Savo samo kupi mekaniju oblogu malo se bržije troši ali puno bolje koči !
... Par puta su puknule i one štangice ispod, znam da su brutalno skupe, jednu sam platio u Traktoru Univerzal 95 kn!!!
Zanm za takav pokušaj ali je sve završilo u grabi jer su zaboravili nafilati zrak prije izlaska na cestu .
Znači kao servo tj. pojačako kočenja da , ali zrak kao radan kočnica bez akumulatorskog cilindra u službi ručne kočnice ne preporučam .
Ako se i upustiš u takav projekt ne pretjeruj s silom je pojas zna puknuti i kod teže noge
Kopresor imaš ovdje
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=27884
Nama je jednom puknuo pojas pa smo ih mijenjali, puknuo je na kraju gdje ima one ušice. Par puta su puknule i one štangice ispod, znam da su brutalno skupe, jednu sam platio u Traktoru Univerzal 95 kn!!!
Ak hoćeš pojačati kočnice, rješenje ti je ugradnja diskova ispod felgi, s hidrauličnom komandom. Ručnu ostaviš na pojase...
Ili ugradiš prednje kočnice, kaj planiram napraviti na svojem...jednoga dana.
I nama su pukle obje. Zavarene su kromovim elektrodama i od onda nikad više nisu pukle.
.Nekaj si pomiješal.
Poslije 24h punjenja napon bi trebal biti >15V (kolikom strujom je punjen i kakvim punjačem?)
Napon punjenja na vozilu bi trebal biti oko 14.4V kad je akumulator pun.
Neznam koji tip alternatora paše bez preinaka nosača, no ja sam prilagodil alternator od Z101 (Yugo 55) s izradom donjeg novog nosača.