cabage kaže:Bio je dobar silos, hehe, da. A i kravama se svidio. Nekako su tužne bile kad su ga pojele.
Bogec, koliko ti kila graška siješ i koliko kila žitarica? Na primjer, koliko graška i pšenice u jesen? Ili koliko u proljeće sa zobi. Ja sam stavljao oko 140 kg graška i otprilike 120 kg jećma na hektar. Nekako mi izgleda da ima graška premalo.
Lani što sam sijao u proljeće sa zobi, stavio sam 70 kg zobi i 150 kg graška na hektar, ali grašak nije poniko. Mislim zato jer je dosta tvrda zemlja, a ja zavaljao i došla stravična kiša, pa napravila koru ko kamen tvrdu. Čudim se da je i zob ponikla. Grašak gdje koji.
cabage kaže:Uh, ljudi, jesam se namučio danas. Kosio sam grašak i jećam, pa nebi nikad rekao da je to tak komplicirano. Sve se vuče jedno za drugo. Došao mi prijatelj z rusom pomoći, pa veli: što to nebi išlo. hehehe
Stisne on rusa, a ono ... ops, pa to nejde. Veli on: pa ja kosim inače u četvrtoj, a ovo u prvoj ne mogu. :mrgreen: :mrgreen:
cabage kaže:Za sada koristim Pioneerov inokulant 1188, isti ko i za kukuruz. Stavljam onu jednu bočicu pola litre na 10 tona mase otprilike. Sutra ćemo vidjeti kak to bude išlo. U kukuruzu sam lani polijevao sa špric kantom za zalijevanje, a tako mislim i sutra. Bilo je odlično.
Još si razmišljam da bih probao nešto od Alltecha, ali nemam pojma kakvi su. Možda ti znaš što o njima?
cabage kaže:Jel imaš iskustva s alltechom? Mislim, je li za preporučiti ili da se držim pioneera? Koliko znam pioneer je baziran na bakterijama, a alltech na kvascima. Možda i nije tako, ali sam tako nešto pročitao nekad davno :scratch
Pitanje je što je bolje?
mario kaže:Bogec
KOje ti inokulante koristiš?
NJih treba špricat neposredno prije baliranja, jer inače sunce uništi te bakterije.
bogec kaže:juxi kaže:Inace studiram poljoprivredu i nekad dobar savjet koji je iskustveno provjeren vrijedi ko citava knjiga, Treba timski djelovati i razmjenjivati iskustva. Nego odkad se bavis ovim poslom?
el u zg studiraš :?:
a kod nas u selu baš i nečeš čut nikvi savjet, prije če ti nešto reči da napakoste :evil:
ja volim kad meni neko pomogne pa tak i ja to tu radim
mi smo se oduvijek bavili poljoprivredom, ali bavljanje na veliko se počelo 2004 kad sam se vratio iz zg gdje sam radio kao financijski savjetnik u european consalting group, ipak je ovo moj prvi poziv, što se najbolje vidi na poljima
mario kaže:Evo slika od košnje graška kod mene
Vidite i sami koliko je to mase za vrijeme kosidbe
Sad slijedi baliranje, na površini od 0.7 hektara 12,5 bala