• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
U Rosenheimu poceo Herbfest :) :) krigla piva 12 eura ,ali je jako pivo bozee ko poslije 2 ostane na nogama taj je sampion 😁 View attachment 52500
Tam očito nema ni jednog zagorca🤔. Rekel je jedan moj poznanik,bivši ovisnik,da mu je bila mera litra votke do pauze. I to dok je još igral v selskoj ligi. Dok je prešel v nba ligu,nisi ti mogel platiti ,kolko je on mogel spiti. Tak da ti je to za pravoga,baždarenoga muža za v šuplji zub 😂

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Sad mi naumpade bio sa drugom juce kod jednog nijemca ima 4 traktora i tako mi krenuli pricu kad ima jednog fendta 1976g, 3 cilindra. Zali se da nema snage i nesto mu lupa na prvom cilindru, kad je upalio reko dizna mozda kad gvori nije nikad mijenjao dizne od kako je kupljen traktor.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Danas sam malo zaposlil kopiju da vidim jel još može.
Spiljeno i skalano cca 6 metara, još samo treba pospremiti, a nastavak u neke druge dane, kad bu vremena.

A ja hrabro čekam plinske zimske cijene.
Il bum se ogrijala il bum skviknula pitanje je sad, a odgovor budem znala jako brzo - već za tri dana, a onda dan za danom dalje.
Moj je opskrbljivač Međimurje plin bio gubitaš još prošlu ogrjevnu sezonu, i sada imaju plan zaraditi na ovoj sezoni grijanja na mojem - našem đepu.
Živo me zanima račun za sljedeći mjesec a pogotovo za 10,11,12, 1,2,3,4, sigurna sam da budem zakuhala od užasa, što samo po sebi ne bu loše, dapače, dok me oblije vrući znoj i kosa mi vrisne u jež frizuru toplo mi bude ko u finskoj sauni i ne bu zime makar mi bude možda i zima bez obzira na visinu računa a manjak topline koju usprkos visokom računu ne bum dobila.

Sad se još moram raspitati prima li tko energetske izbjeglice u zimskoj sezoni da bezeciram smještaj dok još nema konkurencije, nemrem računati da sam jedina kojoj je ovak briljantna ideja pala na pamet pa navale sa svih strana konkurenti, možda da patentiram ideju i naplaćujem autorsko pravo onima koji me pokušaju plagirati? Pa skupim lovu za platiti plin za na termostatu 23 stupnja - eto, nisam prezahtjevna, meni je to dosta toplo, taman da mogu fino u kratkim rukavima prezimjeti zimu u svojoj kućici - svojoj slobodici.
Pomozte braćo Hrvati, može i druge nacionalnosti, sila Boga ne moli, ne dozvolite da zimi izgledam ko Eskim, Rvatica sam a ne Eskim pa bih vrlo rado da se to i vidi odmah na prvu a ne tek dok s mene cincelice popadaju na proljeće dok me sunce ogrije. :)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Prekrasan...sada pranje rezanje kuhanje pasiranje hladjenje pakiranje i pospremanje?
Upravo tako. Eno žena reže pa ja pasiram, pa žena kuha pa ja pospremam 😂...

Jedino što moram ići u agronom po još boca jer je toliko dobar urod ove godine da smo ostali bez boca..

Ako ne bude nekih izvanrednih okolnosti bit će još 50 - 60 kg za ubrati, ali to ćemo pokloniti nekome jer ga nema smisla toliko kuhati 😂

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Upravo tako. Eno žena reže pa ja pasiram, pa žena kuha pa ja pospremam 😂...

Jedino što moram ići u agronom po još boca jer je toliko dobar urod ove godine da smo ostali bez boca..

Ako ne bude nekih izvanrednih okolnosti bit će još 50 - 60 kg za ubrati, ali to ćemo pokloniti nekome jer ga nema smisla toliko kuhati 😂
Nema boljega od domaćega, takvu aromu ne možeš naći u dućanu. (y)

Ja sam ukuhala dvadeset litara, za nas dvoje bude to dosta, i spremila u ledenicu.
Ja sam ga rezala na ploške, stavljala po dvije tepsije u pećnicu i pekla na 140 stupnjeva, pa na kraju još i kuhala na malom plamenu u loncu dok voda nije isparila, pa štapnim mikerom izmiksala na kraju. Tako sam izbjegla stalno mješanje i stajanje kraj lonca.
Sada budu na redu roge, na žalost, njih budem morala kupiti, moje u vrtu izgledaju jadno usprkos zaljevanju, ali imam pravi i siguran izvor vrhunske kvalitete - našeg forumaša @Sanjina, ima Kaptur, najkvalitetniju rogu za ajvar. Bude nešto i moje, ali nedovoljno.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh