Za bale 120. Razmak cijevi je nekih 82. Cijev je vanjski prečnik 76, stijenka 3 mm stim što ima unutra umetanje druge cijevi f68, 35 cm dužine, radi prenosa i nekih težih stvari da nosi 1t po potrebi uz sigurnost.Za koje bale je rađen ovaj nosač 120 ili veće?
Koji je Ф cijevi koje nose balu i koliki je razmak između tih cijevi?
I sa 80 i 85 razmakom ti možeš nosit balu 160-180 jedino manje od 90 propadnu između vilica, za razmak je bitnije dal misliš nosit suho ili zeleno odnosno omotano u foliju.Za koje bale je rađen ovaj nosač 120 ili veće?
Koji je Ф cijevi koje nose balu i koliki je razmak između tih cijevi?
Ja kad trebam da uklopim okrugli cijev u pravougaonu odradim to glodalicom a vi to uradite brusilicom. Meni je jednostavnije i imam spajanje pod uglom koji odredim ili pravim, bez greške.Ovaj dio nisam razumio: "obrada nosača 80x80x05, trebao sam još po 1 cm obraditi glodalocom ali mi je ispao dobar radijus i tako ostalo da se u nju ubace ove 76" na šta se tačno odnosi, šta si obrađivao na glodalici i zbog čega?
I da, zaboravih pitati koja je dužina cijevi, odnosno koliko idu ispod bale? Mislim da je dovoljno 1m ili možda moraju biti duže od bale?
Ako nije problem da slikaš kako je izvedeno ovo preklapanje cijevi i šljaka. Moram preko zime nešto praviti za nošenje bala na prednji utovarač.Ja sam si ovakav nacrtao za sve moguće transporte i super sam zadovoljan.