johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
hehe nije imal sreče pa je dobil i malo gnoja po sebi...nego gdje vi nabavljete kalcij...čul sam da ima tu neka firma u m.središču al nemrem najti kak se zove...
Ma zapravo ove godine niti sama ne znam što sam to rasijala.Nisam niti morala,imam ph 6,2-6,5,ali rekoh,ajde zbog paprike,ona zna kiksnut u velikim vručinama,pa sam onda u sva tri plastenika ,kad se radi,nek se radi.Uzimali smo ranije onaj sa kalcijem i magnezijem,mislim da je omjer 70:30, tu u Metssovom dučanu u selu drže građevni materijal,pa pošto moje selo radi pet i pol tisuća ha oranica kalcit se troši na veliko.I došli smo mi jučer i pitali ima li agro vapna.Kod nas uobičajen izraz.veli-ima u vrećama od 25 kg,baš jučer stigao šleper.Uzeli mi,platili,kada sam rasijala,vidim na vreći sa stražnje strane nešto čudno.Nacrtan gleter i sve ostalo.I piše ide ga 3 kile na kvadrat.Zida.Koji je to vrag sada ne znam.Niti se usuđujem pitati.Sve piše na njemačkom,osim dvije rečenice na hrvatskom.Skupo nije bilo,manje od tristo kuna tona,mi uzeli petsto kila.Ajde,pa je to zaorano na skoro 40 cm,sad ako je nešto bez veze....Ove sam godine ispala ko ovca.Gledala sam što sam kupila tek kada sam rasijala.
Inače kalcita imaš u Čakovcu u Grami,ali su skupi.Tona dođe oko 900 kn.Opravdanje im je da su vreće po dvadeset kila.Ali,oni imaju i jednokratne rukavice,pakiranje sto komada za 80 kn.A u apoteci su po 48 kn.Za mursko Središće ne znam.Daleko je to od mene.