Ne danas nego preksinoć.
Bili u Čakovcu na Porcijunkolovom.
Otvorilo ga Prljavo kazalište.
Ne znam, razočaranje, valjda jer su pjesme sve redom bile iz moje mladosti. Ajde, ritam je bio ok, štimung nekakav napravljen, ali da mi je sjelo konstantno nabijanje baseva..... - puno ljepše i pitkije zvuče dok ih se sluša preko nosača zvuka.
Ovogodišnja dekoracija - nula bodova.
Zamjenili su šarene kišobrane sa bijelima i svjetlo naranđastima - monotonija.
Dislokacija OPG - ova na zasebnu, samotnu lokaciju osvjetljenu tamom ko za snimanje horor filma - nula bodova. Tko unaprijed nema informaciju gdje su, ili ne parkira auto kod tržnice, neće niti znati da su tamo, a kamo li ih posjetiti i nešto kupiti od njih.
Broj izlagača manji nego prošle godine - čini se da su i opet obrtnicima udarili ubibože najamnine pa ljudi nemaju računa doći izlagati.
Gastro ponuda - jedan langoš od 100 grama = 20 kuna.
Je da je taj langoš pećen u ulju, ali to je 200 kuna kila.
Manje plaćam kilu janjetine na ražnju.
Piva 25 kuna. Ajd, pa je ne pijem.
Kobasa u pecivu - je da je podugačka, ona mađarska, dolazi Mađar već par godina, 40 kuna. Prošle godine je bila 30, pa smo kobase pojeli i ove godine.
Ugostiteljska ponuda je hopnula petsto - ma kaj, tisuću posto. Kam se god okreneš, stolovi i stolice za sjesti, nema da moraš stajati i ostati žedan - u ovo krizno doba visokih cijena, krčmari trljaju ruke, mali milijun stolova a skoro pa svi zauzeti bili prvoga dana, a danas, vikend subota - vjerojatno će se čekati na mjesto. Veli jedan lokalni Rom sa ženom, mlađahni ljudi - imamo mi međimurci para, lako platimo jedan langoš 20 kuna. I stali u red.
Mi iz principa nismo, otišli smo u red za kobase.
Zove znanac međimurski Slovenac da dođemo večeras malo na druženje, oni došli na Porcijunkolovo i odsjeli u Čakovcu u hotelu, veli, ne žele opterečivati rodbinu, pa bumo otišli i večeras malo obići prošćenje, sam moramo ići prije da si stignem u dućanu kupiti one žute tenis loptice, upala sam u penzić natjecateljsku ekipu a ja ljevak bacam dosta loše, pa ću doma do natjecanja vježbati svaki dan da im ne kvarim posjek, te već godinama vježbaju - veli muž, odi, on je u ekipi pikada, a onda tam nakon natjecanja plešu a on nema s kime, a te se penzionerke otimaju za njega jer je dobar plesač, pa idem da ga spasim, a i kaj bi njega babetine navlačile sim - tam, budem ja uvela malo reda i pokazala od kud je vrag z doma, hehe.....