• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
Bučo
Puno ljudi je kosilo i spremalo svei svašta ove godine povučeno zimskom potražnjom za sijenom . Mislim da če im to stajat malo duže u sjeniku .

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Bučo
Puno ljudi je kosilo i spremalo svei svašta ove godine povučeno zimskom potražnjom za sijenom . Mislim da če im to stajat malo duže u sjeniku .

Moguce je to ljudi misle zaradit nesto al kod mene cini mi se da oni koji nisu nista imali jedno vrijeme opet su poceli bar za sebe nesto imat i par vecih poljoprivrednika prosiruju se ja sam isto vise ove godine pokosio i spremio ne radi prodaje nego radi prosirenja gospodarstva!!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
@šanana na kolko obrtaja kardana bi se uopče trebala vrtit ta kosa? jer neki kažu 540 a neki 1000
ja ju tjeram u drugoj brzini kardana na pol gasa i 2 ili ako je rijetko onda 3 direkt ...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ta i takve slične kose se trebaju vrtit na 540 okretaja kardana. Ja tjeram 1. direkt i nekih 2000-2200 okr motora, sijane livade mogu i u 2. jer su ravne.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
Kod mene se spremao 3.otkos lucerne bilo je samo 9 bala jer je suša napravila svoje nije bilo ni kapi kiše ,a u 2.otkosu je bilo 20 bala.Evo poneka slika:
Kosio sam jučer oko 12:00:

Onda sam grabio jučer oko 19:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
ii nastavak-baliranje je bilo danas oko 9:
oqdf.jpg

i omotavanje nakon što smo bale dovezli kući:

nanosio sam na omotač sa proximom, a brat je omotavao sa 3511:

i jedan dokaz da baliram na 1000o/min:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=gQajQdCFYEE&feature=youtu.be[/YT]

Posljednje uređivanje:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
lijepo to tebi ide,nego ovaj ler gas,kolko vidim po satu da je 900o/min,neje to malo previše za ler?
inače lijepo je za vidjeti da su svi traktori iste marke :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
lijepo to tebi ide,nego ovaj ler gas,kolko vidim po satu da je 900o/min,neje to malo previše za ler?
inače lijepo je za vidjeti da su svi traktori iste marke :)

Pa dobro malo više od lera na leru je 800o/min, a ja ga tjeram na 1000o/min evo sad sam ispravio...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
2 ili 3 brzom. Ako su livade onda 2, a ako je lucerna 3 i onda mu dam 2000o/min i ide dosta brzo. Kojom brzinom ti kosiš?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
2 brza uvijek,možda sad u otavi probam 3

ja sam uvijek kosio 2 i onda sam prošle godine u lucerni počeo 3 jer je ravno i kosa me super služi, a i sad kad sam kosio otavu isto sam kosio trećom. Recimo ja i tata skinemo ral za 20min. On sa bočnom kosom 175 i Zetorom 3511, a ja sa 6245 i Gaspardo 2.05.

terminator99

Aktivni član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
286
N

Kako kome... Ja ovu striznu ne bi mijenjao za nijednu drugu.

tak sam i ja mislil, imal sam prije bcs duplex 205 dok nisam vidil da kum s ovakvom roto kosi s zetorom u 4-toj.. odonda je zakon, a i nema štopanja :icon_pray:

evo i jedan video baliranja lucerne
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=w2OS9CKmcIw[/YT]

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
A ova strižna ti štopala!? Ja imam strižnu, dupli rez i nikada od 1999. nije zaštopala, šišam sa njom i obale! Nego ta 4-ta brzina na Zetoru, koliko je to odprilike km/h!?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,520
A ova strižna ti štopala!? Ja imam strižnu, dupli rez i nikada od 1999. nije zaštopala, šišam sa njom i obale! Nego ta 4-ta brzina na Zetoru, koliko je to odprilike km/h!?

Ni moja se nikad ne štopa i zadovoljan sam brzinom kojom radim s njom isto je duplex..

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
i moja gramip radi sasvim dobro,a rotaciona ide brže ali i samelje svo blato i prašinu sa travom pa tko treba travu za ishranu stoke itekak vidi razliku

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
i moja gramip radi sasvim dobro,a rotaciona ide brže ali i samelje svo blato i prašinu sa travom pa tko treba travu za ishranu stoke itekak vidi razliku

ne samelje rotaciona kosa nista,jedino bubnjare,dok diskaste mogu da kose kao bubnjare da obrijes i zemlju ali na toplink kada je podignes na 5-8cm nema tu blata prasine....(u mene bcs ide tvornicki na 6 cm,ali je ravnas po zelji) uostalom i strizna rusi sve krtine i ostavlja ih kao bunteve pa kad skupljas svu zemlju skupi i zamota u balirku...
nema lose kose,samo sto se prednost daje rotacionoj kosi,pogotovo kad su trave ogromne pa polegle,kod nas je ove godine zakasnio 1 otkos i ljudi sa striznim nisu mogli kositi koliko je nabijalo,pa su zvali ljude sa rotacionim...

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
zato i je sa duplim rezom pa se ništa ne štopa,imal sam i rotacionu pa znam da joj je jedina prednost kaj je brža,sve ostalo je na strani strižne

Najnoviji postovi

Na vrh