• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Moja (Muhačova) ekipa cijela i zdrava i odradila posel kaj se tiče grijanja mora se ugrijati potrebite pa valjda ne sumljaš u to Johabice ???:icon_thumright:
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Sad da si još reko,ak vam nestane drva da bi vi mene onak, svojim kaputima zaogrnuli, ondak bih vam ja vjerovala sto posto.:icon_thumright::icon_razz::icon_razz::icon_razz:
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A ja sam danas sto sedamdeset gajbici krumpira nasipala i posložila,i debeloga prebrala - bilo dosta sitnoga pomješano,kod susjede na kavi nisam bila - nisam stigla ići jer sam se od osam do jedanaest psihički pripremala za fizički rad.:icon_wink:
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Znaći johabice ,već je počela priprema za proljeće,evo majne žena i ja danas završili sa berbom kukuruza prije podne,popodne se otišao jedan vrt uzorati kod susjede,tu nema fulanja,ne smiješ biti pijan niti pod maliganima dok to oreš:eek::eek:
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Danas nedjelja,neradni dan,a kak to izgleda?Reko vjutro bum zakuril u selharaju te pomali nagledaval kad sve naopako.Nalio vodu u kadu del nuter morsku sol i fino odmaral jer fcera ni dospel bili gosti dost dugo,kad kuca sin veli avto nece vuzgat.Ajd vun z kade i vpomoc,se slabo svetli reko akumulator,znjim doli probamo zdrugim al nikaj samo klil i se crkne,jao, jao,reko sinu anlaser i donesi alat.Neznaju mnogi kaj je tu posla jer je hidraulika pa se dost srajfi,skinem dost toga i vec htel skidat anlaser no telefon,nazval g. Jura z Zagreba( JER MI SE NE JAVIL) te mu objasnim kaj me jebe.Zzaju te kleme na kamulatoru veli on nedide sam tak anlaser na citroenu a o´pogotovu jer se crkne,mislim ima covek prav i mej cudno da se crkne,namazem kleme massti za to i bogme vuzgal.Ve mi je odlehlo(olaksanje)pak je jezeraca stala v buksi a mestri bi svasta nabrojili zato draga rodbina znajte da se avti retko kvariju,vecinom sitnice i nedajte se nasamariti.:icon_pidu:
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovo smežurano vrijeme ubija volju za nekim poslom,napravi se ono obavezno a ostatak dana se obavi tak tak,eto danas sam obrezao naše ruže,ostala je samo jedna tu sam ostavio zato ako bude još idealno vrijeme mogla bi se do Božića rascvasti u punom sjaju,ha johabice dali je lijepa,
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma prekrasna je moj morski pesiču, imaš jedan prekrasan smiješak jer si nam je pokazao. Hvala ti,pravo je osvježenje u ovim tmurnim danima.Vjerujem da će se rascvasti, samo je ti pazi.

Ja danas nisam mogla ništa raditi jer sam se zeznula odmah ujutro. Obukla sam nove tajce i jednu lijepu majcu, a to mi je bilo šteta uprljati. I tako mi je prošao dan. A nije da nisam imala namjere raditi. Materemi.:icon_weed:
 

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Mnooogo toga, ali najviše me isp.... natjeravanje mojih indijskih trkčica. E fakat su trkačice, a i njih je nešto opalilo po glavi jer jednostavno zadnjih dva dana ne žele u svoju kućicu. Ne znam kaj im je ?

I tak sam moral zvat ženu u pomoć i to je ha, ha !, sam se sebi smijem kada se sjetim, trebalo snimat i garant bi pobralo prvu nagradu za najsmješniji kućni video.

Mi trčimo za trkačicama od jednog do drugog ćoška dvorišta u kojem ih držimo(sva sreća da nisu u većem dijelu) i jednu po jednu u gajbu.
Bog te !
Ak tak nastave, bumo imali liniju ko oni Viktorijini anđeli, ne bu nas niti bilo. Dobro, žena bu sretna, al danas rekla da ili nek ih zdrogiram s nečim ili nek si ih sam lovim.

Pa kaj je tim živinima ?! Ovo vrijeme i patke sada puklo. Pa bar bi one trebale voljet kišu i vlagu.
Prije čim sam ušo u dvorišće, sam su zbežale v gajbu. Mislim da bum im normabelček stavli u vodu, majke mi.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pazi da ti i giht ne dobiju.
Ili možda bolje da dobiju - budeš ih lakše polovil.:(giggle)::(giggle)::(giggle):
 

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Sam se ti zezaj. Prije ću ja dobiti išijas ili slomit nogu ganjajući ih po blatu.

E jedno pet puta sam se poskliznul od mješavine blata i njihovih drekeca hvatajuči ih.
Ali... Nekak mi je nakon toga bilo bolje. Možda je ta mješavina zapravo ljekovita?! Ha ! Otvaram bjuti spešl ekstranatural centar za pomlađivanje :icon_lol:centar
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja ti nisam za pomlađivanje, iovak mi još ide delanje kolača od blata, pa ako želš neke recepte ili praktičnu poduku.....:icon_razz:
 

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Ajde, ajde. Sada navlačiš da ti govorimo, ma nisi, ma kaj pričaš i to, ne ?

Ne padam ja na te navlakuše, a i postovi te brzina slanja istih sve govore, tak da naj muljat.:cool2:

Kolače od blata već učimo radit, u skladu sa svakodnevnim padom razine egzistencije:(devil):
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ovo ti je bilo ispod koljena.
Jednoj dami se tak ne govori.
Ali nemožeš ti mene pokolebati - pol foruma zna da ja izgledam za svoje godine predobro - ko da su mi pedeset dvije - a ne tri i pol.

I pravo muško će uvijek past na navlakušu. Ni vrag da si išče dečec pa još pojma nemaš.:icon_scratch:
 

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Ma Johabice si ti dobro skužila kaj sam ti štel reč, znam ja.

A ovo sa ženama...Da, moja vlastita me zna zezati: Ti nikada ne buš naučio kaj ženama u kojem trenutku treba reći. Zato i muljaš da si uopće imal cure prije mene, JEL DA ???

Al sam ja s vremenom ipak neš naučil, pa joj kažem: Ma ne, to ti nisu bile prave, imal sam dvije gumene, na napuhavanje, jedna me ostavila radi drugog, a drugu sam ja radi tebe. Ipak si malo pametnija i lepša od te bivše:icon_fU:

Onda me tada onak pogleda sa kiselim smješkom, zakoluta okicama i uzdahne. E jbg, pa nisu svi rođeni kao Casanove ? To bi shebalo ravnotežu u svemiru?
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
@gigič - :icon_thumright:


Evo sam danas pripomgla nešt privrijediti.
Bilo je to ovako - ja spavala, taman sam oke otprla, negdje koju minuticu prije pol deset, kad meni zvoni . Zove muž - a bi nabrala kutiju roge, bu mi na placu usfalila. I ja ko i svaka dobra žena ko što bi, obukla se i otišla u plastenik, nabrala dvadeset kila i otpeljala u grad.
Malo sam tamo popričala - imam poziv za sutra na ranu večeru i uputila sam poziv za nermalnovremenski ručak jednoj prijateljici - pa se vratila doma i sad kuham mužu juhicu.:(inlove):
A onda mu bum zela to kaj je privrijedio i otišla u šoping.:(giggle):
 
Posljednje uređivanje:

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Ništa i ništa niti ne namjeravam. Ova kišurina me sada već stvarno baca u deblju depru. Pa to više nije normalno. Kak mi je jedna frendica rekla, kada sam joj rekao, pa kaj se već nisi naviknula: Nisam i ne želim se navinuti !

Ustvari da, obećao sam detetu(koje je sada s majkom u igraonici) da ću mu napraviti "čarobni napitak", pa je oduševljen.

Neću baš sada detaljno, ali: mješavina limunove kore(eko potpuno, ničim šprican od frenda iz Opuzena), orasi(pola domaći pola kupljeni), med(domaći), šećer, i mrkva(kupljena, jer su kod mene zbog još uvijek tvrde zemlje, uvijek male i mršave pa brzo nestane).

Ionak mi je zlo kad se sjetim da ću predvečer vjerojatno opet morat ko lud trčat za ludim trkačicama i hvatat ih pa u gajbu.
 

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Ja i koega danas probali ručno pobrati nekih 400 m2 kukuruza koji mi je ostao u vodi ,a koji sam posijao gdje je poginula pšenica zimus od vode . Naravno potjerala nas kiša nakon što smo pobrali 6 redova ostalo još 15 . Nije nam preostalo drugo nego pivica .
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ništ. Apsolutno ništa pametnoga.
Bila u gradu dvaput.
Ustala u pol devet - koju minuticu prije - i ni do dnevne nis došla,zvoni telefon - oćeš nabrat paradajzerice kantu i babure kutiju i dopeljati, oćem rekla ja,a taman sam si pristavila vodu za kapučino.I ošla ja nabrati,a malo je to posla pa ja prije neg sam ošla se obukla odmah za otići,očešljala,i u kuću se vraćala više nisam.A ionako sam imala u planu u grad ići - imala ja naručeno od svekrve da joj papuče kupim,pa ja to onda sve usput kao bude.I ja tako nabrala,auto upalila i ajd.Najprije bilo važno robu mužu skipati. Pa jesam. Ali ima tamo brdo prijate-lja i ica sa kojima treba popričati.Kak smo se smijali.....jedne pametne nismo izrekli cijelu uru kako sam tamo stajala. A onda sam ja odjednom se sjurila prema autu - a kuda ćeš pitali oni,a kući,neznam jesam li isključila plin ispod rajnglice sa vodom za kapučino govorim ja, i ja zdimim doma jer sam već tako spizdila dvije rajngle kad mi se kuhalo a ja u kući nisam bila.U jednoj se već ugljen napravio od piceka koji se kuhal,a u drugoj ništ jer ničega nije niti bilo unutra osim vode,a i nje nije bilo dok se povrela.I tako ja ošla kući,ma nisam jurila - mislim ja - ak gori - ionak već izgorjelo - ak ne gori, čemu živac natanane, pa ja laganini i dođem ja kući a ono - ništa. Ugasila ja plin automatski, jer ja tako sve po automatizmu u zadnje vrijeme radim - sva sreća da djecu više ne moram raditi - imam,dvoje - jer bogami kako bi to djeca ispala koja se bez mozga rade,,pa ja odahnula pa malo po kompu švrljala a onda opet u auto pa po papuče.I kupila ja i ošla još malo na plac gdje me odmah pitalo jesamli. Jesam rekla ja,pa me svi nahvalili da ipak nisam bez mozga nego krajnje intuitivna koja sve podsvjesno napravi kak treba i da bih mogla i još djece mirne duše raditi al me zajebala priroda i mašinu mi spotrla pa sad svejedno više neide.I tako ja tam još malo bila i ošla kući i mužu juhucu finu skuhala,al me i tu zaebalo - ja stala prije toga kod susjede a ona skuhala kapučino i šnitu dizanoga sa makom mi uvalila a ja na mak padam pa muž došao prije mene doma ,a i sad baš nisam žena kak su druge žene - mislim onak,dobre i sve naprave i ugode i tako ono kaj je muž zadovoljan i sretan i zadovoljen - jesam rekla zadovoljan,jesam,a i ovo drugo,aj,materemi,e rako on meni,naberi mi kutiju roge a ja nisam , a evo se mrak lovi - moram ići,a imam još nešt reći šta sam radila danas,ubiomebog,još bih dvaput volko ispisati mogla.
Sad bu pala jedna poštena svađa, jebiga.Paprika ni nabrana. Idem probam spasiti situaciju,bum malo pipala.....
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Je je,kod susjede.Nekoč sam ja bila prava gazdarica i domaćica pa sam ja spekla dizano sa makom,al me jednom mak teško zeznuo - to je priča koja zavrijeđuje jednu priču ali ne ovdje,i tak ja dizano sada samo dok se negdje drugdje digne i speče. S makom.Nedizano radim sama - recimo - gibanicu - e vidš,a baš bih mogla jednu smotati večeras - sa sirom,mogla bih i sa jabukama da je moj muž danas jabuke kupio na sajmu,ali nije - veli on niti neće kad ionak on nikad nezna kupiti jabuke,meni nikad dost crvene niti dost slatke pa nek si kupim sama.I tako smo mi već dva tjedna u kući bez jabuka a sada je kupil mandarine.Šest kila.
(Eh,ovaj sam ga čas poslala u dučan - bude gibanica od sira).
A pa sam danas u podrumu radila ,tak da opravdam staru slavu kak sam vrijedna i radišna,a sada idem još lupim @seljačiča po prstima i dam mu sapun da ispere nečiste misli.
Koji očeš - tekući ili obični?-
609425788.gif
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh