Pozdrav društvo!
Jedno pitanje za hidruliku na štoretu 504. Imal sam konstantno problema da mi je dizal poluge u štam gasu, s ručicom dolje, sa osjetljivošću skroz na minus itd. Znači, čim sam ga upalil dizal je poluge, ne full snagom, ali kod većeg gasa i to....
Dal sam ga meštru da vidi što je problem i našal je puno špene u komplet sustavu i riseve na clindru, zato su mi padale poluge pod teretom kad je bil ugašen. Sad je pitanje, što je špena napravila, koliko bi to sve okvirno koštalo i da li je bolje da kupim komplet hidrualiku od rabljenog traktora ili da to idemo rihtat?
Poslal me majstor k Pozaiću u Bedekovčinu, sutra bum znal više kaj bu mi on rekal. :s:
Špena datira od prijašnjih vlasnika koji su okrunili zupčanik 3/6 brzine i prizme jer je prizma šetala za vrijeme rada. onda u ono vrijeme smo sredili getribu no ondašnji majstor nije gledal hidrauliku.
Priča prijašnjih vlasnika je bila da ako ne diže hidraulika, onda oni izvade ispod mesing šarafa onu jezgru van, prokurblaju malo i vrate i dizala bu opet :icon_madu::icon_madu::icon_madu:
naravno, kad smo rihtali getribu, zamienili smo i pumpu hidraulike jer nije baš dizal, pumpa je bila za hititi jer ju je izgreblo... no špena je ostala do danas u sustavu ispod sjedala....
što mi je za činiti? znam samo po priči majstora da je cilindar hidraulike pun riseva i da mi je zato padala hidrulika kod zgašenog traktora.
Inače je hidrulika dizala super, gramip utovarivač od 400 kg bez problema.