• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SOJA sjetva-žetva 2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Re: Sjetva SOJE 2009

tada je bila puna,a neznam šta je napravio da ga je onako diglo jer inače je sasvim solidno nosi.imam još par tegova od 44kg za naprijed koje ću staviti kada idući put budem radio sa sjetvenom linijom.

U

ursus4514

Guest

evo i od mene jedan video...aki iz pripreme za soju
[youtube:1gutkzp8]geBhfSPVNK4[/youtube:1gutkzp8]

B

Bobo

Guest

Moja soja nekidan pocela nicati, jucer se poceli primjecivati redovi...

L

lukoil

Guest

da li je skupa laguna ako košta 640 kn?kažu da je problem za nju nabaviti pošto je navodno soje posijano duplo više nego prošle godine?usput rečeno prošle godine cijena lagune se vrtila oko 400 kn

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

čini mi se da u agronomu košta oko 550kn.
kod mene je soja odlično niknula i uskoro će da bude u fazi prve troliske,pošto je prvi puta sijem super sam zadovoljan sa stanjem u polju.

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
201

Kolega ja sam je platio 396,00 kn u Prvči je bila akcija kod nas tako da mi se tih 600,00kn cini dosta..... ; :shock:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

i ovih 550 je previše,ali kada sredstva više nema nigdje osim u agronomu onda moramo kupovati ondje gdje ga ima. :(

B

Bobo

Guest

Lane sam se tako zeznuo, al ove godine NE... U trgovini uzimali sredstva za prskanje i odmah lagunu uzeli (ne sjecam se cjene) i glavno da su se nasli pametni u trgovini s komentarima "A ovi kupuju korektivce za soju, a nisu ju ni posijali"...

Lane nije bilo lagune ni blizu dovoljno a gdje je bilo na stanju, cjene su bile i do 50% vislje od redovnih...

L

lukoil

Guest

sve je to luda kuča u toj našoj poljoprivredi i uvijek nagrebusi seljak.sad čemo sve plačati skupo a kad dodje žetva ako cijena soje bude 1,50 za kg.,bit će super.usput,moj kraj ako ne dobije dobru kišu do nedjelje usjevi će biti jako loši!

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

pa nije vrag da opet niste dobili ništa kiše kao i prošle godine u repici?

L

lukoil

Guest

josip123 kaže:
pa nije vrag da opet niste dobili ništa kiše kao i prošle godine u repici?
živa istina!10 ha repice koje sam pretanjurao pa posijao kukuruz nikako da dobije kišu pa se pati da mi je muka kad odem na usjev.kiša svagdje al kod nas ni pod razno!samo se pojave oblaci, par kapi padne...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550

Zlatko123 kaže:
Kolega ja sam je platio 396,00 kn u Prvči je bila akcija kod nas tako da mi se tih 600,00kn cini dosta..... ; :shock:
100 ili 120 grama pakovanje? ja sam nabavio po 400 kn 120 grama.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

evo i slika moje soje od prije par dana.
usjevi2115.jpg

usjevi2117.jpg

usjevi2114.jpg

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

Vidim da je oprskana prije nicanja,hoćeš li ponovo prskati sirak.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

da uzeo sam lagunu pa ću sa njom prskati dva puta po pola doze,a u drugom prskanju ću dodati i harmony.pošto prvi put sijem soju želim biti siguran da će prskanje uspjeti.

B

Bobo

Guest

Za harmony po mom iskustvu nema potrebe ako nemas lobode (zeljike) u soji...

Laguna je prosle godine odradila vrhunski posao s dodatkom harmony-a na njivi koja je dvije godine stajala neobradjena. Ove godine necemo prskati s harmonyem jer su njive vise-manje ciste. Samo laguna u split aplikaciji i prskanje prije nicanja kombinacijom scorpio i dual gold...

L

lukoil

Guest

josipe soja super izgleda sa takvim prskanjem biti če čista od korova.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

Bobo kaže:
Za harmony po mom iskustvu nema potrebe ako nemas lobode (zeljike) u soji...

Laguna je prosle godine odradila vrhunski posao s dodatkom harmony-a na njivi koja je dvije godine stajala neobradjena. Ove godine necemo prskati s harmonyem jer su njive vise-manje ciste. Samo laguna u split aplikaciji i prskanje prije nicanja kombinacijom scorpio i dual gold...
i ja sam išao sa dual gold-om i scorpiom,a sa harmony-em planiram ići baš iz tog razloga jer kod nas ima dosta lobode a i imam jednu njivu koja je bila zapuštena livada i na njoj jer bilo dosta agacije.
lukoil kaže:
josipe soja super izgleda sa takvim prskanjem biti če čista od korova.
nadam se da hoće jer ovo mi je prva godina da sijem soju i tu me baš previše i ne zanima nekakva zarada nego samo da mi soja ostane čista.lukoil da li je kod vas nikla soja?

B

Bobo

Guest

Samo tempiraj prskanje harmony-em dok loboda nije presla 3 lista, jer kasnije razvija vostanu ovojnicu na kojoj se spricivo zadrzava i biljka ga ne stigne upiti, sto ce reci il da ce ishlapiti na suncu il ga kisa spere... S ovim je prosle godine susjed imao problema, pa ove godine slusa kako treba prskati.

Eto, odmah u pravilnu agrotehniku ides. Ne bi trebao ovom kombinacijom imati niti jednog korova u soji.

F

Fendt 309

Guest

Spricat cu i ove godine sa lagunom te cu u drugoj rundi dodat 1,5l na ha geparda.Lani se pokazalo malo skuplje ali odlicna kombinacija poslije koje ne ostaje nista trave.Prije nicanja nisam nista koristio.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh