• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2007.-2008.-2009.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: Soja 2008.

Bobo kaže:
Imamo mi soje ove godine oko 6 jutara. danas sam jednu njivu obisao i kod mene je list poceo masovno otpadati, i ima dosta mahuna... led ju nije tukao, samo ima malo korova po njoj, no nista strasno. Kod drugih je jos gore ;)

Sjetva IMT zitnom sijacicom u svaki drugi red:
Obrisan neispravan link.
Nevezano za soju, vec za fotku.. Jeli vi to standardno ovako ostavljate medje da budu zelene ili je to samo na tom mjestu?

B

Bobo

Guest

Ne vidi se na ovoj slici, ali to su "stepenice" koji ce buldozer ove ili iduce godine poravnati, pa medja nace biti... Te smo sve njive kupili i sad pravimo jednu veliku. nesto toh vidokih medja sam s 539 sorao i poravnao, ali ostatak ce ici tesko, pa cekamo buldozer ;)

S

seljaček

Guest

Najjeftinije riješenje za stepenice je freza traktorska sa gornje parcele sa frezom u nazad prema donjoj i tako sat do dva i ostane blaga kosina koju možeš orat isprobano sa 539 i frezom sam obrušio 50 metara međe oko 1metar visine i spojio dvije parcele u jednu za nekih 2 sata.

B

Bobo

Guest

Ja ipak tvrdim da je jos lakse to raditi s plugom, samo treba imatu muda ici okomito niz takve medje, sto sam ja upravo i radio. Sad sam naletio na neke panjeve tamo i cekam bager, jer cu se objesiti traktorom tamo, polomiti plug, i sto sve ne...

Posto frezu nemam...

Ljudi su vec poceli na veliko soju vrsiti, a nitko ne zna otkupnu cijenu?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

jao pa kod men ese odavno vrši soja....
a vidit čete, još če ta cjena ispast ko za žito i kuruze....

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Bobo kaže:
Ne vidi se na ovoj slici, ali to su "stepenice" koji ce buldozer ove ili iduce godine poravnati, pa medja nace biti... Te smo sve njive kupili i sad pravimo jednu veliku. nesto toh vidokih medja sam s 539 sorao i poravnao, ali ostatak ce ici tesko, pa cekamo buldozer ;)

Super, cestitam. Biti ce lijepi komad. Par rali u komadu? Kakva je ono vocka u sredini? :)

B

Bobo

Guest

U sredini je neki mladi orah, a oko njega je izvor koji ce kroz par godina biti raskopan u ribnjak... Izvor je inace vrlo jak i stalno je tu vlazno, te je kroz usjek isoran jarak da voda ima kud odlaziti...

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140

evo jedne jako prljave soje
situacija je bila takva da je morala da se prebaci iz kamionske u prikolice u zmajevku jer kamionska nemoze da udje u dvoriste.
pa smo odlucili da je nekako malo ocistimo kad vec moramo da prebacujemo da ne ide bas sva zemlja na selektor.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
prljava soja u kamionskoj prikolici.
Obrisan neispravan link.
dosta ociscena soja u zmajevki i sada ide na selektor
Obrisan neispravan link.
seme trave malo loma i kojecega u auto prikolici
Obrisan neispravan link.

slike su malo isecene sa desne strane neznam zasto

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

to je kod svih skoro isječena slika.
Ja ti preporučam da stavljaš u 640x480 jel onda nebude isječena, a ti kako očeš...

B

bok123

Guest

još ne znam cijenu kod nas.

soja je super stvar ali kod nas (moslavina) je zarada, barem do sada, bila jako varljiva. Svake treće godine je u prosjeku bilo o.k. zato ljudi baš i nisu zagrijani, a i kasnije sorte imaju problema sa dozrevanjem.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

soja čeka ljepše dana i sunce da dozori za žetvu.Nadam se poslije ove kiše u petak da dolaze ljepši dani.

Slika220.jpg

Slika219.jpg

Slika218.jpg

B

Bobo

Guest

Jucer sam malo isao obici njive, i koliko vidim da je soja dosta dobra, samo mi je na mjestima dosta polegla... Sto cu i kako cu s time, pojma nemam...

Na jednom mjestu, pak, imam jarak koji dijeli jednu njivi na dva dijela i tamo soja jos nije ni list odbacila, stovise, jos je zelen...

Bit ce zanimljivo, samo ako iduci tjedan zagrije kako kazu na 25°C

B

Bobo

Guest

Nego, malo da probudim i ovu temu...

Jucer sam povrsio jutro soje, pri cemu sam dobio prinos od 2150kg, s kojim sam zadovoljan, ako otkupna cijena bude kao i proslogodisnja. Soje je zasijano na manjim povrsinama, jer su se mnogi odlucili za kukuruz, pa se nadam cijeni od 2+Kn/kg, sto bi bilo vrlo solidno ako se na svim njivama nastavi ovakav prinos, kao na "polju za ucenje kombajniranja soje" ;)

Slika imam 2-3 i to lose kvalitete, ali bolje i to nego nista;)

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Jos moram usporiti vitlo, te otvoriti vjetar, posto imam dosta ambrozije u soji, pa da mi to ne pravi probleme.

Imam jos oko 5 jutara za vrsiti, i slika ce biti, a i koji video clip ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

radi zmaj?

mogu mislit jesi sretan? :mrgreen: :mrgreen:

Č

Čugi

Guest

Pusti soju sada, jesi li ti zadovoljan sa novom mašinom?

B

Bobo

Guest

Ja sam s njim prezadovoljan, samo me covjek od kojeg sam ga kupio neugodno iznenadio nekidan... uz njega je dobio i katalog i kompletnu papirologiju i kad sam ga pitao za to, rekao je "da si pitao kad si po kombajn dosao, dobio bi dzabe, kao i rezervnu kosu, a sad to ide u dodatnu opremu i ako to oces, moras kupiti od mene..."

Stroj je inace vrlo dobar, i nemam nikakvih zamjerki. Trazim sad uputstva od takvog ili slicnog kombajna da znam gdje sve ima mazalice, da ne bih neku na nekom kriticnom mjestu preskocio, pa da mi se ne razleti neki lezaj. Kupio sam od pretproslog vlasnika komplet lezajeva za slamotrese, i jos oko 70% remenja i spaner za mjenjac za 1 000Kn i mislim da sam tu dobro prosao.

Sve u svemu ja zadovoljan ;)

Sutra nastavljam popodne vrsiti soju i stavio sam fotoaparat puniti, tako da bi moglo biti i nekih slika ;)

B

Bobo

Guest

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

pa i nije zmaj bas los!!! ;)

joj marko335 pa ne mora al ima valjda osoba koja to "mora" radit!"!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh