Kad je ne budem mogao nositi kupujem induktivnu ploču.
Iz vlastitog iskustva o "indukciji". Godinama smo kuhali na plinsku bocu, plus struja rink u rezervi.
Jednom prije par godina u Plodine došlo na akciji prijenosno indukcijsko kuhalo. Kupili ga iz znatiželje, donesli doma i isprobali. Oduševilo nas je i odmah smo išli kupiti još jedno. Stavio sam ploču od debele iverice preko štednjaka, ispod nape u kuhinji i tu smo kuhali preko 3 godine, štednja i čista fantazija. Plin je ostao u ljetnoj kuhinji i goricama.
Ali, vidjela supruga kako je indukcija super i zaželjela si novi cijeli indukcijski štednjak, po mjeri. I ja sam bio za, tražili smo ga po HR cca 2 godine i nismo našli. Onda je meni sinulo, otišli u SLO u Ptuj, naručili, platili i za tjedan dana preuzeli indukcijski štednjak po mjeri. Ploča 4 indukcije i pečnica je naravno automatizirana klasika. Cijena ne baš sitnica skoro 6000 KN.
Kuham kavu pa ne grije mi đezvu istom brzinom kao jeftinjak iz Plodina, puno sporije. Uglavnom indukcija i indukcija - dva različita pojma. Sad je jedna iz Plodina u ljetnoj kuhinji, druga u goricama, a novi skupi štednjak krasi kuhinju. Ploča je kako tako štedljiva, pećnica jednako troši kao i na starom klasičnom jeftinom štednjaku.
Uf nisam to mogao ili znao krače napisati...