ja sam uzeo merlin,,moze izdrzat 21 dan bez kise,,dobro se pokazao,,ide sa jos nekom kombinacijom,,al zaboravio,kako se zove nisam uzeo,,nisam para imo dosta,,,lani sam ga koristio sa guardianom,,kaze trgovac da ga nema na trzistu vise,,isto je bio dobar,,,,dodje me ove godine 270kn po rali,,tak racunao sa trgovcem,,,inace sam uzimao,,lumax,,guardian extra,,,sad odlucio samo za merlin,u kombinaciji naravno,,
ali kad ti cekas korov da nikne pa ga spricas??
Puno je bilo lijepse sa radazinom i ni nevidis korov
I ja sam prošle godine špricao sa radazinom extra i trebao sam radit korekciju tak da ove godine planiram špricati sa equip-om + deherban poslije nicanja i nadam se da bude bolje.
lumax 3,5-4 l/ha kukuruz pre em ili 2,5-3,5 l/ha rani post – do tri lista kukuruza, a što se tiće šprice moraš imat dvije vrsti dizna(lepezasti i okrugli mlaz) prvi ide prije nicanja kukuruza i korova a druge dizne kad je kukuruz i korov iznikao, tada se koristi manja količina otopine, jer te dizne raspršuju mlaz u maglu koja poljega na korov, s prvim diznama nemože ti biti dosta za 1 hektar(možda ako imaš 0,2 dizne) obično su te dizne oznake 0,4.koliko litara ide lumaxa na hektar a koliko radazina. Imam špricu 300 litara i dosad to nisam radio pa neznam dali 300 litara otopine može pokrit 1 ha, neka mi netko pomogne da ne spržim kuruze:mrgreen:
kako su krenule suše budemo morali izbacivati zemljišne herbicide i više koristiti ove nakon nicanja,razlika u cijeni je uvijek oko 10-30 % skuplja ova varijanta nakon ali učinkovitost je ogromna,ja več 2 godine idem sa Lumaxom kad niknu ,ali poslje se pojavi gdjegod slak,neki sirkovi tako da budemo ove godine financijski se vodili,Merlin je dobar sa Guardianom,Dualom,i neki kineski .prošle godine sam prskao tastu bilo je 85% učinkovito,Merlina stavim 150 grama na prskalicu od 340 lit i sa njom hvatam od 11200 do 10500 kvadrata ovisno od parcele i uvijek ima dovoljna količina jer mu je doza od 100-140 g na hektar
mi smo korekciju vršili nekim sorgumom? I posto smo neke kukuruza poslije sijali s tim smo isli i osnovnu zastitu pokazao se dosta dobro ,tj prvo nije bilo nikakvih pomaka tek nakon 10 dana se počela susiti trava
ali kad ti cekas korov da nikne pa ga spricas??
Puno je bilo lijepse sa radazinom i ni nevidis korov
pa evo ako idu 2 litre po rali to je oko 240 kuna i ništa više...ma dobar je on ali ajmo usporediti koliko nas košta dobrog , odnosno uspješnog špricanja po rali