• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/i-njemacki-farmeri-idu-u-prosvjed/19430/

Francuski farmeri, bijesni zbog pada cijena hrane i uništavanja domaće proizvodnje, u ponedjeljak su zaustavili oko 400 kamiona koji su dostavljali proizvode iz Njemačke. Sličan prosvjed dogodio se i u blizini španjolske granice. Farmeri su, nakon pregovora s francuskim ministrom poljoprivrede podigli blokade u blizini granice s Njemačkom, ali su obećali ostati u pripravnosti.

Uvoz uništava tržišno natjecanje
???

Tržišno natjecanje je tu da uništi male proizvođače i favorizira velike koji proizvode jeftinije. Tržišno natjecanje ne podrazumijeva zemlju blagostanja, nego zemlju socijalnog raslojavanja i siromaštva. Tko u tržišnom natjecanju ne raste, mora propasti. A rasti se može samo na račun propasti posla drugih proizvođača. Sve je to u teoriji jasno. A praksa to dokazuje.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Znanstveno društvo ekonomista, prof. Kulić, dr. Pavuna, Mr. Karino H. Sturm i mnogi drugi stručnjaci specijalisti i praktičari svi oni podržavaju STRATEGIJU RAZVOJA RH jer ona je opće dobro, ona zaustavlja pljačku naroda i postavlja nove ekonomske odnose koji su u interesu svih, ti odnosi su rast i razvoj i puna zaposlenost, a ne pljačka “elite” s ciljem porobljavanja svih vlasništva.

I oni nude neki izlaz,,,
mozda samo dok se ne domognu vlasti jerkoliko vidim vec mjesecima trube jedno te isto,,,

http://www.zajedno.tv/pokret-zajedno/

https://www.facebook.com/ZAJEDNO.HR

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Znanstveno društvo ekonomista, prof. Kulić, dr. Pavuna, Mr. Karino H. Sturm i mnogi drugi stručnjaci specijalisti i praktičari svi oni podržavaju STRATEGIJU RAZVOJA RH jer ona je opće dobro, ona zaustavlja pljačku naroda i postavlja nove ekonomske odnose koji su u interesu svih, ti odnosi su rast i razvoj i puna zaposlenost, a ne pljačka “elite” s ciljem porobljavanja svih vlasništva.

I oni nude neki izlaz,,,
mozda samo dok se ne domognu vlasti jerkoliko vidim vec mjesecima trube jedno te isto,,,

http://www.zajedno.tv/pokret-zajedno/

https://www.facebook.com/ZAJEDNO.HR

Zajedno za HR su me banirali, tj. Dinko Bartulović. ZZHR ne uvodi emisiju novca u rješenje, nego emisiju kredita. Taj model je promašaj jer uz pozitivno poslovanje jednog dijela subjekata ima za posljedicu financijsku propast na drugoj strani. Također, budući da je model zasnovan na kreditima, normalno da ne žele ubiti multiplikaciju depozita, ali žele državno vlasništvo nad bankama.

Također, do sada je prof. Karino bio neaktivan na forumima i facebooku (valjda dok se ne izblokiraju svi koji misle glavom). Karino je koristio Dinka Bartulovića, koji odlično zna makroekonomiku, ali naravno ne može sakriti rupe koje ima program od ljudi koji znaju što treba pitati. Zbog toga je najvažnije da ljudi imaju minimalno znanje koje im omogućava prepoznavanje očiglednih rupa u ekonomskim programima.

Po mom mišljenju, ZZHR je poprilično tajnovit i ne radi na obrazovanju ljudi temeljnim ekonomskim znanjem, nego traže samo vaš glas i podršku. To mi liči na ideju: "Glasajte za nas (drugu elitu). Mi ćemo obraniti vaš interes." Moje mišljenje je da ozbiljna stranka iskrenih namjera mora raditi na obrazovanju ljudi, a ne isključivo na vlastitoj propagandi. Ako sad ne rade u najboljem interesu ljudi, zašto bi radili kasnije?

Profesor Jurčić, je također dobra u makroekonomici i 2010. je u Saboru govorio o emisiji novca. Vijest nije prenijela niti jedna novina ili TV osim HRT u direktnom prijenosu Sabora. To ne može biti slučajno.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ima dosta pametnih i sposobnih ljudi,ali pojavlja se pitanje "Da su na vlasti,da li bi primjenili ono o čemu pričaju,te da li bi to uopće mogli primjeniti?"

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Ima dosta pametnih i sposobnih ljudi,ali pojavlja se pitanje "Da su na vlasti,da li bi primjenili ono o čemu pričaju,te da li bi to uopće mogli primjeniti?"

Najvažnija stvar je da prosječan birač ima znanje kojim može uvidjeti da li je program ostvariv ili nije.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Evo ti primjer moje bake od prije par godina,Jadranka obećala veće penzije,i eto ti moje bake,zaokružuje Jadranku...
Takvih je barem milijun u našoj zemlji,a o onima koji kod nas ne žive a glasuju,o tome ne želim uopće trošiti riječi!

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Gospon @Nostradurus, mali upad u temu, nije u domeni koju obrađujete, ali poveznica ima......

"U malo afričko selo, došao jednom gospodin, lijepo obučen, odsjeo u jedinom hotelu koji je postojao u selu i objavio na cijeloj stranici lokalnog lista da kupuje ******* i plaća za svakog majmuna kojeg mu donesu 10$.
Seljaci koji su znali da je šuma puna majmuna, pojuriše ih loviti i čovjek ih je uredno isplačivao, kako je i objavio.
Kad je ostalo malo majmuna i postalo ih teško uloviti, seljaci su ih prestali donositi.
Gospodin je tad obećao 20$ za majmuna i seljaci su ih potrčali loviti.
Opet su majmuni ponestali i gospodin je povećao cijenu na 25$ i lovci su ulovili onih nekoliko preostalih,
Ali i tome je došao kraj.
Sad je gospodin obećao 50$, ali majmuna više nije bilo...
On je otputovao i njegov partner se uputio seljacima i rekao: -
Pogledajte ove kaveze, puni su majmuna koje je moj šef kupio za svoju kolekciju.
Predlažem vam da ih kupite za 35$ i kad se šef vrati on će vam ih kupiti za 50$, što je bila posljednja cijena.
Seljaci skupiše ono što su uštedjeli cijelog života i kupiše hiljade majmuna koji su bili po kavezima očekujući povratak gospodina.
Od tog dana nisu više vidjeli ni jednog ni drugog. U selu su ostali majmuni, oni u kavezu i oni izvan njega.
Sad imate jasnu viziju kako funkcioniraju financijske burze."

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Profesor je bio cijenjen lik u ekonomskim krugovima i velik protivnik kredita. A formula je iz nekih ne tako davnih vremena, kad se za proizvedenu robu mogao dobiti novac za koji se opet mogla kupiti druga roba. Tko je i uzeo kredit znao je od kud će ga vratiti.

Novac za profit (banke i svih) netko mora da stvori ili dugom ili emisijom.

Ajmo malo sagledati početak problema. Željeli smo biti kao sav normalni napredni svijet, prihvatiti sve norme koje su nam nametali. potrošačko društvo. uvjerili nas da kupujemo šta nam ne treba za novac koji nemamo. Dobra stara formula.

I meni je palo na pamet kako je to kapitalistima uspjelo održati da da oni više prihoduju nego što troše. Jednina šansa je da luzere privučeš da potroše više nego što zarađuju je KREDIT. I zbog toga je kredit bio 1000 godina zabranjen u kršćanstvu. Da se kojim slučajem raja držala da nikad ne troši više nego može, nikad kapitalisti ne bi mogli da gomilaju bogatstvo.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Gospon @Nostradurus, mali upad u temu, nije u domeni koju obrađujete, ali poveznica ima......

"U malo afričko selo, došao jednom gospodin, lijepo obučen, odsjeo u jedinom hotelu koji je postojao u selu i objavio na cijeloj stranici lokalnog lista da kupuje ******* i plaća za svakog majmuna kojeg mu donesu 10$.
Seljaci koji su znali da je šuma puna majmuna, pojuriše ih loviti i čovjek ih je uredno isplačivao, kako je i objavio.
Kad je ostalo malo majmuna i postalo ih teško uloviti, seljaci su ih prestali donositi.
Gospodin je tad obećao 20$ za majmuna i seljaci su ih potrčali loviti.
Opet su majmuni ponestali i gospodin je povećao cijenu na 25$ i lovci su ulovili onih nekoliko preostalih,
Ali i tome je došao kraj.
Sad je gospodin obećao 50$, ali majmuna više nije bilo...
On je otputovao i njegov partner se uputio seljacima i rekao: -
Pogledajte ove kaveze, puni su majmuna koje je moj šef kupio za svoju kolekciju.
Predlažem vam da ih kupite za 35$ i kad se šef vrati on će vam ih kupiti za 50$, što je bila posljednja cijena.
Seljaci skupiše ono što su uštedjeli cijelog života i kupiše hiljade majmuna koji su bili po kavezima očekujući povratak gospodina.
Od tog dana nisu više vidjeli ni jednog ni drugog. U selu su ostali majmuni, oni u kavezu i oni izvan njega.
Sad imate jasnu viziju kako funkcioniraju financijske burze."

Tražim tu priču već mjesec dana. Hvala.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Evo ti primjer moje bake od prije par godina,Jadranka obećala veće penzije,i eto ti moje bake,zaokružuje Jadranku...
Takvih je barem milijun u našoj zemlji,a o onima koji kod nas ne žive a glasuju,o tome ne želim uopće trošiti riječi!

To se ne bi dogodilo da je baka bila informirana (tekst u potpisu) jer tada ne bi pala na neosnovana obećanja.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Toz ide u bankrot

Sjećate se kada sam govorio da će stanje biti sve gore i gore bez obzira na sve.

TOZ ide u bankrot zbog male love, dok vrijedi 65 puta više. Radnike se nije ništa pitalo. Direktor je odlučio. To su ti isti direktori koji su nekad bili radnička avangarda i uništili socijalizam. Rezali su granu na kojoj sjede i režu je do korjena. Izdali su nas oni koji su trebali biti sretni što su bolje plaćeni i rade lakši posao. Prevladao je osobni ineteres nad interesom svih ljudi. I svi to gledamo kao da nas nije briga. A posljedice se već vide oko nas. Ljudi odlaze jer ne mogu živjeti. Čak ni ona maksima "ne mogu nas oni toliko malo platiti koliko mi možemo malo raditi" više nije u modi. Više se uopće ne plaća. Sve je jeftinije iz uvoza.

A lijepo sam vam govorio da ulaza u EU ne može značiti prosperitet dok se tamo francuski farmeri ubijaju. Nisam vas lagao. I sve ide prema planu. početkom slijedeće godine se mijenja vlast i dolaze veliki dugovi na naplatu. Slijedeće godine ćemo mi igrati današnju grčku tragediju. Samo biti će još gore. Kod nas nema stranke za koju bih mogao staviti ruku u vatru i reći da će donijeti bolji život brzo ili u nekom srednjem periodu.

Ako ništa barem znate da je bolje zadržati se u niskom profilu i sačekati bolja vremena, ako nemate zbilja siguran posao. Učinio sam koliko sam mogao da vas upozorim i objasnim kako i zašto dolaze loša vremena.

Naša sindikalna scena na žalost ne bere mudrost i traže rješenja na stari i poznati način: http://www.vecernji.hr/hrvatska/profesori-i-ucitelji-vece-place-ili-idemo-u-strajk-1019665 . Traže veće plaće.

A još kada sam napisao da to nije i ne može biti rješenje: https://xreforma.wordpress.com/2013/10/12/kolika-je-inteligencija-sindikalnih-voda/ . Neki ljudi su čak zaključili da su sindikati izdali radnike i postali sluge režima. Zato se čuvajte sindikata i udruga. Tko poteže rješenja koja to nisu, nije vaš frend već vaš neprijatelj.

Meni je najteže bilo kada se krenulo u prosvjede, a jasno je da rješenje koje ide na štetu nekome drugome koji to onda ne može izdržati nije rješenje. To samo stvara domino štrajkova koji se na kraju slome na onome koji se najlošije izborio. Nije to nikakav sretni kraj. Ako svaka grupa misli samo na svoju korist i ne zanima ga položaj drugih, nikad nećemo ostvariti državu blagostanja. Jedino rješenje u kojem svi dobivamo je kompromis i suradnja na istom cilju: prosperitetu i opstanku. A za to trebamo znanje, volju i resurse. Također je važno otkriti one koji nam ne žele dobro i držati se podalje od njihovih zamisli i ideja.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
@Nostradurus toliko si nec pametnih rijeci prozborio na ovoj temi i nemogu vjerovati da imas samo tri zahvale za sve izreceno,,,

Iskreno, sad me sramota da ti vise puta nisam stisnuo taj je*eni gumbic zahvale cisto da vidis da ne tipkas uzalud,,,

al' tako to biva sa umjetnicima, obicno umru kad raja shvati njihovu vrijednost,,,

iako vecina nas razumije to sto tumacis ipak nekako radije drzimo glavu u pijesku,,,

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Raspad EU

Bobić kaže:
@Nostradurus toliko si nec pametnih rijeci prozborio na ovoj temi i nemogu vjerovati da imas samo tri zahvale za sve izreceno,,,

Iskreno, sad me sramota da ti vise puta nisam stisnuo taj je*eni gumbic zahvale cisto da vidis da ne tipkas uzalud,,,

al' tako to biva sa umjetnicima, obicno umru kad raja shvati njihovu vrijednost,,,

iako vecina nas razumije to sto tumacis ipak nekako radije drzimo glavu u pijesku,,,

Ma koga briga za lajkove? Bitna je što točnija informacija. Ima jedna neprovjerena. Saznati ćemo uskoro.

Kontroverzni ekonomski analitičar Martin Armstrong: Europska unija će se raspasti 1. listopada
Iz prve ruke. Nešto se sprema: http://slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/296943/Default.aspx

Martin kaže:
Pripremite se na europski ekonomski slom 1. listopada. Tog dana Europska unija će se raspasti, euro će kolabirati, kamate će rasti, vrijednosnice će pasti...

Dogodit će se najveća financijska kriza u povijesti čovječanstva koja će trajati 10 do 15 godina. Francuska će se pobuniti protiv politike štednje i rezova i prva napustiti taj model, a za njom će poći i druge države EU, na kraju i Njemačka. Japan će biti sljedeća pločica domina koja će pasti. Velike sume kapitala prijeći će u SAD, podižući američke dionice. Drugim riječima, američka burza će profitirati u odnosu na sve ostale, ali ne zadugo jer će i SAD ubrzo ući u financijsku krizu zbog nemogućnosti otplate dugova.

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Re: Krize neće biti samo u EU?

Meni je zadovoljstvo citati te i ovdje i na drugim mjestima. Lakoca kojom otkrivas prodavanje magle, politicku demagodiju i perfidnost "vise klase" je zadivljujuca. Jednostavna, decidirana sa punom elaboracijom detalja i prakticnih zivotnih primjera.
Osobno pohvaljujem jednostavnu matku koju koristis u objasnjenju. Znam da je matka temeljni dio tvojeg zvanja..(i mojeg..pa slicno razmisljamo).
Kolega @bobic je javno rekao ono sto i ja mislim. Da su samo na ovom forumu neki poslusali i "lajkali" te implementirali dio napisanog od tebe ne bi danas bili gdje jesu. Meni je neugodno reci da sam iskoristio tvoje analize i uspjesno proveo implementaciju,a nisam zahvalio. Hvala ti sada.

Krizu i najavljeni megaciklus (kazu mnogi gori od 1929-te) pratim neko vrijeme..no ne dovoljno. Mozda stignem "zalijepiti" neke analize i svakako me zanima tvoj odg.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Re: Krize neće biti samo u EU?

Meni je zadovoljstvo citati te i ovdje i na drugim mjestima. Lakoca kojom otkrivas prodavanje magle, politicku demagodiju i perfidnost "vise klase" je zadivljujuca. Jednostavna, decidirana sa punom elaboracijom detalja i prakticnih zivotnih primjera.
Osobno pohvaljujem jednostavnu matku koju koristis u objasnjenju. Znam da je matka temeljni dio tvojeg zvanja..(i mojeg..pa slicno razmisljamo).
Kolega @bobic je javno rekao ono sto i ja mislim. Da su samo na ovom forumu neki poslusali i "lajkali" te implementirali dio napisanog od tebe ne bi danas bili gdje jesu. Meni je neugodno reci da sam iskoristio tvoje analize i uspjesno proveo implementaciju,a nisam zahvalio. Hvala ti sada.

Krizu i najavljeni megaciklus (kazu mnogi gori od 1929-te) pratim neko vrijeme..no ne dovoljno. Mozda stignem "zalijepiti" neke analize i svakako me zanima tvoj odg.

Drago mi je da sam barem nekome pomogao da se nepotrebno ne zezne u životu.

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh