ohoho pozz zemljak
masina radi fenomenalno stim sto sam uradio jednu malu prepravku
onu izduvnu surlu sam spustio dole , naime prvobitna zamisao je bila da time tovarim snijeg u kamion ispred jednog trznog centra pa da se taj snijeg odvozi ali daljom analizom je utvrdjeno da bi to bio suvisni trosak posto ovom turbinom mogu da manipulisem snijegom mnogo vise u odnosu na kasiku
prvi snijeg nisam radio sa njom posto je bio premokar i kao takav teze ide , ali ide
neki dan sam uspio naci vremena i montirati blower na rusa i sada je u kombinaciji naprijed-kasika 2.5m nazad-turbina 1.75m i ta kombinacija je ''snjegojed'' kako je ja zovem od milja
zavisno od visine snijega brzina kretanja unazad treba da je sto sporija a opet gas-obrtaji kardana treba da je sto vise
ova masina mi je prvobino bila namijenjena za vladimirca , ali posto on nema dvostepeno kvacilo a i najsporiji rikverc mu je prebrz turbina prebacena na rusa
mozda cak je i prodam da bih napravio vecu jer mi je mala za rusa , za njega bi bilo taman oko 2.2 do 2.3m
ali razmislit cu o tome posto imam potrebu za dvije masine koje mogu manipulisati snijegom na bilo koji nacin.
mozda na vladimirca nabacim neku manju kasiku i lance pa on mi moze odradjivat lakse poslove ili mozda kupim neki drugi manji traktor , recimo nekog krsa od kineza od nekih 25 konja posto bi taj traktor mogao iskoristiti za jos neke poslove
daljina bacanja je impresivna kada je snijeg suv