• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Nastavlja se uhodani trend za "ozdravljenje gospodarstva " .
http://www.jutarnji.hr/drzava-prodaje-podravku--u-mirovinu-tek-u-67--godini/1564323/

Da Bog da im djeca prodavali njihovi imovinu za koricu kruha.

Nisam pratio događanja na forumu ovih dana. U svakom skučaju, ako ste pratili što sam do sada pisao, znate da nove mjere vlade ne donose nikakvu svijetlu budućnost.

Već idu šale na račun smanjenja zaduženja. Kao, smanjiti ćemo dig 200 miliona da bi se zaduili 20 milijardi.:icon_twisted:

Pitanje je na temelju će se kasnije moći dalje zaduživati, ako se sad proda najvrijednije. Odlazak u mirovinu sa puno godina je nepotreban, ali se uvodi kao mjera u kojoj obična raja mora ispaštati. Mio fondovi su odlična podvala. Jer radnici nemaju udjele u vlasništvu, nego samo potraživanja. A iz svakog dohodka se izdvaja. I umjesto da su radnici vlasnici svih tih udjela, to su naravno banke koje su osnivači fondova.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Banke koje diktiraju mnogočega. One i gospodare ovom državom. Možda bolje reći vladom.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Malo je van teme, ali je vezano uz društvo i ekonomiju. Čak nisam bio ni siguran da li bi to objavio. Obični ljudi ne mogu riješit svoje egzistencijalne probleme, ako ne krenu u rješavanje uzroka problema.

Potrošio sam cijeli jedan dan da bih analizirao Ustav RH. Tražio sam mjesta u kojima se može opaziti politički korumpiran stavak Ustava. I našao sam 18 mjesta gdje vjerujem da se radi o političkoj krupciji u Ustavu.

Što je uopće politička korupcija? Prvi i najvažniji korak u stvaranju vladavine naroda - demokracije je otkrivanje svih mjesta gdje je demokracija tj. vladavina naroda ugrožena tj. gdje se najbolji interes naroda pretvorio u najbolji interes pojedinca ili interesne grupe te rezultira štetom najboljem interesu naroda. Ta pojava se zove politička korupcija. O političkoj korupciji možete pročitati više na http://hrcak.srce.hr/file/150944, https://www.scribd.com/doc/262807975/Curbing-Political-Corruption te https://xreforma.wordpress.com/2014/02/04/politicka-korupcija/ .

Što je velika filozofsko-pravna dilema? Da li je ova moja analiza Ustava točna ili pogrešna. Ako je točna, kako to da nitko od stručnjaka za korupciju nije proveo sličnu analizu? Znači li to da je Ustav čist od političke korupcije? Ili to znači da su "stručnjaci" šutjeli? Barem ja osobno nisam nikad čuo da je netko od njih i pomislio da u Ustavu ima političke korupcije. To je ta velika dilema.

A dilema počinje biti jasnija kada se razmišlja o nekom boljem društvu. Ako je ovo sadašnje stranje potpuno ustavno, kako možemo izgraditi bolje društvo na takvom Ustavu koji nas ni do sada nije zaštitio? To bi značilo da se Ustav ipak treba mijenjati. Da li ga treba mijenjati baš zbog toga jer ima ugrađenu političku korupciju ili je nešto drugo u pitanju? Jer prije ili kasnije, nadam se, doći će to vrijeme da se nešto bude trebalo mijenjati. I nije nije zgoreg već sad o tome razmišljati. Zar ne? "Revolucija" i smjena vlasti ne znači ništa, ako se ne maknu uzroci problema u društvu.

Ustav RH sa komentarima o političkoj korupciji i nelogičnostima možete preuzeti ovdje: https://app.box.com/v/ustav-rh-sa-komentarima.

Banke koje diktiraju mnogočega. One i gospodare ovom državom. Možda bolje reći vladom.

Odgovor je u Ustavu RH. Zar ne. Šeksov božićni Ustav je nekome poklon, a nekome omča oko vrata.

Posljednje uređivanje od moderatora:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
To ti je čisti primjer balkanskog gospodarenja, dok ti za direktore postavljaju podobne a ne sposobne.

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Stranka Pametno

Liberali uzvraćaju udarac. Direktorica u banci je osnovala stranku Pametno i privukla poznate liberale:

>>Stranka Pametno Marijane i Ivice Puljka startala je s lokalnih pozicija u Dalmaciji, ali se razvijala i ušla u ispražnjeni prostor liberalizma, privlačeći intelektualce i znanstvenike, poput akademika Vlatka Silobrčića, Mirjane Rakić i Ivana Đikića, a bili su glasni i jasni tijekom prosvjeda 'Hrvatska može bolje' u koji su bili i aktivno uključeni i zbog čega se s njima zbližio i Boris Jokić. Kako imaju i jasan ekonomski program koji obuhvaća 20-ak dubinskih reformi i usmjeren je na smanjenje proračunskih rashoda, osvojili su i podršku ekonomista s liberalnog spektra pa su bivša HDZ-ovka Martina Dalić i Velimir Šonje postali i donatori stranke<<

http://m.tportal.hr/vijesti/434562/...-zid-izazvati-jos-veci-kaos-nakon-izbora.html

Ako želite biti sigurni u uništenje Hrvatske birajte "Pametno". Sjetimo se: Velimir Šonje je bio u HNB-u, a Martina Dalić je bila ministica u vladi HDZ-a. Rezultate njihovog rada vidimo. Program koji su objavili na http://www.pametno.org/wp-content/uploads/2015/10/Za-Pametnu-Hrvatsku-JLH-za-web.pdf je u biti popis želja kojim se žele privući naivci za istu politiku koja je bila i dosada - liberalnu.

Posljednje uređivanje:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696

Upravi pripada nagrada?? A radnicima?? Njih se nisu sjetili?

A što ti imbecili nebi sami sebi plačali godišnji odmor kao i svi ostali koji to mogu !?
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...otrosio-100.113-kuna-za-hranu-i-pice/4537619/

Svaki dan je potrošio jednu prosječnu mirovinu?? Koja firma plaća radnicima full smještaj i hranu na odmoru?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Novi izbori - isto stanje

Vjerujem da i vi svi znate da se poslije novih izbora neće ništa bitno promijeniti. Programa nema. A nema niti koncepcije. Grupa intelektualaca je napravila svoj spisak želja: http://www.telegram.hr/politika-kri...vu-socijaldemokratsku-politiku-u-sest-tocaka/ .

Spisak je odličan, samo nema načina da se provede u život bez velikih promjena u društvu o kojima nije bili niti slova. To je obična bruka. Ne znam samo kako se Slavko Kulić potpisao na to?

Prenosim vam svoj tekstić o novim izborima:

Dragi moji fb frendovi i frendice, osim znakovitog datuma 11.09., novi izbori neće donijeti ništa novog u politici. To je svima jasno. Politika je samo lobiranje za nečije interese i ugrađivanje istog u zakone i Ustav. Tek kada je to u najboljem interesu svih građana tada nema političke korupcije.
Kako znamo da zakoni nisu baš u našem u najboljem interesu jer nam je sve gore dok je maloj manjini sve bolje, očigledno je da se politička korupcija dobrano ustalila u društvu.
I što se može očekivati od novih političkih zvijezda na sceni? Da li oni žele raditi u najboljem interesu svih? Oni nas uvjeravaju da rade, kao što to rade i ovi dosadašnji. Međutim, tu nema ključnih stvari koje bi pokazale da se radi o znanju i namjeri da se makne postojeća politička korupcija iz zakona. Skoro svi se kunu, da bi oni da im je samo doći na vlast, da bi riješili sve nagomilane probleme u državi.
Možda su neki od njih i uvjereni da je na vlasti potrebno samo imati volju da bi se ostvario uspjeh, međutim mislim da je dobra većina političara svjesna da stvarno nemaju pojma i da samo prodaju maglu popunjavajući dužnosnička mjesta samo zato jer nema poštenih sa znanjem koji bi se žrtvovali za najbolje interese svih. Oni sa voljom nemaju znanja i umišljeno misle da je rješenje financija države tek malo teže od financija grada ili općine. Ali nije.
Pošteno plaćanje rada ljudi nije tako jednostavno u robno-novčanoj razmjeni. To pitanje je mučilo i Marxa. A kako nije imao rješenje koje bi bilo provedivo u kapitalizmu, tako istog rješenjam nema niti kada se promijene vlasnici nad sredstvima na proizvodnju. I mada se čini da bi rješenje moglo biti u kontroliranoj emisiji novca bez duga za potrebe deficita proračuna, na žalost to nije cijela istina. Pošteno plaćen rad je teško postići kada imamo cehovske i sindikalne udruge koje pokušavaju riješiti samo "svoj" financijski problem. Takva razjedinjena politika na kraju stvori društvene grupacije kojima rad neće biti pošteno plaćen. Pa tako imamo odgovor zašto je u SFRJ bilo toliko radničkih štrajkova, ali i inflacija. Ako se popusti jednoj grupi u zahtjevima za bolje plaće, automatski se to odrazi na plaću ostalih pa oni traže veće plaće.
Mi nismo došli ni do tog momenta da se ekonomija u državi shvaća kako međusobno povezana i da je pitanje raspodjele najvažnije pitanje. A isto to pitanje u vlastitoj obitelji odmah potegnemo? Kako to zaboravimo?
Kako se radi preraspodjela u državi? Točnije kako se pogoduje jednima na štetu ostalima? Pa radi se upravo onako kako smo rekli u početku - preko lobiranja za nečije interese - politikom. Stoga, dragi moji fb frendovi i frendice, nemojte biti naivni. Zahtjevajte najvažniju stvar u državi - državu bez političke korupcije, jer taj princip omogućava zaštitu najboljeg interesa svih i sprečava političku političku korupciju koja nam šeti. Ako nema političke stranke ili političara koji to radi, vršite pritisak na njih. Oni moraju znati da je vrijeme da prestane manipulacija jer narod može izboriti demokraciju, samo ako hoće. A sve stranke koje ne žele uvesti princip antikorupcijske države treba nazvati onim i jesu - lobistima i oportunistima. Takvima nije mjesto u politici. I ne treba im dati glas.
U biti kako zaključujem, politika je lobiranje za nečije interese. Oni koji ne lobiraju za svoje interese (ne bave se politikom) u staroj Grčkoj su nazivani I d i o t i m a. Zabrana pisanja o politici na forumu je promašena. Treba se baviti politikom, ali ne se baviti političarima kao osobama. Jer o lobiranju za naše interese nam ovisi opstanak i život.

Kako učiniti da politika bude u našem najboljem interesu? Najsigurnije je ono što predlažem - da ostvarimo antikorupcijsku državu te tako zabranimo svaku politiku koja nije u najboljem interesu svih.

Sad bi se mogli malo vratiti u povijest. Ekonomski procvat dolazi tek sa pojavom slobodnih kraljevskih gradova. Oni su imali reducirane ili nikakve poreze. Prema tome, radilo se o jednom vidu pogodovanja koje je urodilo i sa koristi za sve. To bi značilo da je samo preko određenog pogodovanja moguće stvoriti opći napredak. Pitanje je samo da to pogodovanje na kraju ne stvori novu klasu vladara kao što se do sada i događalo. :^):

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Svaki dan je potrošio jednu prosječnu mirovinu?? Koja firma plaća radnicima full smještaj i hranu na odmoru?

I ne samo ON ! A uredno primaju ne mali regres i plaću pa čak i sada kad Sabora nema.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
1. To je neizvedivo !
2. Tko još vjeruje u budućnos ove države ??

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja, zato još nisam spakiral ženu, djecu i zakuril u bijeli svijet, kak sam napisal, vječiti optimista.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Nostradurus

Aktivni član
Tu od
13 Lis 2012
Poruka
696
Zanimljiva analiza programa Mosta

>>U Mostovu programu naglašava se da je izborni program rezultat rada 150 ‘vrhunskih stručnjaka’. Možda među njima zaista ima vrhunskih znalaca, ali dojam je da je svaki od njih napisao karticu-dvije iz svoga područja, a onda je to netko jednostavno poslagao po poglavljima, ne zamarajući se postoje li među autorima razlike. Ne bi bilo loše da Mostovo vodstvo netko upozori na konfliktnost ciljeva ekonomskih politika.
Primjera radi, na 10. stranici može se pročitati opredjeljenje za ukidanje poreza na dividendu jer već postoji porez na dobit, a ‘poduzetnici imaju pravo na zaradu na uloženi kapital’. Ali na 16. stranici očito neki drugi autor zbirke traži ‘progresivni porez za regulaciju distribucije bogatstva’.<<

http://lider.media/preporuceno/ekonomski-program-mosta-stivo-za-ljude-s-jakim-zivcima/

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh