• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kaj bi vi rekli za traktor da vam u garantnom roku polugica AC pumpe jednostavno prepili brijeg i traktor od max. godinu dana starosti i vjerojatno manje od sto sati rada stane na polju ?

ili u istom tom garantnom roku vozite pileči gnoj a to valjda znate da je to sama piljevina , i divite se stroju koji ste kupili posuđenim novcem , ponosno pregledavate po kabini i getribi i odjednom vidite da se desni bočni reduktor odvaja od getribe , da nije bilo kabine raspal bi se na cesti ?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Onaj je bil 402 .Radil sem s njim u šumi nije išlo malo je kosil dva put su Slovenci štelali kuplung ali nije bilo dobro pa na kraju se traktor ugasil i uključil kardan da ne krči . Pital sem par vlasnika kak kod njih se uključuje kardan ali odgovor je bil isti možda su kaj kasnije riješili ali ne volim traktore koji imaju naopak lamele .

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kod nas Zetor ni nit prismrdel, zakaj, hm neznam....to je dobro pitanje.... Ono kaj si mogel kod nas kupiti bili su tomo vinković IMT, Štore i Ursus. Ni bilo ništa drugo.... Neznam, nisam nikad zetore vozil 25/35, izgleda mi ko ursus.. po meni ista istočnjačka tehnologija, a razliku Ursusa i štoreta isto poznam jako dobro jer U 335 imamo 15 let.

504 za svoju svrhu služi, da je nekaj posebno nije, a poboljšati bi se dalo na kočnicama, hidro volanu i sinkronu 5 i 6 brzina. ostalo nebitno, dobro je koliko ga trebamo.

Možda je u krivoj percepciji i korištenju traktora. Naime, ja s tim traktorom kao i sa 732 tomekom nisam nikad zakopal jer prokleto dobro raspoznajem koliko po datim uvjetima i terenu mogu voziti....

Željko koji je po tebi bolji i zašto: U 335 ili zetor 3511?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nemožeš ih uspoređivati Ursus malo manje troši ostalo na strani Zetora lošije kod usranog je kočnice hidraulik tromost i užasan volan izgled diferencijal . Svako podneblje ima različite traktore . Štorea kod mene nema IMT se smatra sirotinjski Ursus tak tak Zetor među boljima a u vrhu JD Fend . Osobno nebi kupil(kad bi mogel) Štorea, Rusa, IMT no ne znači da nekome nisu dobri .

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
Ja gledam sad taj traktor s drugog aspekta i ako nekomu nije jasno koliko valja ili ne valja neka me pita koliko imam pitanja i potražnje za njihovim dijelovima na dan (ne na tjedan) i koje sam najviše i najprije prodal, a koji su ostali i koji na njima valjaju. Nadalje i samo to da sam uzel još jednoga da prodajem u dijelove govori sve. Više je donesel u dijelovima nego cijeli. Moj je bil cukor i obnovljen i dotegnut i održavan sve po „JUS-u“ na kraju se getriba počne drobiti u brazdi?

Evo otud gledam na njihovu kvalitetu, a u upotrebi mi je bio super dok se nije počelo događati to kaj je.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ja sam onda izgubil nadu.,,, a mislil iti cijelog srediti tj. dati tastu da cijelog pretrese od početka do kraja i da ga sredimo za idućih 32 godine. :=:):=:)

Što onda kupiti? obzirom na stanje poljoprivrede, najbolje niš, nek raste trnje.... ionak sam posljednji mohikanac koji dela nekaj.... a najmanje imam vremena od svih susjeda obzirom da sam stalno na poslu, avionu, vani...
:icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes::icon_eyes:

I tako to krene,....

Inaće Štore 502 jesi ti znal da ih ne delaju od 85' i da je to možda razlog potražnje? ili možda to da ljudi nemaju love za nove dijelove? ili zato jer nešto valjaju pa ih ljudi još popravljaju? Možda neki kupuju rezervu jer je uskoro neće biti? Koji je razlog kupnje od strane tvojih kupaca? Zašto uzalud popravlaju ako ne valja? zašto ne pokrpaju onda groblje i prodaju kak pošteni hrvat dela? A zašto im tak visoka cijena u oglasniku,a recimo torpeda tako niska? A možda stvarno samo ne valjaju.....

Milsim vozil sam malo ove klase tipa Lamborghini 775 Same Dorado i tak te novije,,,, normalno da je astronomski pomak u odnosu na udobnost opcije itd. i da smo i otac i ja bili na prevagi da prodamo 504 i dodamo lovu pa kupimo tak nešto, samo se zbilja pitam da li nam treba? kad bu mi se to povratilo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mrga, imam Samea i Štorea, kak znaš.
Ak ćemo o kvaliteti...Štore ima solidniju limariju, a pogotovo instalaciju.

Svi su mogli videti kak izgleda iznutra poslije 7t sati. Je, teško se šalta, nije grub ni težak, no v bregu se malo koji more z njim meriti. Pogotovo po okretnosti za dupljaka.
I ja bi radije da ima 12+12 sinkronizirani mjenjač, no 35 let je star i nema mu se kaj prigovoriti.
Možda nemre kaj neki usporedivi modeli mogu, no za mnoge posle je stvarno brži, okretniji, a pogotovo niže potrošnje.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
E upravo to ZJ, ni me ostavil u brijegu, starac dobro grebe + da znam procjeniti prema uvjetima tla i teret koji mogu voziti, a ne kak neki kaj su prikolicu u klancu strgali od cukanja na vlažnom i pjeskovitom terenu pa sam šlepal...

E a motor Rakovica je štedljivija da nemre više... cijeli dan orem s 2x12" s jednim rezervoarom koji čini mi se ne prima više od 30 litri, zemlja tvrda ko cesta i niš mi se nije nikad polomilo....

Od problema koje je bitno istaknuti su kočnice, to je katastrofa i kod mojega trenutno kvar izbacivanje iz brzina 5/6 no ovu zimu ide na rastavljanje da vidimo koji je vrag... + hidraulika diže i dok je spuštena ručka čim ide motor više od pol gasa pa sam kardan spigal na samoutovarki :mur::mur:

A Samek je klasa extra, vozil sam ja nekaj slično tvojemu... jasno da su mi curile sline.... :(inlove): :icon_pai:

Štore, solidnija limarija? Pa nisam primjetil da bi Same/Lamborghini imal to slabo, sve klapa i spojeno kak na autu. Na kaj to misliš točno?

Instalacija veliš ok? Hm ne mogu to reći jer je kod nas instalacija bila u dost lošem stanju zbog nemara bivšeg vlasnika (traktor je kupljen rabljen, nekaj let star) no mi smo ju sredili...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa recimo, na Štoreu nema nigdje tragova hrđe u 35 let, a na Sameu su blatobrani dobili rupe, a traktor nije pokisnul u svojih 13 let...
Instalacija je delana sa žicama od 0,5mm2, koje su jako nježne pa ih je lako potrgati, dok na Štoreu nema žice ispod 1mm2...

Posljednje uređivanje:

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
Dečki moji,,

Mrga na sva ona pitanja.. sve sam ja to znal i prije nego ti odgovoril na sve njih i očito zatvoril priču oko Štore-a i očito prije nego kak ti veliš još par vas posljednjih Mohikanaca kaj se tiče tog traktora.

Isto tak dok je takvih ko vi, ak vi mislite da je vama dobro vjeruj meni još bolje jer se otvara iz dana u dan sve veća potražnja. S druge strane kak koji dosegne tu razinu bude opet ga bacil na tržište i meni otvoril priliku za dalje :icon_e_wink:.

Dok služi vjerujem ti da je traktor odličan i meni je bil. A da mi se obije o glavu kad praktički delaš s njim osnovnu operaciju i isto sam vjeroval u njega 100% i kolko sam uložil u njega (valjda se sjećaš).. fala više ne.

Sad sam uzel "jeftinijeg" Torpeda 60 konja. Po vizualnom stanju ragu koja je napol propala od stajanja i ne ulažem zasad osim ulja i nekaj sitno oko instalacije (lampe i žmigavci) ništa. Prije i lakše napravim s njim,a to kaj si usporedil potrošnju Štorea i ove rage, baš ti ne drži vodu (iz iskustva na istim poslovima i na istim komadima zemlje). Tak da eto ti računice oko čega se boriš kaj da kupiš.. prodaš ovoga za skuplje, kupiš Torpeda za jeftinije i dijelovi su ti dostupniji i puno jeftiniji ako ti kaj ode, još ti i ostane love i štedi? Naravno na svoj konto gledaš da uzmeš isto dupljaka jer je razlika velika (ja sam imal 502 i žarko sam ga želil pretvoriti u 504).

Eto ak trebaš doboše skoro su ti ko novi imam ih još na polusovinama (Kočnice su na mojem bile poštelane da se praktički ukapal na mjestu + zračna instalacija, mislim sve je delalo ko urica), imam ti i hidrauliku jednu kompl, ispravnu. Nažalost sve zupčanike 2/3 brzine sam prodal.. dosta ih se išće i to pod full jeftino 600kn/kom. Isto tak za ovo izbacivanje ako su ti samo federići ispucali imam kompletić u odličnom stanju sa kuglicama od ove zadnje getribe?

Eto očito se razilazimo u razmišljanju oko tog traktorčeka, a to da mi ni bil drag i da mi nije napravil to kaj je još bi ga danas vozil. Isto bi vjerojatno još tak razmišljal no moje dragocjeno vrijeme i novčanik me natjeralo dalje i sretan sam zbog toga. Zato dok ide ide i dok imate volju krpati :icon_super:.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Drugu i treću si rasprodal jer se deru, tak je i kod moje getribe bilo poderano prije 7 god je bila reparacija, zamjenili smo fedre i kuglice no i dalje je izbacival...

Neznam više što mislit, sad ide kod drugog majstora koji je u mirovini pa ima više cajta :)

Štore da se ukapa? Svaka čast što god ti napravil, ja sam stavil nove i unutarnje doboše i pakne, bilo je bolje, ali i dalje koma....

A torpedo? Hm to je priča za sebe... imal ga je od žene bratić, novog kupil, onaj crveni čini mi se 75 ks dupla vuča.... drobilo se sve po redu i prodal ga da bi kupil Fiat 680

Pa sad ti znaj kaj je dobro... a trebal je taj crveni biti za export

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
Mrga kaj se tiče kočnica vrlo jednostavno, uzel sam knjigu od Štorea i naštelal točno kak piše na onom A3 papiru za održavanje, poluga tak i tak ovaj šerafić pol kruga sim onaj tam i odonda mir :(think):..

Knjigice nažalost više nemam da ti pošaljem scan tog dijela. A mislim da sam ja čak negdi i dizal taj scan knjige za upotrebu tu na forumu :(think):.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Upute nisu problem. Ima(m) ih za 400 seriju.

Nebi vjeroval, ali bubnjevi se ne maste baš. Ima onaj skupljač ulja, odmah iza semeringa. A i semeringe se lako detektira jer ima rupa na dnu gdje kapa ulje ak cure.

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ma bubnjevi su suhi ko barut. Sad sam čul na poslu da treba naručiti pakne - potkove original iz italije i da koče da se ukopaš. da li je to točno ili ne... malo mi ipak smrdi ta konstatacija....

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Meni je jedna feroda zgorela, radi onoga šarafa za štelanje zazora u otkočenom položaju, još kad je bil novi, pa su pojasi bili zamijenjeni '96., kad sam delal dupljaka. Novi su pojasi bili kupljeni pri Leška i sad na generalki nisu bili mijenjani. Izgledali su kak novi. Drže solidno, ali nisu svemogući, ak imaš prikolicu iza.
Ak Bog da, bude imal i kočenje prednje osovine, pa bu kočnicama lakše.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jel taj sistem na Štori isti ko na Uniju?

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Isto kak na Uniju, samo su pojasu uži, a tromli manjeg promjera.

Zrak je niš koristi ak prikolica nema bremze, a naša ni jedna nema.
Jednoosovinska ga nemre pogurati.

Na vrh