marko hurlimann xa86 kaže:ma dečki iv morate biti zadovoljni kakav vam je grasak,,,
kod nas je šudrata zemlja i grašak nije niti počeo cvasti več se suči a visok je oko 30-50cm
i danas smo pokosili..
mario kaže:BOgec
Koliko vidim na tvojoj slici na prvoj stranici, izgledaju mi dosta maleni zbojevi nakon košnje.
mario kaže:SIjali smo 60 kila na 0.7 hektara, što iznosi 85 kila na hektar, a svi vi ste sijali po 120 kila na hektar. :scratch
ILi hoćeš reć da je to zato jer je riječ o ovom novom ozimom s bijelim cvijetom?
cabage kaže:ovako je izgledalo kad je sve bilo gotovo. Danas još samo zemlju navoziti na oba silosa, u biti jedna prikolica je već doma. Inače, ispalo je negdje oko 70 tona mase. Bilo je 30 prikolica, računam da je svaka bila oko 2,5 tone prosjek. Jedan je silos dugačak 35, a jedan 45 metara.
bogec kaže:mario kaže:SIjali smo 60 kila na 0.7 hektara, što iznosi 85 kila na hektar, a svi vi ste sijali po 120 kila na hektar. :scratch
ILi hoćeš reć da je to zato jer je riječ o ovom novom ozimom s bijelim cvijetom?
na ha metni 100 i 100kg i to je to, tak je bilo na polju sa početka teme, ove godine imam gušču sjetvu 120 i 120kg jer sam uvidio da ima mjesta za manipulaciju, evo član ALEN je bio se šetat po mom grašku pa je vidio kakva je to masa, ovom sve ide u prilog cabageov prinos.
budi bez brige ti imaš kvalitetu da boli glava , a ko zna možda ta balirka radi turbo sprešane bale, pitaj frajera kolko ga ispadne ljulja na ha u odnosu na druge balirke kod tebe :?:
taj grašak ja još moram ispitat
pšenica nije imala vegetacijski prostor za busanje i rast jer je grašak bio vladar na polju, inače ako ge smjesa za sjenažu valja da bude naglasak mrvicu na žitarici, il bar 50:50
cabage kaže:Išao sam na tu debljinu zbog toga što moji imaju malo stoke, pa da se ne kvari prilikom korištenja silosa. Poznato je naime da ako ne trošiš silos dovoljnom brzinom, moguće je da se pokvari. Zar ne?
Tri jutra su to bila, BOGEC. Očekivao sam i nešto malo više, možda, ali i ovo je dovoljno. Uglavnom, ovu količinu mase na takvoj površini nitko do sada nije ni sanjao kod nas, a kamoli vidio. :lol:bogec kaže:CABAGE s kolko površine je to graška u silosima :?: kolko si inokulanata potrošio :?:
e da respect svaka čast majstore, odličan usjev, sad češ bit omiljen u štali kravicama :mrgreen:
cabage kaže:Ovisno o vremenu. Ne kosiš ako je ovakvo vrijeme. Maksimalno 24 sata od košnje do pospremljeno u silos. Dosta se brzo suši i još kad to kombajn propuše...
Napomenuo bih da sam našao optimalan stroj za svoje potrebe :arrow: :blackeye Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.