• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

snow blower

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hehe, nisam mislil koliko brzina ima nego jel jednostupanjssa dobra u tvrđem snijegu...:)

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Hehe, nisam mislil koliko brzina ima nego jel jednostupanjssa dobra u tvrđem snijegu...:)

kolega,ne kužim ti ovo jednostupanjska? kaj ti to znači? visina,ako da ima 3 stupnja podešenja, oprosti ja sam ti malo tulav pa neznam kaj bi to značilo. :)

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Aha, nije nikakva sramota pitati...:D
Postoje dvostupanjske freze koje imaju puž(spiralu ili kako to već zoveš) koja lomi snijeg i led, a ujedno imaju još iza turbinu (propeler) koja izbacuje snijeg kroz cijev. I postoje jednostupanjske, koje imaju samo jedan od ta dva načina. Jasno ti je koje su bolje. Zanimljivo je da Mio ima dva sistema jednostupanjskih pa mene zanima usporedba među njima.

izzyvz

Član
Tu od
14 Ruj 2009
Poruka
185
Aha, nije nikakva sramota pitati...:D
Postoje dvostupanjske freze koje imaju puž(spiralu ili kako to već zoveš) koja lomi snijeg i led, a ujedno imaju još iza turbinu (propeler) koja izbacuje snijeg kroz cijev. I postoje jednostupanjske, koje imaju samo jedan od ta dva načina. Jasno ti je koje su bolje. Zanimljivo je da Mio ima dva sistema jednostupanjskih pa mene zanima usporedba među njima.
e,havla na razumjevnju,jer stvarno nisam znal o čemu se radi,jer ovo jednostupanjska ima širok pojam primjena.
moja je jednostupanjska,da malo objasnim... ima spiralu i na sredini četri lopatice koje bacaju snijeg van kroz cijev,dakako da bi dvostupanjska bila mnogo bolja,ali takve nisu radili u mio standardu,tj. radili su takve kavu ja imam i onu nekakvu kaj ima samo neki rotor nutra i takva se na njuškalu prodaje za sada neznam komplet sa motokultivatorom ili samo priključak za 2800kn.
kaj se tiče tih dvostupanjskih,one su puno bolje,ali je upitna kvaliteta ovih kineza za cca 3500+ jer da je neznam kakv rotor,gumeni,plastični... može ti "netko" baciti neki komadič željeza,kamen idt... e onda imaš veselje,nabava djelova je upitna,djelovi koštaju,ali na ovom mojemu čudu nemaš kaj za razbiti osim staklo na autu ili kući jer jedino kaj je gumen na tome je remen koj košta u trgoagenciji cca 10 kn :))

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
Imas za kupiti od 1500 kn samo freza za snijeg + motokultivator.
Ali ove freze sa tipa www.njuškalo.hr su nekompletirane, najčešće fali remenica koja košta cca 200kn,nosač kojeg moraš sam izraditi jer to ne rade cca 20god,a o ovoj rotirajući spirali da ne govorim na kakve sam nailazil.

Daa, a gdje. Imam f-400 i mislim da bi odgovarala kao tvoja.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
evo masine sa turbinom i diferencijalom,i ova sa 4 lopatice bez turbine.
4Q2h2CMF.jpg
[/URL][/IMG]
koja li je bolja ??

Posljednje uređivanje:

Imbra

Član
Tu od
12 Srp 2011
Poruka
132
Uf, strasan stroj...svaka cast na izradi... A kaj je ono kaj na pocetku videa izleti iz blowera,neki kamen ili nekaj drugo? Kaj bi bilo kad bi neki veci komad dosel u onu turbinu kaj baca snijeg, bi ga izbacila ili bi nekaj puklo?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
ovo je parking nasut krupnim šljunkom , izlijetalo je kamenje veličine čaše , za sada nije bilo havarija , niko ne garantuje da neće biti :lol:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
ma uopšte nije upitna snaga traktora , samo treba što sporiji rikverc i ide samo tako
mogao bi je tjerati i traktor od 20tak konja bez ikakve muke

[YT]http://youtu.be/b06xqy-D3X4[/YT]

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
moj zetor ima spor rikverc brzi,tek spori jedva mrda to ce da tera idealno 35 konja.

dinamo

Član
Tu od
9 Ožu 2010
Poruka
56
moja malenkost, ja, ima neopisivo izraženu želju tako bacati snijeg...traktor,freza za snijeg i ja....i snijeg, da freza nebude usamljena....ajme veselja....da mi je kao što mi nije a neznam ni gdje bi pronašao pa tak da sanjat nastavljam o stroju kao što ga ima Savo....

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Ako pogledamo sa tehničke strane toliko samo vrijede pojedini dijelovi na njoj

mada nešto sam skeptik prema tome da traktor gazi kroz snijeg , sve je bolje kada ideš iza turbine ili ralice jer ideš po počišćenom

Najnoviji postovi

Na vrh