• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

staffmen

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
hm.. bum ..a kaj sad kad sam se zlajal (ah ta moja jezičina :auch:)
To ionak nije za ove nove motore( komen rele i euro norme) ..prevari te ..ali za ove parceke dušu da .

S

staffmen

Guest
pa ja mislim da je to to.
Kaj vi drugi velite?
Meni se cini isti kao i ovaj na slici koju sam stavio.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467
evo to ti je taj.

shareable
[/URL]</noscript>[/IMG]

shareable
[/URL]</noscript>[/IMG]

S

staffmen

Guest
eh, sad moram pokazat starom oba pluzica pa da vidimo koji od tih dva bi.

S

staffmen

Guest
zakaj dajes prodnost okretacu?!
jel to samo zbog toga da se ne moram vracat i vrtit previse ili ima jos neki razlog?!

Ovo za vagu cu zanemarit...:scratch

Jedno pitanje...
Kolki je promjer zeljeznih kotaca za mondiala?! jel zna neko.
Sa gumenima nema sanse orati, a k tomu su i premali pa bi nasjedao mtk.

Razmisljao sam uzet felge 12" ili 13 ak se ne nađu ove male, i na njih samo navariti lopatice.
A iznutra bi ih ispunio betonom da otezam mtk, pa da lakse vuce, i manje proklizava.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zakaj dajes prodnost okretacu?!
jel to samo zbog toga da se ne moram vracat i vrtit previse ili ima jos neki razlog?!

Ovo za vagu cu zanemarit...:scratch

Jedno pitanje...
Kolki je promjer zeljeznih kotaca za mondiala?! jel zna neko.
Sa gumenima nema sanse orati, a k tomu su i premali pa bi nasjedao mtk.

Razmisljao sam uzet felge 12" ili 13 ak se ne nađu ove male, i na njih samo navariti lopatice.
A iznutra bi ih ispunio betonom da otezam mtk, pa da lakse vuce, i manje proklizava.
Pa da...okretač ..samo on zahtjeva svoj način podešavanja i širinu traga kotača ..inače ništa od struganja .
Kotače napravi čim veče ..ako treba spusti plug niže tako da ti je traktor ravno(ako ti to smeta) .
Ne pretjerivaj s širinom ..6-8 CM
0:40
http://www.youtube.com/watch?v=Ufmx3XTeVIc&feature=related
Mali ima dosta sporu 1 brzinu da ne pomanjka snage ..a u rikverc bu letel bez gasa

S

staffmen

Guest
kod acovog pluga, plug je spojen pod kutem 90 stupnjeva.
A novi plug okretac u labinu je spojen pod kutem 180. Znaci jedna iza drugoga.
Znaci da Acov plug treva okrenuti za 90stupnjeva da bi se promijenio okrenuo plug, a kod novog 180 stupnjeva.
A gledajuci ovaj prikljucak za plug na slici od BAGERA acov plug bi mogo koristit samo na jednu stranu, jer kad bi ga okrenuo rupa bi trebala biti na sredini ove dugacke rupe. Znaci da ce plug plesati ljevo desno.

Ili se tu stegnu neki serafi u ovu dugacku rupu sa dvije strane da se ta zakacka od pluga ne moze micat.?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Acov plug je isti kao i labinov( daj sliku da ne govorim napamet)
jer je linij kojom reže bradu okomito i odnosu na os okretanja .
Dakle teorijski razmak kotača mora biti dva puta širina brazde..u praksi je to malo šire jer stroj stoji pod koso.. pa dolazi do triginometrijske zavrzlame

G

GROF

Guest
., lip TI pozdrav mladiću staffmen! ...

., evo samo da TI napišem u svezi plužića!, DA nebrineš., plužić je kodmene, novčana transkacija odradjena., čekam VAŠ dolazak! .-

., aj Bog!, čitamo - pišemo - vidimo se ...

S

staffmen

Guest
e grofe fala ti do neba!!
Cuj ja ne vozim, al kaj se mene tice mozemo otic vec sutra. :D
Moramo se dogovorit s ova dva "radnika" za termin, a ja si lako bolovanje uzmem:finga:
Jeste uspjeli ugurat plug u Pola (auta):rolfer:

G

GROF

Guest
., odgovor, daje se .-

e grofe fala ti do neba!!
Cuj ja ne vozim, al kaj se mene tice mozemo otic vec sutra. :D
Moramo se dogovorit s ova dva "radnika" za termin, a ja si lako bolovanje uzmem:finga:
Jeste uspjeli ugurat plug u Pola (auta):rolfer:

., frendići moji!, ja VAS čekam u mojoj Liki - Jezerani! ...

., jedva smo plugove., ima ji dva!!, ugurali u mog porše - pola autića., srićom je ovaj naš Aco jak ko bager - viličar., tako da ni bilo veći problema!., jedino ova na banci malo zezala prilikom transakcije novac., morala zatvorit banku na nekoliko sati dok su izbrojili novčiće!!! ... :mrgreen: ...

., aj Bog!, čitamo - pišemo - vidimo se ... ., kamate su 99%., tako DA! ...

S

staffmen

Guest
:rolfer::rolfer::rolfer:

jel to godisnja kamata ili mjesecna?!:scratch

Samo da se ostatak ekipe organizira i eto i Nas u lici...:gitarist:

B

BAGERISTA

Guest
Neka se ogromna lova okretala,,,,vidim kod vas...........:rolfer::rolfer::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

H

Hrvach

Guest
Grofe jedan radnik se javlja na poziv u Liku! Ako treba radit ću 2 dana po 12 sati da odradim tu subotu kad bi išli.. Pripremi nekog janka na ražnju da skupimo snage za nositi plug :D

B

BAGERISTA

Guest
Neznam dali je dosta jedan,,,,,,evo i ja se nudim,,,,,jest ču doma,,,pa da ne budem na teret odmah.,:rolfer::rolfer::rolfer:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
čekajte da snig zakrca, ovak ni zanimljivo it preko Kapele :mrgreen:

Na vrh