• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Nemrem sve to sam napraviti, hoću nekog da mi to pošteno složi.
Ja znam samo jednog koji bi to složil vrhunski. Ali ti nije blizu i pitanje je jel ima vremena (i volje).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
TI si malo krivo protumačil neke postove.
Mi smo ovde ekipa koja je sam svoj majstor i pomažemo savjetima jedni drugima i ne treba nam nikakvog majstora oko ničeg, pa nismo baš upoznati sa istima.

Ja sam bil u Zaprešiču mnogo puta, i po okolnim selima.
Ne vjerujem da tam nema nikog ko bi to čudo tehnike koje se ne proizvodi več 30 i više godina majstorski popraviti.
Ako sumnjas u majstora, a nisi zbog zdravstvenog stanja sposoban sam odraditi uputi ga u posel ili mu ti nabavi dijelove koje bu on ugradil.
Još ako ti dozvoli da ga gledaš.....

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Mi smo ovde ekipa koja je sam svoj majstor i pomažemo savjetima jedni drugima i ne treba nam nikakvog majstora oko ničeg, pa nismo baš upoznati sa istima.
Ovo bolje da ne komentiram. :ROFLMAO:

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Svi majstori su zauzeti do kraja godine.
Pa sam ja izvadil danas anlaser - Iskra 2,7kW. Sutra van ide bosch pumpa. :cool:
Kaj mislite da odma dam i dize na štelanje? Jel se oče zapeči da ne idu van?
Imate neke preporuke za majstora za anlaser i bosch pumpu (osobito za nju)?
I dalje Zagreb i okolica ....
Hvala!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Štore ti je Fiat 420.

Ako ti trebaju sheme ili upute, pošlji mail na PP.

Katalog dijelova najdeš na Trattore.com (non-interactive catalogs - Fiat - Serie 420_420 DT)
1696796734870.png

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Znam da je Štore Fiat 420.
Imam korisničke upute, znam za ovaj katalog dijelova.
Onaj link kaj sam ja poslal je servisini (workshop) manual. Znači kak se nešto slaže i raskapa, provjere, na koliko se što steže i slično.
Na primjer šeraf osovine viskotlačne pumpe se steže na 80NM. Ona dva šerafa poklopca glavnog šerafa se stežu na 29NM, a i opisan je postupak skidanja i stavljanja iste, te faziranje ....
Nisam našel za Fiat 420, no od 460 je dovoljno dobar, bar za ovo kaj meni treba.

• Like
Reactions: ZJ

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
Pozdrav svima.
imam jedno pitanje vezano na ulje u stražnjim bočnim reduktorima na štore 404. U mojoj dokumentaciji piše, da se u svaki bočni reduktor stavlja 2,8 litara ulja 20w40. A neki od vas kažu, da se u njih stavlja hipenol 90 pa sam sad zbunjen. U getribu sam stavio jednako ulje kao u motor. Dali da stavljam 15w40 ili hipenol u bočne reduktore ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Možeš u reduktore slobodno ulijati hipenol...budu malo tiši ;)
Na mojem u reduktorima je ulje gradacije 320, tak da možeš slobodno staviti 80, 90 ili 140...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Da je moj imal bi Hipenol u reduktorima bez obzira kaj u knjizi piše.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ja 140 koristim za dizalicu i mislim da je to ulje za reduktore pregusto.

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
Pozdrav svima.
imam jedno pitanje vezano na ulje u stražnjim bočnim reduktorima na štore 404. U mojoj dokumentaciji piše, da se u svaki bočni reduktor stavlja 2,8 litara ulja 20w40. A neki od vas kažu, da se u njih stavlja hipenol 90 pa sam sad zbunjen. U getribu sam stavio jednako ulje kao u motor. Dali da stavljam 15w40 ili hipenol u bočne reduktore ?
Po knjižici bi trebalo ići HD S1 ulje. Takvo mislim da više ne postoji. Ako se dobro sjećam to je bilo nešto gušće od HD S3 koje je 15W40. Ja sam stavil S3 - 15W40, ali razmišljam staviti neš gušće da se malo utišaju. Kaj se podmazivanja istih tiče, mislim da nije niš posebno kritično.

Ja nekak volim 70/90..ali mora biti neki 90 u nazivu
Imaš neku preporuku konkretnog ulja ?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
misliš na marku ?..INA, shell , total itd?
to ja nikad ne preporučujem , svakom na svoju dušu

Najnoviji postovi

Na vrh