Koliko ja znam nema nist drugo baš za takav način primjene..
Takva primjena ima smisla jer takva szb djeluju prvenstveno preko korjena, znači kad se poprska po površini potrebna je kiša da ga unese u tlo..pošto je to u ova novija proljeća čest slučaj da oborine izostaju..ovo bi moglo biti dobro riješenje koje bi trebalo testirati..
Znači utvrditi što ako nema oborina, kako djeluje ako ima malo ili puno oborina nakon sjetve itd..
Da ta plitka obrada do sjetvenog sloja drljačama, sjetvospremačima, rd izd.
ja radazin koristim vec 5 godina za redom i prilicno sam zadovoljan prskao sam odma poslije sjetve isti dan ili iste sedmice samo sam davao jace doze recimo negdje oko6-7 l na haPlaniram špricanje radazinom extra,zanimaju me vaša iskustva,dali je bolje špricanje odmah nakon sadnje ili nakon nicanja luluruza??
ja radazin koristim vec 5 godina za redom i prilicno sam zadovoljan prskao sam odma poslije sjetve isti dan ili iste sedmice samo sam davao jace doze recimo negdje oko6-7 l na ha
moze al ne bi preporucio ostavio sam jednom i napravio toliko s..nje da ni drugo prskanje nije spasilo kukuruza može se i kad nikne
moze al ne bi preporucio ostavio sam jednom i napravio toliko s..nje da ni drugo prskanje nije spasilo kukuruz
ako će biti suše nemoraš žurit s špricanjem, čekaj kišu, ali najkasnije do 2 lista kukuruza,ovo što neki špricaju odmah poslije sjetve, mogu ako drugi dan padne kiša u protivnom se to zove bačeni novci ako nema kiše desetak dana, a ti možeš čekat kišu znatno duže,ali do 2 lista kukuruza u korovi u fazi nicanja.i tada ti je dovoljna manja doza s dodatkom bijelog ulja.Planiram špricanje radazinom extra,zanimaju me vaša iskustva,dali je bolje špricanje odmah nakon sadnje ili nakon nicanja luluruza??
slazem se s tobom ali men se desilo da sam bas ceko kisu i onda se okisalo pa zajeba stvar mada ja frcam 2 puta svake godine jednom sa radazinom poslije sjetve 5l na ha a poslije sa faraonom 2 bocicce na ha kad bude oko 3 listaako će biti suše nemoraš žurit s špricanjem, čekaj kišu, ali najkasnije do 2 lista kukuruza,ovo što neki špricaju odmah poslije sjetve, mogu ako drugi dan padne kiša u protivnom se to zove bačeni novci ako nema kiše desetak dana, a ti možeš čekat kišu znatno duže,ali do 2 lista kukuruza u korovi u fazi nicanja.i tada ti je dovoljna manja doza s dodatkom bijelog ulja.
Pa da, on je predvidjen za spricanje prije nicanja...
ako će biti suše nemoraš žurit s špricanjem, čekaj kišu, ali najkasnije do 2 lista kukuruza,ovo što neki špricaju odmah poslije sjetve, mogu ako drugi dan padne kiša u protivnom se to zove bačeni novci ako nema kiše desetak dana, a ti možeš čekat kišu znatno duže,ali do 2 lista kukuruza u korovi u fazi nicanja.i tada ti je dovoljna manja doza s dodatkom bijelog ulja.
poz , i ja koristim radazin a novi sam u ovome, pa me zanima zasto cekati kisu, jer kod nas je misljenje da ako kisa padne sve ispere i treba ponoviti
ja prskam zemljišno znači odmah , nešto sam jučer i danas posijal pa sam i odmah poprsal danas...idem sa Frontier X2 i sa kombinacijom duopack Merlin + Herbotrof...provjereno dobra kombinacija...