- Tu od
- 13 Velj 2019
- Poruka
- 1,120
Ovo neka crkotinaOdojek po 10 kuna, a ovi tržiju pečenog po 100kuna i više, kak se bi svi obogatili prek noći pa to je nevjerojatno.
View attachment 48918
Ovo neka crkotinaOdojek po 10 kuna, a ovi tržiju pečenog po 100kuna i više, kak se bi svi obogatili prek noći pa to je nevjerojatno.
View attachment 48918
I onda ljudima mažete oči da je to domaće 🤭Kupljenec to je za tebe a mi kupimo po 22 isami ga pripremimo za ražanj. Ti tak i tak kupuješ u centrima
Pa nećeš to valja za pašetu, posao je onda oko togaOvo neka crkotina
Pa normalno je da nemoze bit ista Cena za jedno jagnje I za 120 kom,a kad on zaracuna svoju zaradu dodje ti Cena na isto ili ce ih on prodavati Po 10kuna kao Ono kupljencevo praseZena mi u jednom lancu jedna od sefica, i znalo se dogodit da ravlic doveze jos toplo meso,nije se stiglo ohladit. Ono kad je bio potres u petrinji bilo carsko meso po 14 kn kg. Parilo se jos iz njega. Bile table od 4-5 kg pa do 10-12-15 kg. I sad sta je bilo jeftino odma smece? E nece ic. Prije 5-6 godina dojdem kod Radeta na Laze kupit si janje i fino vec onda prodavo po 23 kn,aj dobro znam daj roba i nije mi zao. Dok je roki to bio gulio evo kamion i potovari 120 janjaca u njega,odveze na silos na vagu,vagnu plati tu istu janjetinu 16 kn radet i ravno na Pag. I eto ti domace paske janjetine. Neznas ko koga vise laze i mulja.
Ne moze prase da pojede 1 evro za kilogram prirasta I da ga prodas za 1evro Po kg I da ti se isplati pa da su ne znam koliki brojevi mozes samo da imas Jos veci minus,a gde je ti hrana za krmace I ostali troskovi,ne padaju prasici sa nebaIgra velikih brojki. Boschow sistem na solarno za grijanje kod nas 30000 kn, u kini 3000 kn. Ja isto znam grozde prodavat po 5 kn privatno. Al baja kutjevo da 3.5 os nes. Hebi se. I naravno ovak prodam 500 kg kutjevu 50000 kg. Tak isto i prasci. Kum je pik mislim bio tovio prasce oko 900 komada u turnusu do 100-120kg. Njima prodavo pod 9+pdv, a men po 16 u to doba. I kad proda men je domace,a to isto prase u kauflandu je krs. E nece ic. Il je sve domace il je sve krs.