johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Ih i ti našla u Mostaru jest cevape.
Mada svima isto ne gode svaki ćevapi. Evo ja u Sarajevskom Zmaju pojedem dvije velike porcije 20 komada i popijem ono malo Coca cole što dodje u staklenoj flasi i nemam ni zgaravicu ni koji djavo. Dok u Želji od desetke imam zgaravicu i popijem po dva litra navedenog pića. Dok nekom odgovaraju ovi drugi, a prvi ne odgovaraju.
A i jeste napali na taj luk, ili idete na cevape ili na luk.
Ih, i to nije sve! Bile nas šest, a ušle mi na tu natkritu terasu onako, u elementu, nasmijane, glasne, i sjele - došo gazda , neki stari visoki žgoljavi - šezdesetk kila unjemu, da sam mu stala na nožni palac na hintoj bi završio bio - uzeo naružbe za kave i čevape leden ko poluzamrznuta piva, a kada je donio - ajd, kave je spustio na stol onak, da se malo tekučina zaljuljala, ali tanjuri su letjeli sa pol metra visine pa onak ko u kaubojskom filmu kad barmen sa jedne strane šanka zavitla čašu na drugi. A pogled mu pun gađenja i prjezira bio - ove mjer ništ nisu kužile, pitale ga nešt, on ko Arktika, nešt jedva prevali, a ja ga promatrala sa strane i mislim - o jebotebogialah skupa, koja si hladnetina, a za inat ćemo ostati i naručiti još i sokove.
I pojele mi, i oće one ići, a velim ja - jok - člastim rundu pića, ajmo, naruđba.......gospodine.....molim vas, možemo li dobiti......poslal je nekog malog - ebogadagaebo.
Nikad više u mostarsku Baščaršaršiju na čevape.:icon_e_wink: