zbalija
Dobro znana faca
- Tu od
- 21 Stu 2008
- Poruka
- 2,294
treba tebi samo malo veze pa nebu problema kod mene je jedan stavil na 402 prednji pogon ,malo je posla al se da rijesit uz pomoc tasta policajca.
sve si tekel....!!!!!!!!!!!!!!
treba tebi samo malo veze pa nebu problema kod mene je jedan stavil na 402 prednji pogon ,malo je posla al se da rijesit uz pomoc tasta policajca.
Traktorji Štore so bili na začetku popolnoma italijanski, tako kot UTB. Slovenskega oz. takrat jugoslovanskega je bilo v prvih traktorjih toliko, kolikor so lahko v železarni delali podložke za vijake, vse ostalo so pripeljali iz Italije. S časom so v Štorah razvili svojo tehnologijo oz. le to izboljšali, tako da so bili sestavni deli (ulitki, kvaliteta materila, itd.) veliko boljši, kot so bili originalni italijanski. Tako je bilo v zadnjih letih proizvodnje več kot 80% delov narejenih v SLO in ostalih republikah YU. Te dele so tudi vgrajevali v original Fiatove traktorje, kot tudi v UTB.
Ko so bili na vrhuncu razvoja, so se pričeli tudi zavedati, da bodo obstali le, če bodo izdelovali zelo kvalitetne traktorje. Tako so se odločili tudi vgrajevati najboljše materiale. S to svojo odločitvijo so prisilili tudi svoje dobavitelje po celi YU, da so delali vsaj 100% dobre materiale za njih, če ne še boljše (to po logiki sicer ne gre Smile). Vse to je privedlo do dejstva, da je bil dvig cene traktorjev neizogiben. Ker pa je takrat politika nadzorovala cene, v BG niso dovolili dviga. Pri tem bi naj sodeloval tudi IMT, ki ni želel dvigniti cene, saj je vedel, da bi ostal brez kupcev, ker bi se vsi odločali za ŠTORE. In tako je politika uničila eno super zadevo, ki se ji reče traktor Štore.
Politika pa je šla tako daleč, da so morali proizvodno linijo v Štorah totalno uničiti, pretopiti vse naprave, kanal zaliti z betonom in med beton metati ogromno železja, da ja ne bi se kdo spomnil in oživil proizvodnjo.
Malo o ŠTORE-u:
ako treba prijevod recite, prevest ću
Pa kolko se meni čini on to ima orginal ugrađeno na struju :scratchJeli netko montirao možda pokazivač temperature rashladne tekučine na štore-a?
Je moj čaća , jel dobio kaj ili sam tak pitaš?Jeli netko montirao možda pokazivač temperature rashladne tekučine na štore-a?
Pa kolko se meni čini on to ima orginal ugrađeno na struju :scratch
Jedino ako ti hočeš ugraditi ovakav...
Ima umjesto čepa na karteru ili umjesto mjerača ili možda umjesto indikatora ulja :scratch :lol:, a po želji možeš raditi i novu rupu na karteru ili radvod za indikator i tu ga ubaciš.Ok, to znam da mora bit upareno, pogledam da traktoru di mi je šta, pa vidim kak ću dalje
Nego jel ima se gdje stavit i za tmperaturu ulja?
thx svima
Ima umjesto čepa na karteru ili umjesto mjerača ili možda umjesto indikatora ulja :scratch :lol:, a po želji možeš raditi i novu rupu na karteru ili radvod za indikator i tu ga ubaciš.
Ma ima puno mogučnosti