Ništ. Apsolutno ništa pametnoga.
Bila u gradu dvaput.
Ustala u pol devet - koju minuticu prije - i ni do dnevne nis došla,zvoni telefon - oćeš nabrat paradajzerice kantu i babure kutiju i dopeljati, oćem rekla ja,a taman sam si pristavila vodu za kapučino.I ošla ja nabrati,a malo je to posla pa ja prije neg sam ošla se obukla odmah za otići,očešljala,i u kuću se vraćala više nisam.A ionako sam imala u planu u grad ići - imala ja naručeno od svekrve da joj papuče kupim,pa ja to onda sve usput kao bude.I ja tako nabrala,auto upalila i ajd.Najprije bilo važno robu mužu skipati. Pa jesam. Ali ima tamo brdo prijate-lja i ica sa kojima treba popričati.Kak smo se smijali.....jedne pametne nismo izrekli cijelu uru kako sam tamo stajala. A onda sam ja odjednom se sjurila prema autu - a kuda ćeš pitali oni,a kući,neznam jesam li isključila plin ispod rajnglice sa vodom za kapučino govorim ja, i ja zdimim doma jer sam već tako spizdila dvije rajngle kad mi se kuhalo a ja u kući nisam bila.U jednoj se već ugljen napravio od piceka koji se kuhal,a u drugoj ništ jer ničega nije niti bilo unutra osim vode,a i nje nije bilo dok se povrela.I tako ja ošla kući,ma nisam jurila - mislim ja - ak gori - ionak već izgorjelo - ak ne gori, čemu živac natanane, pa ja laganini i dođem ja kući a ono - ništa. Ugasila ja plin automatski, jer ja tako sve po automatizmu u zadnje vrijeme radim - sva sreća da djecu više ne moram raditi - imam,dvoje - jer bogami kako bi to djeca ispala koja se bez mozga rade,,pa ja odahnula pa malo po kompu švrljala a onda opet u auto pa po papuče.I kupila ja i ošla još malo na plac gdje me odmah pitalo jesamli. Jesam rekla ja,pa me svi nahvalili da ipak nisam bez mozga nego krajnje intuitivna koja sve podsvjesno napravi kak treba i da bih mogla i još djece mirne duše raditi al me zajebala priroda i mašinu mi spotrla pa sad svejedno više neide.I tako ja tam još malo bila i ošla kući i mužu juhucu finu skuhala,al me i tu zaebalo - ja stala prije toga kod susjede a ona skuhala kapučino i šnitu dizanoga sa makom mi uvalila a ja na mak padam pa muž došao prije mene doma ,a i sad baš nisam žena kak su druge žene - mislim onak,dobre i sve naprave i ugode i tako ono kaj je muž zadovoljan i sretan i zadovoljen - jesam rekla zadovoljan,jesam,a i ovo drugo,aj,materemi,e rako on meni,naberi mi kutiju roge a ja nisam , a evo se mrak lovi - moram ići,a imam još nešt reći šta sam radila danas,ubiomebog,još bih dvaput volko ispisati mogla.
Sad bu pala jedna poštena svađa, jebiga.Paprika ni nabrana. Idem probam spasiti situaciju,bum malo pipala.....