• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ma nemam ja keša za zlato kupovat, i nisam mislio na puno keša...samo ono za sprovod, misu, mito doktoru...
sve ostalo u gorivo i tehnologije koje mogu funkcionirati bez sadašnjih pogodnosti...
(npr, delam si traktor na drva)...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ako nas strefi Grčki scenarij,a nadam se da neće,samo da se promjeni mentalni sklop birača pa napravimo drukčiju vlast onda ima šanse.Ako ne,onda prvo treba pripremiti prvo veliku količinu oružja i municije,jer ako navale razne štetočine na selo ,uz naš zakon i sudove kriminalci su u prednosti,zato tko posegne za tvojim fizčkim vlasništvom,smakneš ga i pospremiš za vijeke.Valjalo bi imati zlata u zalihi ali tko ima viška love za to,Kinezi i Bačuške su se dobro opskrbili u ovo recesijsko vrijeme

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovaj članak može dovesti do zbunjivanja ali nitko ne piše o biti problema sa poljoprivrednim proizvodom.Plansko uništavanje Hrvatske poljoprivrede se odrađuje već 25 godina,prvo je počelo sa time da se nije osnovala agro banka koja bi plasirala jeftin kapital u poljoprivredu,znaći maksimalne kamate 2%,potegnula se fama da samo veliki mogu opstati i njima se je servirao kapital i dolazilo se do mutnih transakcija oko prodaje zemlje,izgradnje skupih i ne otplativih farmi,sadnja vočnjaka i vinograda uz maksimalan uvoz ne kvalitetne robe.Cijena koštanja svih ulaznih repromaterijala kod nas su opterečena sa 25% pdv dok toga nema nigdje,subvencije u drugim državama unije su priča za sebe,evo prošlogodišnji bum Poljske,država je maksimalno štitila sve svoje poljoprivredne proizvođače i svu prateću industriju oko poljoprivrede,primjer jabuka gdje su proizvođači dobili subvenciju po kili,ambalažu,dio prjevoza i hladnjače,pa je onda bilo čuđenje kako Poljska jabuka može biti po 1 kunu po kilogramu,može na taj način.Tako je sa svim granama poljoprivrede kod nas i kod svih susjeda u okruženju,banke i kapital gaze ljudsko dostojanstvo,dokle ćemo trpjeti i moći izdurati to je znanstveno pitanje

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
Unistavanje vlastite industrijske i poljoprivredne proizvodnje je uzrok problema. Korupcija i ostale negativnosti u drustvu su posljedice problema. Onaj koji zeli nesto promijeniti mora se baviti uzrocima, a ne posljedicama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Promjene se prije svega moraju dogoditi u nama samima tek onda mozemo ocekivati neki napredak na visim razinama,,,

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Da, dok posljedice iz dana u dan osjetimo, mi bi se trebali boriti s uzrocima. A tko bi se to, konkretno, trebao boriti? Kako reče Rambo Amadeus - otišo je svak ko valja. A zašto i ne bi. Uzrok svemu smo mi. Samo i isključivo mi. Lažete se ako mislite da je kriva EU, Rusija, Kina, marsovci ili šta ja znam tko. Jutros odem u Kaufland, u usranom Đakovu, gdje nitko ništa ne radi, sve blagajne otvorene, parking pun. Svi puna kolica guraju. I onda gledaš što kupuju. Megleovo mlijeko, Sarajevski kiseljak, povrće - boktepitaj odakle, sokovi iz Rumunjske, keksi iz Češke, meso - bojim se i pomislit s obzirom na cijene. Sve računi po 500 - 600 kn. Ja dođem i ko zadnji kreten stojim s jednim jogurtom od Vindije. Pa onda malo bolje pogledaš, svi su penziji, u nekim državnim službama ili socijalni slučajevi. Svima raste travica po dvorištu, jeftiniji benzin za kosilicu nego sjeme. Počupali orahe i napravili sjenice, ko će skupljat lišće, a oraha ima iz Rumunjske za kupit. To je profil ljudi koji će ti reći zašto se ne isplati proizvoditi, a ni kupovati domaće. Njima nije samo jeftinije, nego ni ne žele da ti zaradiš. Hrvati su jalni i pokvareni. Tko to nije shvatio, jako je naivan. I takav narod je osuđen na propast. Ne može nas spasiti ni milijun reformi, ni sto promjena vlasti. Svi se gledaju kako se nekako ogrebati. Svi su moralne vertikale i svi znaju što treba raditi, ali nitko se ne želi odreći svojih prava i povlastica koje je dobio bez ikakvih zasluga i zalaganja. Mi smo u glavama daleko od svijeta oko nas, najbolje nas je opisao Kozarac u Mrtvim kapitalima, hoćemo državnu plaću i stan u gradu, samo da se možemo pokazivati pred drugima, makar doma i paučinu grickali. To smo mi. I nestat ćemo, ovako ili onako. Oni koji nešto vrijede i znaju će otići, a ostat će paraziti i penzioneri.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Upravo opisano stvarno stanje u nasem drustvu,,,:(clap):

Kad vec parazite spominjes ja bi se jos nadovezao na Lalovcevu izjavu o mirovinama,,,
zapravo ono sto sam zelio opisati je registar branitelja, sto je to on konkretno donio?
nista, bas nista jer nema uvida u bilo ciji ratni put, pri tom mislim na ljude koji imaju lazni put jer lako je za one koji su bili po ratistima njih se ako pronađe ali pronađi ti onog koji nigdje nije bio, kako?

nameti su vec sad toliki da se jedva prikupi za poreze i doprinose, pri tom mislim na ljude iz proizvodnih djelatnosti jer oni koji se bave trgovinom uvijek ce naci nacina i sredstava,,,

a buduci da radno sposobni odlaze za ocekivati je da ce i nameti biti samo sve veci,,,

najvise me razjj raznorazne statistike kao primjerice ona o broju nezaposlenih nitko usporedo s tim ne prikazuje koliko je ljudi zaposleno, pogotovo ne u proizvodnom ili usluznom sektoru,,,

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Prodavači magle rade sve u 16. Evo kako

Neš se lako riješiti prodavača magle. Evo što kaže:"Ukoliko se cijeli ili najveći iznos duga otpiše, taj bi se novac mogao uložiti u razvoj ekonomije, ne bi im trebale nove pozajmice."?????
I Munhauzen se iz močvare izvukao tako što se rukom potegnuo za kosu. To je ista priča bez pokrića.

http://www.lupiga.com/intervjui/int...uditi-onima-koji-su-pregovarali-o-zaduzivanju

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Novac i život - ili samo kapitalistička popaganda načina života?

Novac i život. Film dobro počinje, ali zapinje na rješenjima. Banke i korporacije su im problem, a korporacija nastaje udruživanjem više tvrtki radi lakšeg postizanja cilja. I dok se na početku se govori o problemu što mali broj ima dobre profite, a većina slabe, na kraju se sve to zaboravlja i dalje priča o ulaganju profita??? Na ovo bi neki rekli "ranit ću se". Kapitalizam je ok, dok nema posljedica??? Kao prežderavanje je ok, ako se ne debljaš ili nemaš bulimiju. Malo već sumnjam u dobru namjeru autora. Čini se kao video za ispiranje mozga.

https://www.youtube.com/watch?v=VB5HOYdlGE8

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Zanimljiv članak na istom mjestu: Dan kada ćemo postati Grčka.

To je članak sa indeksa. A moj komentar je:
Ne znam zašto se Goran Vojković bavi iznošenjem neistina? S obzirom da je profesor na privatnoj školi, možda mu je zadatak promocija krivih rješenja i ukazivanje na uzroke problema koji to zbilja nisu.
"Umjesto da se brzim koracima doslovno reže loša normizacija, da se bilo koga tko želi ovdje raditi i privređivati i uložiti i stvoriti radno mjesto čeka uz osmjeh, da se hitno smanje porezi na sve oblike rada – administracija uništava. Ova država se ponaša kao da svijet postoji radi nas i kao da ljudi imaju obvezu raditi ovdje. Nemaju. I radnici i kapital odlaze tamo gdje im je dobro."
Istina je da količina poreza ovisi o potreboj količini javne djelatnosti i produktivnost. Međutim, iznos poreza nije uzrok financijskim i problemima. Nasuprot tome, porez raste iz jednostavne činjenice da se državni proračun ne može zatvoriti. A zatvaranje državnog proračuna u nekom idealnom slučaju traži 100% poreza na dobit ili uštedu! Jedini slučaj kada porez može biti manji je kada se po merkantilističkom principu događa dotok novca u državu ili kada se stalno dužu sve veći i veći krediti ili kada postoji emisija novca bez duga. Kako je ovo prvo nemoguće postići u svim državama u dovoljnom iznosu, koristi se prevara iz drugog slučaja, a treći slučaj se ko fol zaboravi spomenuti.
Nije u redu da se Goran Vojković koristi pozicijom "uglednog" profesora i prodaje MAGLU. To nije na čast ni index.hr-u. Svi koji žele znati najbitnije stvari o ekonomiji i demokraciji neka potraže na googlu "EZIDD nostradurus" pdf file i neka se nauče da bi prestali biti ovce i lake mete prodavača magle.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dan-kada-cemo-postati-grcka/832083.aspx

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Te priče iz Rusije su malko sumnjive. Tako su i 30-ih izvozili pšenicu po čitavom svijetu, a od gladi umrlo od 3 do 7 milijuna ljudi. Ne vjerujem im jednako kao ni Amerikancima. Rusija nema selo u smislu u kojem postoji u Poljskoj, Ukrajini ili Hrvatskoj, nema agrarnog stanovništav, samo kolhoze u kojima žive bivši radnici. A većina ih je privatizirana od strane raznih tajkuna i kriminalaca. Sad idem na brod s četvrtinom ruske posade, pa ću se potruditi dobiti informacije iz prve ruke. Rusi kao narod su ok, ali im je politika kao i američka, samo što se sve radi puno otvorenije. A ne znaš šta je gore.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Te priče iz Rusije su malko sumnjive. Tako su i 30-ih izvozili pšenicu po čitavom svijetu, a od gladi umrlo od 3 do 7 milijuna ljudi. Ne vjerujem im jednako kao ni Amerikancima. Rusija nema selo u smislu u kojem postoji u Poljskoj, Ukrajini ili Hrvatskoj, nema agrarnog stanovništav, samo kolhoze u kojima žive bivši radnici. A većina ih je privatizirana od strane raznih tajkuna i kriminalaca. Sad idem na brod s četvrtinom ruske posade, pa ću se potruditi dobiti informacije iz prve ruke. Rusi kao narod su ok, ali im je politika kao i američka, samo što se sve radi puno otvorenije. A ne znaš šta je gore.

Rusima je nešto trebalo iz uvoza ili su vraćali dugove pa su izvozili žito. Ne znam točno što. Slično je bilo u Irskoj, kada su izvozili žito zbog zarade, a doma imali glad.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Duplo više autobusa odlazi nego prije par mjeseci

http://croexpress.eu/vijest_mobile.php?vijest=4786

U prvom mjesecu sa osječkog autobusnog kolodvora put Njemačke išla su samo jedan-dva autobusa dok ih danas ide četiri i još im se pridružuje jedan u Slatini, piše Nezavisni portal Široko Polje.

'Vozim gotovo 30 godina, a većinu sam radnog vijeka proveo na vanjskim linijama. Ovo što se sada događa je ludnica, ponekad dok prolazim kroz ta naša slavonska sela pogledam, majku mu, da li je tu netko uopće ostao. Znaš da pomislim kako ćemo imati posla ove godine i iduće, da onda više nećemo imati koga voziti jer će svi otići do tada', komentira situaciju jedan vozač.

Trojica muškaraca u Stuttgart idu bez da su pronašli posao. Kažu kako se toga ne boje.

'Čega? Imamo obitelji, nas dva po dvoje djece, a prijatelj jedno. Ne radimo više od dvije godine, ne može biti gore, kada su svi našli naći ćemo i mi nešto posla', vjeruju.

Od 10. mj. 2012. pišem na ovom forumu zašto i kako se događa ekonomska propast. Nije u pitanju politika, nego osnovno ekonomsko znanje svakog stanovnika. Blagostanje se ne postiže stihijom pojedinaca, nego znanstveno utemeljenim planiranjem boljeg života za sve. Međutim, iz znanosti treba protjerati prodavače magle kojima nije javni interes na prvom mjestu. Kakva je to znanost koja ima za cilj otežati život većina?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh