja shvatio iz price, da mi je postici 15 bio bi prezadovoljan za pocetak! Evo danas sam bacio zob i grasak, sve po "PS-u" sto kazu zatego njivu pa sta mu Bog da, vidjecemo. Ako se pokaze uspjesno na jesen orem 1ha :)

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
juxi kaže:
Ma nema sta Bogec je institucija :!: 30 krava kako sam ja shvatio iz price, da mi je postici 15 bio bi prezadovoljan za pocetak! Evo danas sam bacio zob i grasak, sve po "PS-u" sto kazu zatego njivu pa sta mu Bog da, vidjecemo. Ako se pokaze uspjesno na jesen orem 1ha :)

hvala hvala, pa meni je drago ako mogu pomoći. :D :D :D :D pa ako me netko posluša i 1% znači da je barem netko pročitao :D
sad če kiša padat i ljepo če niknut.
moram poslikat svoj jari grašak sa zobi da vidiš :D

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
Inace studiram poljoprivredu i nekad dobar savjet koji je iskustveno provjeren vrijedi ko citava knjiga, Treba timski djelovati i razmjenjivati iskustva. Nego odkad se bavis ovim poslom?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
juxi kaže:
Inace studiram poljoprivredu i nekad dobar savjet koji je iskustveno provjeren vrijedi ko citava knjiga, Treba timski djelovati i razmjenjivati iskustva. Nego odkad se bavis ovim poslom?

el u zg studiraš :?:
a kod nas u selu baš i nečeš čut nikvi savjet, prije če ti nešto reči da napakoste :evil:
ja volim kad meni neko pomogne pa tak i ja to tu radim :D
mi smo se oduvijek bavili poljoprivredom, ali bavljanje na veliko se počelo 2004 kad sam se vratio iz zg gdje sam radio kao financijski savjetnik u european consalting group, ipak je ovo moj prvi poziv, što se najbolje vidi na poljima :D

A

Alen

Guest
o bogec,ti si svijetski čovijek... Ode ti iz metropole,vjerojatno neče ništ na asfaltu rasti...

Nego evo slike:

bogec.jpg

Jel se nebojiš da polegne?

Najnoviji postovi

Na vrh