Danas sam radio sa mojim traktorom Štore 402 super. Upalio je ok, kod rada sve ok, ali kad sam ga na kraju malo poterao preko 1750 okr/min on je počeo trokirati, bacao je i bjeli dim, došlo je i do pucanja na izpuh. U radu je radio do 1500 okr/ min je bilo sve u redu.Kod rada je radio do 1500 okr/ min i tada je bilo sve u redu (paljenje i sam zvuk motora). Sad mene zanima, dali je taj problem uzrokovan sa pišanjem jedne od dizne ili je to problem neizpravne PVP ili pak je nešto drugo ?
Dali dizna može propišati samo kod visokih okretaja, a u ler gasu i do srednjih okretaja radi normalno? Inače na motoru je roto pumpa CAV.
404,kad je hladno(0 i niže) dugo mu treba da se ugasi indikator tlaka ulja. Imam i manometar koji pokazuje isto tak da je indikator ispravan.
Kad je vruče(30 i više ili jako zagrijan motor i ulje) na leru se hoće ponekad upaliti lampica indikatora, tlak oko 0,5 bara. Dal je pumpa u karteru rekla pa-pa ili?
Hvala.
kad je zadnje zamijenjen filter goriva? Očišćen filter mrežica na bosch pumpi?
Nemoj to dirati dok nebudeš imal potrebu za tim.A na koliko sati je potrebno očistiti mrežicu na bosch pumpi i kako se prihvatiti tog posla ? ako ima koji koju fotku bilo bi baš fino..
Nemoj to dirati dok nebudeš imal potrebu za tim.
Unutra imaš 3 federčića i par djelova koje možeš krivo sastaviti ili podrapati filter kad ga vadiš van i zato bolje ne dok nebu trebalo.
Fotke nisu problem
@ Ivan.m, imaš gore filter sa ventilom?
Moguče da ti raspišava ulje na onom O-ringu kaj je u razvodu, možda na klackalicama .... teško je ovak napamet reči.
Eto, naš Štore pri kraju: dobil je novo ulje u transmisijskim dijelovima:
- getriba i hidraulika: Akros Multi F 10W-30: oko 15 litri
- prednji reduktori: Akros Multi F 10W-30: 2 x 1 litru
- prednji diferencijal: INA Transhidraol JD50 (nije bilo više Akrosa): 4 litre
- Zadnji bočni reduktori: Castrol Syntetic 320 (ovi su najopterećeniji, a i najsporije se vrti) - 2 x 3.75 litri.
I s tak puno ulja, getriba se ne grije, a niti VT cijev hidraulike više ne zuji (prije je bilo motorno Super 5 u getribi).
Ostaje zamijeniti ulje u volanu, no neda mi ga se skidati. Mislim da bu zamjena išla s pumpom i kompresorom, a išlo bude isto Castrol Syntetic 320.
Mislim da bi ovo ulje riješilo i problem zujanja reduktora na velikom Ursusu giggle):
Pri zamjeni ulja u motoru (sad ima 55h od generalke a nije još nikaj delal), na preporuku Muhaničara, nakon 33 leta bude konačno zamijenjen i filter hidraulike.
Ako je tako to onda govori da je problem u kašnjenju indikatora a ne pumpePuknuti-kad se ugasi lampica indikatora on ima 4,5 do 5 bara na hladno u leru...