• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,651
@NEWHOLLAND

Jel ga tvoj siše, il ga puše? 👀 Da znam doći ili ukrast ili samo vidjeti ako ima kamtaloški ili šta god 🤷🏻‍♂️😂
Siše 😮 jos je bio neki limeni 4 kraka pa sam stavio onaj plasticni žuti. Drzi se na 50-60 stupnjeva, jedino ljeti uzbrdo digne preko 80 al to je na par minuta.
Ljetos sam servisirao dajca na kombajnu za grozđe pa mi nije bilo jasno zašto vuče vruć zrak s motora kroz hladnjak. Valjda zbog lišća i sokova 🤔

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Nekome je smjesno, predlaze da se okrene motor, a niko od vas ne vidi da i ovaj ventilator kaj je sad gore se bori sam sa sobom i nezna jel bi sisal ili puhal.
Ako znamo da se motor u desno vrti....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Siše 😮 jos je bio neki limeni 4 kraka pa sam stavio onaj plasticni žuti. Drzi se na 50-60 stupnjeva, jedino ljeti uzbrdo digne preko 80 al to je na par minuta.
Ljetos sam servisirao dajca na kombajnu za grozđe pa mi nije bilo jasno zašto vuče vruć zrak s motora kroz hladnjak. Valjda zbog lišća i sokova 🤔
Motori koji su oklopljeni nemaju kam ispuhavati zrak ako pusu prema motoru.
Pogotovo na viličaru, a večina ih ima otraga iza hladnjaka i ispuh.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Sad mi je doslo iz guzice u glavu da sam slicnu raspravu vodil kad sam tog Perkinsa slagal pa sam da bi uvjeril gazdu u svoje tvrdnje moral ovjekovječiti jedan ventilator na jednom Indosu.
Malo je losa slika ali bila je brzina.

Ovak treba stajati ventilator na takvom stroju. Ovaj je 4 cilindra ali je to manje bitno.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,252
100 posto.
Nema dugo sam generalku radil na Jungheinrichu (Perkins motor) radil zbog toga kaj su majstori prije mene od Ferca ventilator stavili.
Probaj negde kad se susretneš s viličarom ruke iza utega ugrijati. Ja sam se tih krampov našarafil po zimi i uvijek smo se iza utega grijali.
Muha je u pravu
25 god jašem viličare, već 3 sam sahranio, svi rade ispuh da se možeš kraj utega grijati

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,515
Nikada nisam na to obraćao pažnju, ali je, znam kada prođem iza zadružnog viljuškara koji je pun k noviji od ovih naših kramli, pirka lagano iza na leru.

A je*em li ga, će rešimo i to onda na neki način... Budem vidio dali bi se dala ta plastika potokariti na ventilatoru da se okrene :unsure: Samo kontam da će biti problem, ili će udarati u hladnjak ili u remen, al' bumo vidli. U najgorem slučaju, će kupim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Nist nebus dobil okretanjem ventilatora.
Sad je naopako, a kad ga okreneš na pravu stranu onda bu tek puhal po jajcima jos jače.

Trebas drugi ako hoces da puse prema hladnjaku.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
987
Čime najbolje zaštititi krovnu konstrukciju i drveni strop od crvotočina? Gledam Drvocid i Crvotox, izgledaju slično, a velika razlika u cijeni. Nije problem ni platiti više, ako je Drvocid stvarno bolji. Povremeno znam čuti grickanje pa ne znam hoće li ijedno sredstvo djelovati reaktivno ili je sve proaktivno. Mora biti na vodenoj bazi jer sve osjetim dole u kući pa neću nikakva isparavanja danima. Ima li tko iskustva?

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,152
Prema mojim iskustvima ako je crv vec u drvetu, nema nacina da ga ubijes osim da zapalis kroviste.
Drvocid je prevencija od ulaska novih crva

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
Ima. Ima jedno sredstvo koje djeluje kad je crv već unutra. Na principu isparavanja.

Ja sam s malim borerom ubusio par rupa pod 45° I unutra to sredstvo. Nakon toga omotao gredu folijom..

I riješio problem...

Evo. S ovim sam radio

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,296
😂😂😂

A kako amerikanca rješavaju crvotočinu i termite?

Isto omotaju u plastiku i napune kuću sredstvom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,106
Bojim se da sredstvo koje ne smrdi nebu imalo neki vrli učinak.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
987
Prema mojim iskustvima ako je crv vec u drvetu, nema nacina da ga ubijes osim da zapalis kroviste.
Drvocid je prevencija od ulaska novih crva
Ima, ove što su napali međudaske sam grijao nekad plinskom lemilicom, nekad Parkside spaljivačem korova i nakon toga ih više ne čujem. Nema paljevine jer duže vrijeme vrtim u krug.

Ima. Ima jedno sredstvo koje djeluje kad je crv već unutra. Na principu isparavanja.

Ja sam s malim borerom ubusio par rupa pod 45° I unutra to sredstvo. Nakon toga omotao gredu folijom..

I riješio problem...

Evo. S ovim sam radio
Koliko je to gusto? Može li u Parkside prskalicu? Čini mi se kao bolja opcija od Drvocida, pogotovo što je dostupno u lokalne dvije trgovine, a za Drvocid moram u Osijek jer ne šalju poštom.

Na vrh