• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Što se iza brda valja?

Želite li besplatno naučiti kako procijeniti gospodarske programe stranaka?

• Da

Glasova: 31 27.2%
  • Ne

Glasova: 16 14.0%
  • Znam sam procijeniti programe

Glasova: 16 14.0%
  • Ne zanima me

Glasova: 51 44.7%

• Ukupno glasača
    114
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
Sad bumo doživjeli, kao tam u jednoj državi u Južnoj Americi, da su kompanije kupile vodu i stanovništvu zabranile sakupljanje kišnice - samo upotrebu "njihove" vode. :mad:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kakvi nam slugani drže vlast, nikaj čudno... Pitam se jer opozicija spava ili je isto ucijenjena?
Pa nisu eu fondovi badava davali novac za izgradnju vodovodne mreže...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Vlast nam drže u dobrom dijelu lopovi, neznalice, populisti, lažovi, licemjeri.

Prije sad več puno godina sam se javno, za govornicom, pobunio, bio protiv organizacije naše deponije smeća iznad tzv. trečeg vodonosnika. Razumio me tada i stao je uz mene samo nedavno preminuli prof.dr. Miroslav Ž. Trpio sam javno sramočenje skoro mjesec dana po novinama i na lokalnim radio stanicama, jer sam se usudio biti protiv. Samo smo dvojica glasali protiv odluke, koja je danas i več godinama največi uteg, problem i sramota našega kraja.
I tada sam jasno i glasno rekao, da se za naftu vode ratovi, a naftu se ne može piti. Voda je naše veliko bogatstvo, a mi nepromišljeno zagađujemo tlo iznad naših vodonosnika pitke vode. (Čuvam tu svoju raspravu i dan danas.)
Pokojni se profesor nije nikada libio na glas, u društvu, ukazati na žalosnu činjenicu, koliko smo tada nas dva bili u pravu. Več godinama i sada to svi znaju, ali prekasno.
Ako se ikada pristupi sanaciji tog terena, koštalo nas sve zajedno bude više nego izgradnja nove katedrale.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Što se ipak događa? Ukida se većina mjera vezano za onu opaku bolest. Jel' se tema istrošila? Možda nešto drugo? Kome sad vjerovati?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zatišje pred buru...v*Rus odlazi na godišnji do jeseni...a onda još žešće j...e u mozak.
Obrati pozornost koliko ljudi bude hodalo bez maske ;)

Pred neko kraće vrijeme neka me starija žena u dućanu napala zakaj ne nosim masku.
Rekoh: gospođo, Fašnik je prešel, a ja se svoga lica ne sramim...a Vi?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja bum masku i dalje nosil...ovak nemre niko puhat u mene... 🤭
a obzirom da još nisam dobil te buhe, nekak si mislim da ni nebum...🤭

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Ja sam za sebe mjere ukino jos prije 2 god. Tak da se za mene nist nemjenja. Prehladu sam imo 2 puta potvrdeno. I mislim jos jednom jer nisam bas siguran. Igrokaz od pocetka do kraja.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Nego, što kažete vi ekomunisti, pardon, ekonomisti o ovim ciljanim sranjima sa prodajom žitarica iz Ukrajine i to, koliko će nas naši derikožci postotnih bodova koštati kruha?
Pivarac je već kalirao sa 2.68kn na 2.40kn na ugovor, a rekli su neće biti brašna niti žitarica za preradu dok ne dođe nova žetva, će nas jebu, polako, ali slatko čini se meni...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Budu, budu nam ga metnuli,nažalost mislim da se ne varaš

Posljednje uređivanje od moderatora:

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Ovi iz Žita su najjači... ispipavaju teren do koliko nisko budu spustili... koliko mi se čini, najviše se bude zaradilo na osiguranju(tko je osigurao na pristojan iznos).

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Da, na žalost. Ja sam se nadao ovome pa sam povukao potez koji do sada nikada nisam, potpisao sam... Izgleda da me intuicija nije zeznula.

A ovo sa kotacijama, e to je to, popune 40 - 50% kapaciteta sa prvom cijenom, 15 - 20% sa drugom, 5 - 10% s trećom, a ove zadnje ucijene za šerpu ribe.

To će se još utanačit, ali mislim da bude kiselo, ja nisam išao recesijski u gnojidbu, dapače negdje gdje sam znao da mi treba više, tu sam i bacio više s nadom da će inputi pratiti outpute, ali mislim da sam si malko skresao budžet 😅

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Cijena je pala isključivo radi "otvaranja" crnomorskih luka. Tj radi vijesti o otvaranju. A rusi budu kroz njih vozili samo ukradeno žito. A sada je opet blago krenulo gore, cijena.
Dolaze zanimljiva vremena, ova zima bi mogla biti hladna, ali pozitivna stvar je što se ljudi budu ugrijali pješice do posla i nazad. Jer ako gorivo ode koliko se predviđa, cijena pšenice od 3kn u žetvi neće biti puno. Bude to kao 1kn prijašnjih godina.
A priča da kinezi imaju 150% godisnjih potreba , po mnogim zapadnim izvješćima je samo priča.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
da imam puno žita, uložio bih u skladišne kapacitete...ove zime će se sva ulaganja sigurno isplatiti... ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh