• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Nema veze, nepraktično je. Kaj i Zetora voziš samo z ručnim gasom?
Kak napraviti međugas? Moraš micati ruku s gasa na mjenjač...

Jel i aute vozite z ručnim gasom?
Zetora vozim na nožni, ali kad vozim po cesti navrnem ručni gas. Zetora šaltam sa međugasom, ali fergića nikad, tu šaltam po sluhu, kad se malo motor primiri i nikad mi ne zakrči. To se sa godinama navči. ;) Zakrči kad krećem sa mjesta, ali onda rađe reduktor stavim u neutral, stavim u brzinu i onda denem reduktor u brzi ili spori hod, ovisno o potrebi.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Nema potrebe za nožnim, da ima bil bi on u tvornici gore😉
Ne znaš kaj propuštaš, tako sam i ja rekao, Torpedo ga ima pa nije bilo potrebe za tim, pa rekao sam sebi da si ga ugradim na Tomo Vinkovića, odlična stvar, iskreno, meni puno lakše sa nožnim.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Meni jedina mana kod zetora je nozni gas preblizu i kad deres duze vremena noga se ukoči 😄 😄
Ja sam vozio od susjeda 7245, meni je recimo malo previše sa strane, možda nekome odgovara, ali meni osobno je malo nezgodno za nogu. Nisam se mogao priviknuti, inače sve ostalo super, odličan traktor.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Ferko nebre meti nožnoga gasa, kad ti noga treba da se vupreš v sponu da smiriš volan dok počne cukat 🤣🤣🤣

Al inače nožni gas je zakon, kod mene ga čak i Hanomag i Kramer imaju, pa su iz 50tih godina

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
A gdje nožni gas namontirati kad traktor ima kabinu, da to bude kak treba, a ne nakarada koja više smeta nego koristi? Govorim o IMT 539.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A gdje nožni gas namontirati kad traktor ima kabinu, da to bude kak treba, a ne nakarada koja više smeta nego koristi? Govorim o IMT 539.
Donje desno staklo van i umjesto njega lim napasati da ne smeta

• Like
Reactions: ZJ

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,263
Tu mora biti staklo ak se raketa koristi za sjetvu. Jer se tu prati prvi kotač dal ide po markeru il po tragu. Tak da u cijelosti se nebre zvadit 😎

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Misliš o raketi? Nikam. Njoj to neteba sigurno.👌🍺🍻 Zakaj nekaj forsirat bespotrebno, bolje ovak uživat u vožnji, gledaš okolo krajolik, ptičice u letu, mačka kak čeka miša na polju, sve to ima svoje čari. Odmaraš se ljepo u vožnji ko da si na brodu.
Bravo, zato se ja neću ni voziti u Zetoru, samo gda baš moram. Za sve ostalo je raketa. Da kojim slučajem ima nožni gas ja bi ga izbacil jer to onda nebi bilo to. Onaj tko se od malih nogu vozil na IMT 533 i posle na IMT 539 zna da tom traktoru ne treba nožni gas. Kad sam išel u prvi razred vozil sam po zimi dedu u susjedno selo jer on nije znal voziti traktora, a na biciklu nije mogel jer je bil sneg 20-tak cm. IMT 533, zima kak sam vrag, traktor bez kabine, deda, ja i vozi po malo. Šaltal sam tak kaj sam se moral stati sa sica da stisnem kuplung. V rikverc nisem znal pa su mi morali okrenuti traktor za doma. Od tada sam barem milijun puta dal/smanjil gas rukom i nigdar mu to nisam videl kao manu.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Tu mora biti staklo ak se raketa koristi za sjetvu. Jer se tu prati prvi kotač dal ide po markeru il po tragu. Tak da u cijelosti se nebre zvadit 😎
Onda barem pol.
Ja se samo vozim pa ne vidim prednosti ili nedostatke u radu na polju ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh