• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Imam problem sa svojim 402..naime zadnjih par tjedana mi se događa sljedeci problem..sad tokom sjetve psenice osjetim da izgubi na gasu pa ga opet dobije pa opet isto se dogodi par puta..i naposlijetku kao da povuce zrak i krepa..to mi se isto dogodilo prije 3 mjeseca..i uredno ga odzracim i vozi dalje opet posije 8 rali bez problema..no sad dok traktor radi pod gasom izbacuje oblake dima onako..ko da ne dobiva gorivo jednako.. filter je goriva novi i crijeva..otkud dalje krenuti

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ociscena..i opet isto..a i nova pumpa stavljena proljetos

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Strano tijelo u rezervaru ? Unutarnje listanje nekog gumenog crijeva (podtlak) ?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Jedino mi pada na pamet sito u rezervaru.da nije ono zacepljeno..ali me muce oblačci dima dok radi na vecem gasu..

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Filter zraka je kao i cijevi zraka do motora su pretpostavljam očišćeni. Onda možda PVP šteka?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Da to sam prosle zime sve skinuo dolje..i sve dobro oprao..pa i usisnu granu motora.. jedino mi rezervoar pada na pamet..ili opet ac pumpa..nema sta drugo bit..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Skini spremnik i operi ga. U rezervoaru nema sita već je metalna kuglica na kraju plastičnog crijeva. Lagano to ispuši.
Da nije zaštopano ono sito na ulazu u roto pumpu?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
E to sito nisam nikad skidal..nisam ni znal da ga i tam ima..budem probal to rijesit dok rijesim kuruzu do kraja..imam druge traktore pa nek ceka u garazi..

CAPO ZG

Član
Tu od
20 Kol 2013
Poruka
357
Problem , procurila vodena pumpa na store 504 stavljena nova + crijeva i sve sto treba ali nakon 2 tj. procurila opet na osovini radio sam s njim sve ok i onda ponovno pocela sliniti ...
Da li je to posljedica neceg drugoga ili peh ( reklamirati pumpu i to je to )

I jos nesto imam problem s desnim kotacem odsarafljuje mi se i to svi vijci na toj strani ???

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja nebi novu ja bi staru repariral.
Al to sam ja, dok se mnogi nebi složili,al problema nemam sa repariranim.

Kaj se kotača tiče,kupi ljepilo za matice ili šarafe od loctayta.
Očistiš navoj drot kefom možeš i krpicom koja je namočena u benzinu,kad se posuši kapneš ljepila po navoju i dobro stegneš.
Kod otpuštanja dobar trzaj i otpustit češ.
Ilu pištolj na zrak i vibracije ga otpuste.
Nemoj samo pretjerat sa količinom ljepila par kapi je dosta.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

nimsaj

Novi član
Tu od
13 Ožu 2015
Poruka
1
Re: ŠTORE 402 DT - obnova (puno slika)

Zovem se Jasmin iz Bosne sam bavim se pomalo poljoprivredom, posjedujem traktor IMT 540 te FIAT 420 DT, pratim forum i vidim da ima dobrih iskustava. molio bi za pomoc sve one koji mi mogu pomoci a zanima me koliki je pritisak na diznama na traktoru FIAT 420 (mislim da je to isti motor kao kod traktora STORE 402) radi se o rotacionoj pumpi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Fiat 420DT je Štore 404.
Dize se štelaju na 230+/-5bar, ako pumpa valja.
Možeš i na 200 ak je pumpa slaba.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Fiat 420 su proizvodili samo u Sloveniji.
Motor je na svima bil rumunjski.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Koliko je Štore 402 i 502 brz na cesti......usporedivo sa npr. 533 ili 539. Ima li kakve razlike ovisno o godištu? Vidim da ima 2 boje.

Najnoviji postovi

Na vrh