E moji drugari, od vrba pristanište za brodove. Veli Đeda ruši vrbu reko pekar neće više kupovat brašno i dovozit brodovima, netraba mu vrba da ih veže. Da da. 2014 bila poplava, poplavljena sva polja, u maju mjesecu pšenica rudila i ode u šenca umore. Nema brašna. Naš pekar ode dole sa gradskim đilkošima šurovao i oni mu kažu dobro brašno u Americi otiđi i kupi, kakvo mađarsko i iz srbije to je loše, amerika napredna zemlja.Otišo pekar u ameriku kaž u neku još bolju zemlju Kolumbiju i kupi pu brod brašna. Dovezo ovamo, ja vezo brod za vrbu, baš ko juče se peo da ga svežem. Ljudi al da vidite cijelo selo istovaralo bbrašno cijelu noć, kažu 120, 130 tona, a pakovanja nije ko naše u papir, vidiš brate da je to ozbilja, sve umotano u dvie tri vrećice i omotano trakom , ni voda nemože ništa. Ja onako malo priđem pekaru, kakvo je ovo brašno vako u malim vrećama a teško, a mali to je najsvremenija pšenica, nije ko naša, kad je posiju, naraste sazori, onda kombajima beru sve u brašno neme slame , sve i jedan listak u brašno. Kaže neće više peć hljebove i peciva, već se to konzumia onako,. Kaše pekar hranjljivo brašno jedna vreća rani cijelu bosnu nekoliko dana, smo po jedna kašičica, pojedeš .. laže nejedu . Đeda čekoa da dođe još brodva ali nema pa veli sijeci vrbu , sjebo me pekar.