Re: Sjetva SOJE 2009
ja sam o tome poklopcu dolje vec razmisljao, i znaci to radi dobro i vec postoji?
nasao na njuskalu lane neki JD i navedeno bilo da uz njega ide i cjev za kipanje soje - perforirana kad sam vidio na slici, odmah dosao na ideju da i ja to pravim za zmaja, ali sam odmah gledao kako se to jednostavnije da rijesiti...
Molim one koji su takav poklopac vidjeli, ili imaju isti, da mi izmjere promjer rupica, te da ga uslikaju, ako je ikako moguce... To je ove godine moj as u rukavu, da se ja ne zezam sa ovakvim sitom. Hoce li biti dovoljno da samo stavim onaj mali poklopcic perforirani na elevatoru, jer na zmaju nema poklopaca u spiralama ovrsene i neovrsene mase... Sve je u komadu
pa bi to moglo biti problematicno. Da stavim te poklopcce i na jedan i drugi elevator, mozda ce nekog efekta i biti?
INACE, ako imate raspolozenog oca, kao sto je moj, koji se dosadjuje oko traktora dok ja napunim bunker, uzme lopatu i samo "promjesa" soju po prikolici i sva primjesa pada na dno sanduka, PROVJERENO, ali tko ima veliki kombajn i ogromnu prikolicu, tu nema sanse "igrati" se lopatom dok docekas da ovaj donese jos jedan bunker, pa tu ide i ova fora s perforiranim poklopcem elevatora ili perforirana cjev za kipanje...