• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Špricanje kukuruza protiv trave

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Vjerojatno ti raste Pirika i protiv nje pospricaj kad je vrijeme za to ( promatraj broj listova na kukuruzu, jer se svako sredstvo koristi drugacije ), a to ce ti najbolje reci u Poljoprivrednoj trgovini ! Imas dosta toga napisanopg ovdje na forumu !

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Jedno pitanje? kako podesiti prskalicu kžk Kranj-525 l da baca 200 l na ha, koje dizne, koji tlkak i koja brzina traktora, prska se s zetorom 4911.
Ako sam u krivoj temi, prebacite ju u pravu

Dizne Lechler,0.2 Žute boje, pritisak 3 bara, i brzina 5 km/h

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
http://www.bestco.co.rs/DIZNE LECHLER.html
evo, najjednostavnije kako izračunati vrstu dizne i količinu vode koju troši po površini. Naravno, to je kad su idealni uvjeti, gdje je normalno preklapanje grana kod prskanja, a kad se ide na neke parcele nepravilnog oblika, i s puno preklapanja, utrošak škropiva je veći,

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Steyr..vidim da reklamiraš LECHLER..pa ajde da neupučenima velim da jedna dizna IDN košta 10 EURA, što je za neke članove foruma pola prskalice

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ok, al postoje i standardne dizne, bar ja takve imam, a tu naljepnicu imam na svojoj špici, pa mi je bilo ovak jednostavnije prezentirati..:(rofl): Ja koristim 0.4, i 0.2 (znači, crvene i žute)

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
IMG_0135.jpg
[/url]
image ru[/IMG]
Kako se zove ova trava? Imam je jako puno u kukuruzu i to tako u čupercima e sad dalićeju motiveii uništiti?

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Mislim da ti je to engleski ljulj ili neka vlasulja.
Takve trave zna bit problem suzbiti

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
ako je u pitanju ljulj nece ga unistiti, imo sam taj problem

Posljednje uređivanje od moderatora:

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
jel sprica tko kukuruze,stalno najavljuju kisu,a jucer se je dobro ispadala i sad me strah ici spricat da nesapere otrov,u pitanju je akris

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Trebalo bi ici spricat, ali mislim da se nece moci barem tjedan, do dva u njive, imam i njiva koje su mi pod vodom, cuda..

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
di je voda, dal i bude kaj spricati:(doh):

Posljednje uređivanje od moderatora:

manjo

Član
Tu od
18 Ruj 2012
Poruka
351
ja danas sprico i jedno dva sata poslije al se kisa ispadala,e sad sta ce biti od toga?!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
jučer sam čuo u gradu kuknjavu nekoliko poljoprivrednika,uglavnom ljudi su pokupovali herbicide za prskanje nakon nicanja i sada problemi sa ovim lošim vremenom,danas sam prskao tastu kukuruze,kombinacija 2,5 litre Herbotropa + 140 grama Merlina na hektar,na mjestima bilo mekano ali se odradilo,uspjeh zagarantiran

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
861
Uspio sam posijati kukuruze 1. 5.. Danas će biti oprskan prije nicanja sa herbicidom frontierom x2. Cijena tog sredstva je 214 kn litra, a ide ga 1 l po hektaru. Po potrebi će se ići u korekciju sa Motivellom ili Equipom.

Najnoviji postovi

Na vrh