Kolega
@plus, sjećam se nemilog događaja od prije skoro 10 tel, kad si delal "Kursk"...
Koliko god bil siguran u sebe i svoje postupke, "vrag" nigdar ne spi...
Naravno da te ne želim podcjeniti, već samo podsjetiti na to.
Kolega
ZJ, taj događaj je samo jedan moj običan svakodnevni - neizbježni refleks, na temeljima mojeg profesionalnog življenja i postupanja. U prijevodu, refleksno sam, mahinalno sam htio uloviti uteg, bat od cca 50 kg, za zabijanje cijevi za vrtnu pumpu, koji je počeo padati dok sam mijenjao visinu, na donjem dijelu alata.
Zaista je to bez veze povezivati s tvojom tvrdnjom: "bježi s rukavicama od kalača na vijak". Dok kalač radi moji su refleksi programirani na način pusti, makni ruke u zrak, a on nek zvekne kalani komad o pločevinu, ili ftrgne špicu, nema veze. Još ti mene premalo poznaš. Izbrusil sam ja i taj dio "života", neboj se zame.
Vidim da ti je malo teže priznati i popustiti u spoznaji da nisam baš jednako nesposoban kao možda neki drugi, za određene životne vještine.
Jasno mi je da odudaram od prosjeka i učmalosti "sredine":
- vozim auto prek 40 let a nisam napravil saobračajku,
- između ostalog vadil sam na poslu
(točno znaš gdje je to) dečka s CNC tokarilice, TN 480, kojega je zarotirala oko amerikanera, bil je goli kaj od majke rođeni i zrezani na 1000 mjesta od špene, zaogrnul sam ga s svojom kutom dok smo čekali hitnu, došla je za 7 dugih minuta onima koji čekaju, ali to je RAKETNA BRZINA, za one koji znaju, on je ostal bez nekoliko prsti i par tetiva na ruki, denes je TAM tehnolog u istoj fabriki i meni je rekel ljudski i mladenački pošteno: fala kaj ste mi pomagali dok su svi drugi pobegli na cca 50 m od te strave i užasa. Ja se nisam us*al od straha,
- ili neki znaju da sam svojevremeno vadil više njih iz "potopljenog vozila" i živi su danas, dok je tristotinjak ili više njih unezvjereno trčalo sim - tam i preklinjalo, delali su sve samo ne pomagali,
Točno, U PRAVU SI, jedino u tom detalju, sebi sam tad spotrl prste "mojom nekontroliranom refleksnom reakcijom", ali ih i dan danas imam SVE, tu su, nisam ih dal odrezati, tak kak je kirug htel, toga momenta...
Nebreš to uspoređivati s kalanjem, nikak...