• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

staffmen

S

staffmen

Guest
:partyman::partyman::partyman: Napokon sam docekal da se ralica isproba.
Evo video jedan.

dok sam cistio nije bilo nikog vani pa sam se moral snalazit za stalak tak da je sve u jednom kadru.
Motor sam ostavio da radi 10min i onda po gasu samo.

rezultatom sam i vise nego zadovoljan jedino morat cu stavit jedno 10kg utega napred da malo jace stisne ralicu na pod. Ovak ak ju ja ne pridrzavam oce se malo obdignut pa ne pocisti sve. Al sve u svemu odlicno radi.
Kut ralice je dobar. Na kraju sam uspio sav snijeg koji sam nagurao do kraja pogurnuti od jednom na jednu hrpu uz neznatno proklizavanje.

Eto ako slika govori 1000 rijeci, video govori barem duplo:mrgreen:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=IRTjI7rs9EM[/YT]

S

staffmen

Guest
1m je siroka ralica....
s tim velikim lopatama se snijeg moze samo "vozi", jer je pretesko za dignut a s ralicom ga mogu izgurat na travu di ne smeta.
Ma nije jos to pravi snijeg. Ja bi ju htio isprobat dok je nekih 25-30cm...al sumnjam da ce to bit ove godine.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dakle 20 cm šira ..a da ne spominjem koliko ulažeš jer si premlad da shvatiš
Ali od tebe tražim da si pogledaš učinak ..očistio si xx kvadrata x visine ..gdje ti je taj snijeg ?
Ti si više zagazio nego očistio ..isto kak ga je zagazil onaj kojeg neču spominjati prošle godine na VranićD dvorištu

S

staffmen

Guest
Ali od tebe tražim da si pogledaš učinak ..očistio si xx kvadrata x visine ..gdje ti je taj snijeg ?
Ti si više zagazio nego očistio ..isto kak ga je zagazil onaj kojeg neču spominjati prošle godine na VranićD dvorištu

nas kaj je najveci problem zakaj se zagazi. Meni je dvoriste raskopano dosta, tj beton je u losem stanju. Vani kad sam na cesti cistio ostruze sve skroz do asvalta, a sim nemoze. Znam da se dosta zagazi. Kad se prvi put vracam vidi se kolko se ralica trese, zato sam i radio onaj bocni nagib jer ima svakakvih rupa, a odozgo nije glatki beton nego je kamenje.
Snjeg sam kasnije izgurao na travu, bilo ga je dosta.
Al gle, da ja nisam dobio ovu dasku (spiganu plocevinu) nebi ju niti radio.

Jedina prednos je kaj se sa cijelim dvoristem mucim 30min a ovak sam gotov za 5. Vrijeme dok se motor zagrije ne racunam jer se za to vrijeme taman ja obucem i spremim za akciju.

Eto taman mi sad prosla ralica po ulici i opet mi zatrpala ulaz u dvoriste, a taman sam se zaljepio za stolac.:axe: Sad idem lopatat.:gitarist:

čiko

Član
Tu od
19 Lip 2011
Poruka
264
Ja bi ju htio isprobat dok je nekih 25-30cm...
Da je teški mokar snijeg mislim da bi se kotači u prazno vrtili, ponekad i JCB se zaustavi pod takvim snijegom
Mi imamo ulog fizičkog rada 0, potroši se samo nešto struje. Turbina za zrak (one velikog kapaciteta za ventilacije) ispred garaže i tipka ON :mrgreen:

S

staffmen

Guest
mislio sam na suhi snjeg. Da je mokar mogo bi ga samo gledat...i zaposlit lopatu.
Mokrog bi mogo mozda 10cm izgurat cak:scratch.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Mažda ga i jesi pogazil, al tko bi dočekao da ga padne 30cm:D....lijepo gura dok je shuhi, nemaš kaj!

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ma ralica ti je za 5 bitno da se nemoras mucit na ruke...ja za tu kolicinu nebi iso ni cistit dvor ja bi ceko da se otopi hhaha

B

BAGERISTA

Guest
o,,,oooooooo care evo i tebe među nama,,,...:weedman::weedman::weedman::drinkers:

B

BAGERISTA

Guest
Kad se vračaš,,,,,,,,,,,,da si nebiš naša još koju u toplicama..............:p:p

S

staffmen

Guest
kaj ti je?! kaj si se potrgo da si na rehabilitaciji u toplicama?!:supris:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Hahhha ne brinu bageru to nece tako lako...

Stafi pa neidu samo potrgani u toplice hahah :)

B

BAGERISTA

Guest
kaj ti je?! kaj si se potrgo da si na rehabilitaciji u toplicama?!:supris:

Potrga se je z drivon na pola.....:lol::lol:(i onda je pijeva da se nađemo na pola puta):weedman::weedman:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Hahah a tako nesto je i bilo....prvo drva a onda rozga a nakon zoga nije bilo druge neho na rehabilitaciju

B

BAGERISTA

Guest
I mislija sam............:mrgreen::mrgreen:
rmr5tw.jpg
1z1tflv.gif

Ženske če te glave doj..................

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Evo potrudio sam se pa sam iskopo slike kako je moja ralica izgledala...mazalost samo dve slike sam naso..

Pozz

B

BAGERISTA

Guest
Bolje to nego naruke,,,,,,,,,,,,...:shock::shock:

Dali je klizila,,,ili si uspija koliko izgurat,,,,ovako s kotačima,,na njoj,,,,nije klizila..
Mada sam takvu ima i ja,,ali ralica mi nije potrebna.....:weedman:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Mah ben za ovo snjega ča je kod mene bilo palo ona je to junački izgurala...to je bilo vise za zajebanciju nego za korist

Na vrh