• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Od nekog elektromotora
Oprosti što te gnjavim, jel ima to sve oko 20 kila ili malo jače, bez svrdla? Ne mogu dobro procijenit sa slike veličinu reduktora. Išao bih sa omjerom 1/150-170. Jel to premali omjer? Ako bi motorka vrtila 9000, na izlazu dobijem 60 ili 53 okretaja svrdla. To mi se čini u redu, pogotovo za svrdlo veće mase, još ide u zemlju tako da... Po tvom mišljenju, do kojeg omjera bih maksimalno mogao ić, s obzirom na sigurnost i pilu? U pitanju će bit stihl 039.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181

cvajko997

Neznam,na koju kilažu misliš,ali to je jako mali reduktor,od nekog malog motora do max.0,25 kw,baš zbog težine,bubnut ću napamet,ali sigurno sa pilom i ukupnom konstrukciom nema 10 kg,ali kad stignem vagnut ću ga
Reduktor je bonfigioli,mislim da je 1:100,ali mislim da bi i 1:40 odgovarao,ali ovako je puno sigurnije za pilu,ja nebi baš sa širinom svrdla pretjerivao,jer bi za takve stvari ipak trebalo ugraditi 4 ručke

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
ZF?
Pa kaj on nema Gima (MF) getribu i Dana prednji most?

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
ZF?
Pa kaj on nema Gima (MF) getribu i Dana prednji most?
Gle, iskreno neznam, ali imam informaciju da je getriba ZF i prednji most Cararo. Se more to nedge na getribi pročitati?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
@vlastel, na prednjem mostu je obično pločica, a i vidi se po izvedbi.

Čudno mi je da bi bila ZF, jer su Renault (sada Claas) i MF bili suvlasnici tvornice Gima.

vlastel

Dobro znana faca
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
569
Hvala Kupljenec, Mika, i naravno ZJ koji mi je dal razmišljati i istraživati.

Evo, otkriveno da je getriba b17-12, ali i dalje nemrem otkriti tko je proizvođač. Meni je pukel ovaj prvi žuti zupčanik.
1672824209595.png 1672824209595.png

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Ljudi moji. Ja ne znam jesmo mi slavonci sirotinja ili sam samo ja uboga sirotinja.

3 mini kolača u kakau 90 kn, 1 sat parkinga 5 eura na parkingu u centru.

Kod spara sat parkinga 31 kn.

A ljudi koliko hoćeš. Nit možeš parkirati niti sjesti normalno na kavu, kolač koliko ljudi ima.

Čovječe pa putem sam po običaju stao u špicu.

Znači pečenje, restani krumpir. Kotleti u umaku od gljiva, pire krumpir. Pomfrit. Sok od naranče, litra mineralne i šopska salata - sve to 18 eura.

A meni baja u rijeci mrtvo ladno 5 eura parking naplati.

Ko tu koga?

Mislim moja kuma je glavna kuharica u hotelu continental pa nema ništa veću plaću od moje žene koja je isto na dupe pala kad je vidjela cijene.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh