Ne moraš prvo biti konj da bi bio dobar jahač… Lik se čini ozbiljan. Evo, provjeri.
U vezi € se slažem.
Ne moraš, ali ne moraš biti u centru zbivanja da bi bio youtuber analitičar ili što već. I ja isto tako nagađam o svemu ovome vođen naslovima i nekim mojim razmišljanjima, ovdje Joe baš i nije dao neko svoje mišljenje, samo je sumirao par naslova i to je to, mada ajde, nije loše kada imaš sumirano što se dešava.
Samo sam mišljenja da je teško znati nešto ako nisi tamo, a novinarstvo nam se također srozalo na klikove pa ono...
Ugl. Nije niti bitno ni što, ni kada, niti kako će krenuti izvoz iz Ukrajine, bitno je samo to da će, odnosno već je poljuljalo cijenu na svijetskom tržištu.
Evo, I on u svome videu govori o raketiranju onog skladišta i tvornice vagona za prijevoz žitarica.
Nije Rusu u cilju da se izvoze Ukrajinske žitarice, već "Ukrajinske" koje su oni apcigovali za "đabe" i sada ciljano žele upumpati u opticaj da sruše cijenu i daljnje destabiliziraju tržište, a samim time i fiktivno bogaćenje europe.
Kako on kaže, to neće poljuljati SAD i ne treba se previše sekirati, e pa drugane, nama je već poj**alo sve tako da, možda ne dira njih, ali nas bome dira.
Kada uzmeš u obzir da je samo najava izvoza poremetila cijenu, mada svi znaju da do tog izvoza navodno neće doći zbog razminiravanja itd, svejedno ima utjecaj na cijene, sad zamisli scenarij: Ljudi gladni, kreću nemiri jer nema osnovnih namirnica, nesigurnost sve veća, pokoji državni udar itd... Pa tko nebi bio spreman kupiti ukradenu pšenicu po vjv bagatelnoj cijeni i to sad vjerojatno zabrinjava i otkupljivače.
Mi ne možemo ništa, ali ja volim malo diskusije, zanima me opća svijest ljudi, ponekada i nečije mišljenje može pomoći u osobnom razmišljanju pa makar i ono ekstra subjektivnih ljudi.
Možda nekome, ali većinom kada iznesem mišljenje vodim monologe, pa mislim da umaram ljude i da serem.
Odi u Muler i kupi nešto iz EU. Cijena je u €, a platit ćeš 20% više u kunama!
I što ti to govori? Da je problem ulazak u eurozonu?
Edit: BTW, ovo je samo moje mišljenje, ništa drugo 😉