korisnik2508
Član
- Tu od
- 24 Kol 2010
- Poruka
- 119
Izgleda da se Franjo Tahi vrnul . Samo u drugom obliku . . .
Tahi je uzimao samo jednu desetinu.
Izgleda da se Franjo Tahi vrnul . Samo u drugom obliku . . .
Možda je ovo pravo mjesto za ovaj naslov
http://www.express.hr/brifing/15-razloga-zbog-kojih-ljudi-zale-za-jugoslavijom-806#
Apsolutno se slažem s tobom, ali .... poznavajući stanje u zemlji ( bolje reći sranje ) bojim se da će to naplaćivanje preči u praksu i za one koji stvarno trebaju hitnu pomoć.
Uostalom, povijesno gledano, dokazano je da većina ( ako ne i svaki ) ministar. kada dođe na vlast, donosi reforme i nešto novo, a kao dobre su i opravdane za svekoliko pučanstvo. U biti ispada da je to, ništa drugo nego zavaravanje istog tog pučanstva, a u svrhu grabeži i otimačine za osobnu korist. Pitanje je samo vremena kada će se povezati situacija sa Mig-ovima sa nekim iz političkih krugova. Vrijeme će pokazati pravu istinu, kao što je već do sada X puta.
zgzac-i ti si u pravu,sve se svodi na to da svaka medalja ima dvije strane. U zdravstvu je kaos,kao i u cijeloj državi,a sve te "reforme" imaju slab učinak.
Nostradurus-cijenim tvoje pisanje,ali te pitam što ti imaš od toga što znaš kako te i na koji način varaju? Znam i ja da su političari lopovi,ali to ih nije spremilo iza rešetaka.
Radnicka klasa je u Dojclandu, seljaci u birtijama : Jedino sto moze pomoci ovoj drzavi je dobar vremeplov, onda bi svi bili zadovoljni.
nego ljudi koji zaokružuju redne brojeve na glasačkim listićima. Dokle god oni po nerealnim očekivanjima daju povjerenje istim prodavačima magle, dotle ćemo i propadati.
A kome imaš drugome dati povjerenje u ovoj Državi kad su svi isti. Ali baš svi ! Koja od vodećih stranaka je od postojanja demokracije na ovim prostorima pokazala volju, želju i znanje za vođenje države u bolje sutra !? Ni jedna.... A niti će to ikoja buduća pokušati. Naučili su nas na ovakvo stanje prodavanja muda pod bubrege i to uredno nadopunjuju "novim reformama ".
Mozda se u nekim stvarima ne slazemo, ali ovaj zadnji odlomak itekako potpisujem. Ne slazem se oko onoga da netko obavezno mora prospasti da bi se netko drugi obagtio. Ne mislim na bogacenja kojima i danas svjedocimo od strane raznih tajkuna i profitera, nego jednostavno ekonosmko uzdizanje pojedinca na temelju vlastitog rada i inteligencije.
I do čega smo dogurali ? Rasprava i dalje ide u krug. I opet je - mi bi morali trebati ..... mi trebamo morati . Koliko god smo svjesni situacije da je takva i koliko god smo svjesni da je moramo promijeniti, da li smo svjesni i kao i kada je mijenjati !!? Očito da nismo i očito da ćemo opet okrenuti "kotač rasprave" na početak ....
Ako se ne varam, fasizam je izumio Benito, netom nakon sto je prestao biti zagrizeni komunista. I nacional-socijalizam, tu vec samo ime kaze o cemu se radi. Temeljni problem svih socijalistickih ideologija je sto pokusavaju ukalupiti ljude na istu mjeru. A nisu svi isti. Nemamo svi iste potrebe, zelje, mogucnosti ili osjecaje. Zato su i propali svi komunisticki sustavi, osim Kube i Sj. Koreje.
Ljudi postavljaju pravila u okvirima za koje misle da su dobri za njih. Ako ne znaju da drugi postavljaju pravila koja nisu dobra za njih već da su lažna poboljšanja, ne mogu niti reagirati. Niti jedan sustav ne može biti savršen jer postoje oni koji žele iskoristiti sustav za svoju korist te je normalno da oni ne mogu biti zadovoljni, ako im je to onemogućeno. To je elementarna logika. Nije problem u različitosti pojedinaca, nego u različitosti interesa pojedinaca gdje dio tih interesa ulazu u sferu debelog parazitiranja na radu drugih. To je skrivena razlika koja se ne vidi iz početne "nejednakosti".Rekao sam vec, ljudi postavljaju pravila, nitko im ne brani da ih postave kao npr. u skandinavskim zemljama. I, opet, ni jedan sustav nece biti savrsen. A zasto ce kod nas biti lose jos dugo vremena? Dovoljno je prolistati ovaj forum, sve ce vam bit jasno.