Re: stočni sirak i sudanska trava
gmiža kaže:
Neznam kakav bu mojim kravama predstavljalo problem to što sudanska nebude balirana s balirkom s noževima, nadam se da nebude jer planiram kositi kad bude visine 80 cm, a upravo je u ovom mljekarskom listu navedeno da pri toj visini sudanska ima najbolju hranidbenu vrijednost i da joj ni jedna jednogodišnja trava ne može konkurirati :!:
Pitanja za stručnjake( Bogec): da li se može komparirati hranidbena vrijednost sudanske s talijankim ljuljem i kakvi su odnosi pojedinih elemenata u % u suhoj tvari :?:
što se tiče nasjeckanosti ili ne nasjeckanosti hmmmmmm ja sam prve godine vozio utovarkom i na početku nije imala noževe i bilo je ok krave su jele, pa smo mentnili noževe i opet je bilo ok, pa smo silirali isto ok, i u bele metali sa noževima isto ok, kod mene sve jedu , a kad je u bali nasjeckano to je milina
malo upozorenje, treba se znat kakva balirka balira tu masu, jer to je opaka masa kad krene u balirku, da ga nebi ostavili prevelikog pa če bit problema sa baliranjem, ja imam veliki pick up pa je lakše manipulirat, ali noževi su podignuti skroz gore
pa kad su svi dobili mljekarski, a ja nisam :scratch ja na kraju sezone bum dobio :scratch
krave če ti najbolje reč kakav je sastav u odnosu na nešto drugo, sirak je slatka biljka i puna je šečera, a po sastavu je jako sličan kukuruzu, uglavnom u kombinaciji sa tvojom lucernom ili ljuljem imat če puni efekat, sirak je jako sočan pogotovo u svježem stanju, i mogu ti reči da jako krave vole ga i kad je u balama ili silosu
komparirati dvije različite kulture se mogu iz više aspekata, ali imaju i različitosti, uglavnom sirak ima u toj približnoj visini jaku hranidbenu vrijednost, nakon te visine on če krenut u jako visoki rast preko 2 metra ali i dalje ima veču hranidbenu vrijednost od podosta kultura koje uzgajamo, ali pitanje je onda mehanizacije
ima jedno gospodarsvo u međimurju koje apsolutnu svu masu bazira na sirku i to godinama i pokazalo se jako dobro, ali se treba pazit kaj se radi
cabage, pa el stvarno nema baš nitko tko bi ti balirao, pitaj člana stočara marija, on radi usluge u tvom kraju, il člana mm il nekog, pa u ferdinandovcu se svi mlave za zemlju, svi stočari, el nitko nema balirku i neče iči :?:
ja bi došao al je stvarno malo daleko, probaj potražit da uhvatiš otkos u pravo vrijeme, šteta da propadne sav trud i rad :!: