Filteri? Negdje začepljen dovod goriva? Prvo ovo provjeri jer je jeftinija varijanta.
na mojem štoreu kad se filtri zaštopaju onda ga opce nebres vuzgati. moze biti da su cijevi za dovod zapunjene.probaj sa kompresorom propuhati ak bu kaj pomoglo
Jesi siguran da je u pumpi? Kad daš gas, na pumpi jel poluga ide do kraja?Dečki, imam neki problem možda čak sa Bosch pumpom na Štoretu 504. Naime, ne mogu postići gas veći od cca 75%, negdje mi blokira poluga u pumpi i nema baš snage. Nekad je išal ko metak u 6. brzini u određeni brijeg, sad kemijam u 5. brzini isti brijeg s tim da mi dimi podosta.
Napomena: ne troši ulje bi se reklo niti kapi i pali ko metak čak i zimi bez grijanja.
Pumpa na reparaciju? Možda dizne?
Jesi siguran da je u pumpi? Kad daš gas, na pumpi jel poluga ide do kraja?
Ako nejde poluga do kraja kak bi se onda i vrtel do kraja?Pa nejde do kraja kak je nekad išla a ja nisam štelal polugice min i max gasa... s vremenom ide dalje ali nikako do kraja...
Prije cca 8 god je bila baš na tom mjestu reparirana jer mi je kod osovinice ove polugice (tamo gdje izlazi iz pumpe) za dodavanje i otpuštanje gasa špricala van nafta.
PS: Filteri su mjenjani prije nekoliko mjeseci, cjevovod od rezervoara do dizni bum propuhal al čekam muhaničarev odgovor
I ja imam štore 504 koji ima motor od Rakovice,mogu samo reci da je super traktor i da ne trosi puno.A radi sve i svasta jedina mu je mana sto je spor u transportu ,mislim da je to zbog prednje vuce jer mi je jedan vlasnik 402 rekao da je njegov traktor jako ,jako brz!
aj ne baljezgaj.
marko, ti si novi miško?
Ako nejde poluga do kraja kak bi se onda i vrtel do kraja?
Post prije je taj cevovod bil prohodan :scratch
Mene više buni onaj crni dim.
Vidiš, propuhao sam sve cjevovode, ac pumpom tjeram bez problema do bosch pumpe gorivo, verglanjem do dizni šprica uredno gorivo, zatezanjem holendera pali uredno, polugica i dalje nejde do kraja, a crni dim e to je pitanje...
E a kad stisnem gas "do kraja" što je oko 75 % onda motor nemirno radi, ali ne zvukom nego mi se trese cijeli traktor... neznam kak to opisati...
Ulje ne troši, a nemam pojma zašto tako crno dimi...
Ako si sto posto, ali sto posto siguran da ništ nije poštopano (mada to propuhivanjem nemožeš utvrditi, a evo ti i dokaz, jer ovo se neda ispuhati)Vidiš, propuhao sam sve cjevovode, ac pumpom tjeram bez problema do bosch pumpe gorivo, verglanjem do dizni šprica uredno gorivo, zatezanjem holendera pali uredno, polugica i dalje nejde do kraja, a crni dim e to je pitanje...
E a kad stisnem gas "do kraja" što je oko 75 % onda motor nemirno radi, ali ne zvukom nego mi se trese cijeli traktor... neznam kak to opisati...
Ulje ne troši, a nemam pojma zašto tako crno dimi...
moguce da ti negdje vuce zrak,jer kad vuce zrak crno dimi i nemirno radi