Nema za 2000€ u top stanju, da si rekal za 3300-3500 u ok stanju prolazi i uvijek im najdem manu kad ih idem gledat. One koji se usude cijeniti 502ku po 30 000kn mogli bi imati ozbiljan i "neubit" stroj.
Već sam pisal da sam svojega generalno i kompletno uredil i dodatno doradil oko motora. Ubila me u pojam getriba jer ono kako sam htel nakon toga kvara da bude složena me bi kvalitetno koštalo 1200-1500€++ i onda bi to bilo rješenje (vjerujem za opet neko vrijeme). Žalosno ali getriba im je prenježna.
@mrga zupčanik 2/3 brzine im najprije i najčešće odlazi, njegovo uzbljivanje na donji snop zbog tvorničkih luftova je na pas mat... još k tome ako vilica malo felša. Baš mu fale sinhroni. Probaj ga šaltati sa među gasom, nekakvo kvalitetnije rješenje nema. Zubi dok su novi teže uskaču, poslije kad se poglade bude bolje no onda opet slijedi krhanje i tako ukrug. Može se prije ugradnje pograti turpijom pa oh pogladiti više u špic no koliko od toga ima koristi? ( mislim da više štete) i tak..
Taj traktor u globalu nije loš. Oprez na getribu, pažljivije ukapčanje kardana i povremeno provjeriti šerafe na zadnjim bočnim reduktorima. Potrošač relativno mali, malo mu fali težine ali snage nikako ne.:icon_pidu:
E trebal si ga ići pogledati, tu si fulal ako je vjerovati čovjeku na riječ. Obično to bude tak pa kad ga kreneš pretresati od zamljanog puknutog bloka, nemoguće ukapčanje kardana, pa malo lufta na kolijevki, pa puknute prednje felge, urezivane zadnje glavčine, vareno kućište i onda od 1300 ispada 13 000 ili im je samo malo pukel u šumi na pol :icon_mrgreen:
Bilo je i takvih.
giggle):
Da je moj bio 504 getribu bi sigurno slagal.. nebi ga prodaval :drink: