• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,131
Bravo Nikola, super ti je poezija, ko da si mene i moje kolege traktoriste iz sela opisal. 😁
Sad kak nema gostione, imamo veliko zadruzno dvoriste iza ducana i tu parkiramo traktore i spijemo si par pivi usput.

Kupljenec, svi normalni znaju da se ti salis i ja s uzitkom citam tvoje postove, i meni bi forum bil dosadan da tebe nema.
A komu smeta tvoj humor, nek preskoci tvoje postove i to je sve.

A odo i ja sad jos izvuci par cisterni s raketom i pomalo na ducanusu..:ppozdrav:
 

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,889

Ivan KC

Nešto slično ti je i kod nas, tak da znam o čemu pričaš, znam taj osjećaj. :)
Malo humora nikad ne škodi. :D Samo da prođe ta pandemija, da ljudi ostanu zdravi i da se možemo vratiti normalnim životima. :ppozdrav:
 

vlastel

Aktivni član
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
514
Ma Kupljenec hvali svoju raketu samo zato ke mu je to uspomena na tasta, a on mu je napravil takvu ljepu djevojčicu ke se ima skim igrati i napraviti svoju djevojčicu koja danas ima velike dvije godine.
Živjela sretna i bezbrižna što duže!
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,131
Kupljenec, vec od sad malenu nekad prepeljaj u raketi, bude ju i ona zavoljela.

A evo i nas na benzinskoj za ljude, od ljeta.
Baliral kolegi u susjednom selu i normalno na povratku doma stali na mrzle pive.
Moja raketa i balirka; i 250 bala.
received_346260369645669.jpeg
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Dobro veliš, nek se nafči kaje prava raketa😉kak bilo da bilo lepo je videt raketu tak parkiranu. Pa onda neko veli da raketa ne valja, ti si pravi dokaz da nema prepreke za nju😉nema posla kaj ona nemre odelat🍺
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,208
Ma slažem se s vama, i eto ako bih ja uopće smio i trebao komentirati, jer sam po stažu na forumu jedan od mlađih članova, zafrkanciju je dobra i dobro došla, čak je u ovom vremenu i nasušna potreba, ali treba i neke norme imati. Stara poslovica kaže:
SVIRALE SVIRAJ, ALI IH I ZA PAS ZADIJ.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,696
A kaj vi brijete, čovjek radi 50 hektara,po čemu si ti zaključio da se ubija dan i noć stvarno mi nije jasno. Pa ne radi sa volovima ima ok strojeve.
To kaj si ti nekad nekog vidio da tak radi je sasvim nekaj drugo. Ja radim na poslu tri smjene,130 rali zemlje,od 9 mjeseca sam počeo radit kuću,imam ženu,djece još nemam i 27 godina imam i vodim najnormalniji život. Dok je sjetva i žetva se stisnu zubi po 2,3 tjedna i to je to. Ko neće tak radit nek radi 4 sata dnevno u nekom glupom uredu ili nekaj takvoga i svi sretni zadovoljni.
Premalo je danas takvih, marljivih na poljoprivredi, kao što si ti.

Da vas ima malo više bilo bi manje zapuštene zemlje,( ali opet, da vas je takvih jako puno, pa gdje bi u toj maloj Lijepoj našoj našli toliko hektara zemlje da se svakome od vas dodijeli na obradu 130 rali. Oko nas su ti sami mali ficleki, a ne nebrojene rali i hektari).

"Brijanje" je malo previše teška usporedba, na jedan obični pokušaj uspostave razgovora na forumu s nekim, uz korištenje stvarnih iskustava iz života. Ti to gledaš s jednog, ja s drugog kuta gledišta, netko s trečeg kuta...
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,131
Viduka, mozda si medu mladima, ali mislim da nas ima dosta i mladih.
Ja sam 30 okruglih.

Plus
Vjerujte da u danasnje vrijeme i s donekle dobrim strojevima je 50 ha ratarstva uzivancija raditi.
Je da u sezoni berbe bude drž nedaj, ali to kratko traje.
Ja mislim da kolega sa 50 ha ima efektivnog posla svega 3 mjeseca u godini, ovo sve drugo mu je slobodno vrijeme.

Ja sam mladost ostavil u stali i na polju i dok je bilo puno stoke, i kad je krenula berba kukuruza, bilo je puno neprospavanih noci.
Ujutro sam isel na fakultet, popodne hranil krave, a po noci bral kukuruzu.
I tako u krug mjesec dana.

Ali nema veze, borba je borba.
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,208
Ma ne, nisam mislio mlad po godinama, jer mojih 36 godina nije nikakva mladost, ili je u najmanju ruku relativna, mislio sam mlad po stažu na forumu,pa shodno tome pokušavam i sugestije davati, ali priznajem teško je ostati ponekad imun na neke komentare.
A što se tiče rada na zemlji, to nije problem s kvalitetnim strojevima, i naravno puno volje, u biti volja je glavni faktor u svemu, jer ako ima volje stigne se sve pa i s malo starijim strojevima.
 
Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,696
Dečki jasno mi je da ste Vi danas mladi i marljivi ljudi, puni ste snage i samo Vam je svemir granica.

S godinama budu i Vaši ljudski motori počeli kašljucati, samo tada Vama niti jedan majstor MUHA ne bude mogao napraviti generalku i vratiti Vam opet kompresiju, kao ni mojoj generaciji sada.

Uzgred rečeno ja sam jedan od onih koji ipak ima život iza sebe i jako dobro zna što se sa pojedinim strojem takve kakve koristite može napraviti, a što ne, ma što god Vi mislili ovdje o meni.
Uz to i ja sam Vam rođen i živim na selu, moje predgrađe je obično seosko naselje, nikaj drugo nego selo.
Moj i Vaši se životni putovi jako razlikuju...
Iz tog razloga ne budem ja sada s Vama ulazio u raspravu o "normativima poslova s kojima se bavite", jedino primite na znanje da cijenim svačiji "pošteni rad i rezultate poštenog rada".
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
Kupljenec, vec od sad malenu nekad prepeljaj u raketi, bude ju i ona zavoljela.

A evo i nas na benzinskoj za ljude, od ljeta.
Baliral kolegi u susjednom selu i normalno na povratku doma stali na mrzle pive.
Moja raketa i balirka; i 250 bala.
View attachment 31852
Jel to negdje na podravskoj magistrali birtija? Poznata mi nesto.
 

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,137
Prije su hektare s volovima radili, sad neko mora imat svemirski brod da radi.
Traktor je najmanja stavka za radit poljoprivredu.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
A nije baš ni ist nekad i sad što tiće volova i traktora. Isto tako što je kolega plus spomenuo da naši motori budu stali, e upravo zato sad rokamo po poslu kolko mozemo i stvara se, iako nije baš nije ni vrijeme za stvaranje.. jbg.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,527
Zato treba stat na loptu, maskimalno si olakšat novijom i boljom mehanizacijom, tako da ti ostane snage tu lovu i potrošit. Govorim primjerice prebacit se na jumbo vreče i takve stvari. Lako se sad u snazi nabacivat s vrečama, neš ti 25 kila vrećice. Škrti uvjek više plati, al kak veli ZJ nemre se zdravlje povrnut.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,332
Je samo kaj ta mehanizacija krvavo košta, znam iz iskustva, a ne možeš samo trošit na nju. Neki možda samo troše na to, ali tu je i život i kuća, i auti i sve ostalo. Problem je što strojevi imaju niže i više cijene, a loš stroj je loš stroj radio 5 kj ili 155 kj i onda se uglavnom ja osobno odlučujem za bolji i skuplji stroj, gledam da ne mora biti baš najskuplji, ali da dobro odrađuje posao, a nemam prepuno zemlje da znam da će se on brže otplatit i onda je tu uvijek nedoumica.
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh