johnnewman
Član
- Tu od
- 27 Velj 2014
- Poruka
- 362
ja sam mate iz vidovica kraj županje imam štoru 502 imam problem oko kardana ako je ko strucan molim pomoc
Čitavu noč sam razmišljal o toj ideji i došel sam do zaključka da bi to bila dobitna kombinacija.Majstor Muha, kaj veliš da složimo jenog poštenog Štorka 404, od slijedećih dijelova?
Prednji kraj od 504, motor, hidraulika i limarija od 402, a zadnji most od 35-taka?
Još motor izbušiti na fi 100, razvrtiti na 2500...
Evo ovako puknuti hvala na javljanju
Problem mi stvara kardan,tj ide preko mijenjača al neće u praznom hodu krči oče se raspast otvorio sam deklo od mjenjaca i kad gurnem napred kardan ulavi unazad i uhvati glavnu osovinu na kojoj su super zubi međutim kad ga pomaknem unatrag on treba da ulegne za malu osovinu koja je okrunjena i vrti u prazno.
Ponekad ono uhvati al to je od sreće i čim je opteretit iskače.
Sad me zanima da li kroz glavnu spojničku osovinu ide tanka osovina il je ona puna i kako to zamijenit.
Još veći problem je gdje naći zamjenski dio.
Našao sam jedan rashodovan mjenjac al dal je u njih svih isti mjenjač,tj. da li je isto npr. od štoreta 502 i 504 i 502 i 402 neznam šta da radim i koliko je ozbiljan kvar.
Motor je Rumunjski na 402/404 ma bil bi pravi ali sutra več idu maškare pa kasnite :icon_fU:Čitavu noč sam razmišljal o toj ideji i došel sam do zaključka da bi to bila dobitna kombinacija.
Slovenski kola, Srpski motor i Češki pogon :icon_eyes: Cjela EU.
Evo ovako puknuti hvala na javljanju
Problem mi stvara kardan,tj ide preko mijenjača al neće u praznom hodu krči oče se raspast otvorio sam deklo od mjenjaca i kad gurnem napred kardan ulavi unazad i uhvati glavnu osovinu na kojoj su super zubi međutim kad ga pomaknem unatrag on treba da ulegne za malu osovinu koja je okrunjena i vrti u prazno.
Ponekad ono uhvati al to je od sreće i čim je opteretit iskače.
Sad me zanima da li kroz glavnu spojničku osovinu ide tanka osovina il je ona puna i kako to zamijenit.
Još veći problem je gdje naći zamjenski dio.
Našao sam jedan rashodovan mjenjac al dal je u njih svih isti mjenjač,tj. da li je isto npr. od štoreta 502 i 504 i 502 i 402 neznam šta da radim i koliko je ozbiljan kvar.